• sosyal turizm öncüsü gençlik organizasyonları firması. amsterdam, barcelona, paris, berlin gibi şehirlere uygun fiyatlarla geziler düzenliyorlar. gezilerin ilk günü oynatılan kaçış oyunu umut vaat ediyor, fikir olarak çok iyi olmasına rağmen uygulamada aksaklıklar yaşattılar. tur organizatörleri genç arkadaşlar, amatörler ama samimiyetle her konuda yardımcı oluyorlar. oyun olayını geliştirirlerse diğer turları siler süpürürler.
  • öğrenci milletinin yurtdışına çıkış bileti. kendileriyle amsterdam'a gidip geldiğim, güzel insanlardan oluşan kurum. ülkeye dönünce aradıklarında "ulan çok ucuza gitmiştik acaba üstüne para mı istiyorlar" diye düşünmeme vesile olmuşlardır, neyse ki memnuniyet anketi çıktı.

    p.s. beşiktaş kahvaltıcılar sokağındaki ofisleri pek güzel
  • profesyonelliği kendine amaç edinmeyip, kurumsallıktan tamamen uzak bir "firma"dır. bu ağustos'ta ben de turlarına katıldım ve şünu söyleyeyim gezi sırasında hiçbir şey pürüzsüz ilerlemedi. yaşadığımız şeylerin birkaçından bahsetmek istiyorum; otobüsün kapasitesi gelenlerden azdı ve sırf bu yüzden gezimizin ilk gününü otobüsü değiştirmek için harcadık, ilerleyen günlerde de otobüsümüz tekrar bozuldu mesela ve kaldığımız yere geri döndük, tur rehberimiz yanlış tramvay numarası söylediği için bir grup arkadaşımız gecenin bir vakti şehrin bir diğer ucuna gittiler. bu yaşadığımız problemlerden yalnızca birkaçı ve gezi öncesinde de bir takım özel problemler yaşandı. tabii ki elimizde olan veya olmayan problemler olabilir ama bir grup insanın sorumluluğunu alıp onlara belli beklentiler yarattıysanız sorunlar karşısındaki tavrınız "biz buyuz, isterseniz gelirsiniz istemezseniz gelmezsiniz, zaten parayı aldık" olmamalı. yurtdışında herhangi bir sorunla karşılaşmamak veya karşılaştığında yardım alabilmek de tur şirketleriyle gitme nedenlerimizden biri değil mi? biz 50 kişi gittik sanırım ve şans eseri hepimiz sağlam döndük, ben birkaç tanemiz doğal seçilimle elenir diye bekliyordum mesela.
    iş ağzı laf yapan esnaflık veya pazarlamaysa çok iyiler ama iş iyi hizmet veren bir tur şirketiyse amatör ve pervasız kelimeleri az bile kalabilir.
  • gençlerin yurtdışında uygun fiyatlarla eğlenmesini, gezmesini kendilerine görev edinmiş güzel şirket. kendileriyle gittiğim budapeşte-viyana-prag gezisini en uygun fiyatla, maksimum eğlenceyle tamamladım. gelenlerin genç olması, rehberlerin güvenilirliği olsun her şey mükemmeldi. şirket bu kadar uyguna götürüyor kar etmiyor mu acaba? diye düşünmüyor değiliz*
  • unifrog ile amsterdam’a giderek ilk yurtdışı deneyimimi gerçekleştirmiş oldum. fiyat o kadar uygundu ki ilk arkadasımla tereddüt ettik, kim bunlar diye? neden bu kadar ucuz. sonra araştırdık ve sadece öğrencilere yönelik bir tur oldugunu öğrendik. o zaman internet siteleri de yoktu. facebooktan gelişmeleri takip edebiliyorduk. sonra yetkili kişiyle facebooktan iletişime geçtik ve çok yardımcı oldu. sürekli hergün bir şeyler soruyorduk başlarını çok ağrıttık. sagolsunlar çok yardımcı oldular. açıkçası çok uyguna bu turu satın aldığımız için pek bir ümidim yoktu, çadırda falan yatıcağımzı bile düşünmüştük. ama amsterdam’a otele yerleştiğimizde vaay dedim. amsterdam’daki kaldığımız meininger hotel’in açık büfe kahvaltısı müthişti. ogle yemeğine para vermemek istiyorsanız sandiviç yapabilirsiniz ama dikkat edin görevlilere yakalanmayın. kışın gittiğimiz için odalar biraz soğuk oluyor ama onun da çözümünü bulduk, havalandırmaları kapatmak gerekiyormuş haberiniz olsun. ayrıca otelin yanında tren istasyonu var ve beş dakikada şehir merkezine varabiliyorsunuz. bizim yanımızda olan iki rehber yürüyüş turu yaptırmamıştı kimse istemiyor diye, o bizi biraz kızdırdı açıkçası. b de transfer ücretlerinin tur ücretine dahil olduğunu söylemelerine rağmen rehber bizden transfer ücreti almıştı. daha sonra o rehberlerin işten çıkarıldıgını duyduk. diger yurtdışı deneyimlerim de unifrog ile oldu, düzenledikleri her tura gittim neredeyse. daha sonra ki turlarda rehberlik müthişti. sözün özü ilk yurtdışı deneyimi için unifrog iyi bir adres!
  • unifrog ile barselona turu harikaydı. çok büyük bir aksaklıkla karşılaşmadık. şansımıza hava çok güzeldi, iyi bir plan ile gezilmesi gereken yerleri beş günde gezebildik. tabi bunda bizim rehberimizin katkısı büyük oldu. grup çok iyiydi, unifrog ile gitmenin en büyük avantajı da kendi yaşıtlarınızdan birçok kişiyle tanışıp, güzel dostluklar kurabiliyorsunuz. barselona’da tanıştığımız arkadaslarımızla hala görüşmeye devam ediyoruz mesela. ayrıca twentytu otel fazla çevre dostuydu. gece belli bir saatten sonra ışıklar çalışmıyor odada, banyoda sürekli suyun gelebilmesi için bir şeye basmak gerekiyor. ayrıca odaların küçük olması biraz bizi zorladı. kahvaltısında da bizim damak zevkimize göre bir yiyecek bulmak oldukça güç. kahvaltıda aç kalmıştık. otelin terası güzel hakkını yememek gerek ve otel metroya yakın. ama barselona’ya yeni bir tur düzenlenirse otel konusunda değişikliğe gidilse iyi olur. yürüyüş turu sırasında yabancı bir rehber de bize eşlik etti ve barselona’nın tüm tarihini bize anlattı, bu çok iyiydi. frog party grupla çok eğlenceliydi. mutlaka tura katılan herkes frog partye de katılıp eğlencenin dibine vurmalı. aman dikkat eğlence mekanına giderken yanınıza çok para almamanızda fayda var. zira bizim gruptan bir arkadaşın çantasından yüklü bir miktar para çalındı. ekstra tur için game of thrones hayranlarının girona’ya gitmesini tavsiye ederim.
  • yaz tatilinde üç arkadaşımla unifrog ile orta avrupa turuna katıldık. dört şehir gezdik, çok yorucuydu ama hepsi muhteşem, görülmeye değer yerlerdi.

    vize çıkması konusunda tereddütüm vardı çünkü daha önce schengene’e başvurduğumda eksik belgelerden kaynaklı vize alamamıştım. zaten üstümde bunun stresi varken randevu günü her şey tam derken eksik bir belgemin olduğunu söylediler. tam da vize haftam da koştur koştur onunla uğraşmıştım. neyse ki vizem olumlu sonuçlandı.

    bu tatilin en can alıcı noktası kesinlikle budapeşte’de bulunduğumuz sırada katılma fırsatı bulduğumuz sziget festivali’ydi. bu festivalde rihanna konserini vıp’inin hemen arkasından izleme fırsatı bulduk, hayatımda o kadar çok eğlendiğimi hatırlamıyorum.
  • uygun fiyatla öğrencilerin yurtdışına çıkabileceği bir tur fırsatı. yakın bir zamanda arkadaşlarla amsterdam turuna katıldık, kaldığımız otel çok rahattı ve kahvaltısı avrupadaki otellere göre standardın üstündeydi.biz kendi aramızda program yaptığımız için turu sadece konaklama ulaşım olarak kullandık ancak rehberimiz gerçekten bilgi sahibiydi aynı zamanda whatsaptan da sürekli yardımcı oldular.
  • önümüzdeki sömestrda barselona-valensiya turlarına kaydımı yaptığım tur firması.

    2019 ocak tatilimi brüksel-paris gezileriyle şenlendiren organizasyon. bu firmaya ödediğim total ücret 390 avro idi. (aynı tarihlerde thy ile sadece git-gel bilet bu fiyataydı belirtmek isterim) buna neler dahil kısmı aşağıda:

    küçükken antalya'da açık büfe tatillere gidip yurtdışına ilk defa bu organizasyon ile çıkacaklar bir kez daha düşünsün derim. adamlar tam manasıyla götürdükleri yerde profesyonel gezi yapıyorlar, size jakuzili her şey dahil bir tatil vaat etmiyorlar.

    otellerde 3 kriterleri var; merkezilik, doyurucu kahvaltı, temizlik. 4 kişilik odalarda konaklatıyorlar fakat herkes üniversite öğrencisi olduğundan hiç sorun olmuyor. hatta aksine, çok sağlam arkadaşlıklar oluyor.

    rehberimiz olağanüstü canayakındı, her türlü sorumuzu uzun uzadıya cevapladı ve gezimizi 10 kat verimli hale getirdi diyebilirim.

    üstte yazdığım fiyata pegasus beklerken thy ile uçurmaları da ayrı bi keyif. sonra otel vs . transferleri lüks otobüslerle yapıyorlar (brüksel paris arasında wifi açık gittik iyi mi)

    velhasıl, bu girdiyi yaşattıkları bu güzel deneyim için bir görev bilerek girdim. özelden sorularınızı gitmiş görmüş biri olarak cevaplayabilirim.
  • 2021-22-23 yıllarında giden var mı? önümüzdeki senelerde gitmeyi düşünüyorum deneyimlerinizi mesajdan paylaşırsanız çok güzel olur.
hesabın var mı? giriş yap