• olur da bu okula lisansustu egitim icin basvurmaya karar verirseniz, antrenman olmasi acisindan nacizane tavsiyem sunlardir:

    - oncelikle pasaportunuzu, ehliyetinizi ve nufus cuzdaninizi ayni anda kaybedin ve hepsini tekrar cikarttirmayi deneyin
    - tapu ve kadastro mudurlugunde uc gun gecirin, burokrasinin tozlu havasini cigerlerinize doldurun
    - teknosa'dan laptop filan alin, bozuk ciksin, garanti kapsaminda degistirtmeyi deneyin
    - emekli maaslarinin yatirildigi gun kuyruga en sondan girip anneannenizin, ust kattaki teyzenin filan emekli maasini cekin

    ancak bu zorlu egitim sonunda usc basvurusu maratonuna hazir olabilirsiniz. kolay gelsin.
  • iki defa gittim, ikisi de gunduz vaktiydi, ikisinde de oldukca tedirgin oldum. baya pis bir konumu var.

    sahsen usc'ye girip okuyacak imkanim olsa, usc'ye gitmez basta ucla olmak uzere alternatifini arardim.
  • bu sabah iktisat doktorasına kabul aldığım, büyük ihtimalle gideceğim okul. heyecanlanmamak mümkün değil.
  • siyaset bilimi departmanının web sitesinde yabancı adayların toefl'dan en az 650 alması gerektiği yazan üniversite. kendilerine toefl'dan 650 ve üzeri alan yabancı aday arayışlarında bol şans diliyorum, keza 650 toefl'da alabileceğiniz en yüksek puan.

    mesaj fasilitesiyle uyarıp paper based toefl tavan puanın 677 olduğunu söyleyen arkadaşlara teşekkür ederim. gene de 650 puan toefl ibt'de 113'e denk geliyor ki, oxford bile sınırı 110'da koyuyor.
  • turkiye'de neden hic prestij sahibi olamadigina bir turlu anlam veremedigim okul. zira muhendislik fakultesi oldukca basarili ve de paralidir (illa da electrical engineering).
    university of spoiled children yakistirmasi tum gercegi yansitmamaktadir, cunku amerika icinden ve disindan basvuran basarili undergrad ogrencilere de burs vermektedir, bu da okul icinde bir burslu nerdler tayfasi yaratmaktadir ki muhendislik fakultesinin basarisi zannedersem bundan kaynaklanmaktadir.
    cok fazla hintli ogrenci vardir, sadece graduate olarak degil, pek cok second generation hint kokenli amerikali'nin undergrad tercihidir.
    ayrica civardaki en iyi business school ile bir de law school barindirmaktadir bunyesinde.
    kampusu gayet hostur, icinde yuz yillik binalar ile bu binalara oldukca uyum gosteren yepyeni binalar vardir.
    ayrica la'deki en iyi sinema okuluna da sahiptir, hollywood'un dibinde olmasi nedeniyle anlasilir seydir. george lucas amca baya bir para varip programa ismini vermistir. steven spielberg amca da zamaninda sinema programina kabul alamamis olmasina ragmen bir o kadar para da o vermis, iyi etmis.
  • los angeles sehir merkezinde, zengin ebeveynli ogrenci popülasyonu bakimindan ünlü, seyrettigimiz üniversite filmlerinin bircoguna background olmayi basarmis, usnews in muhendislik siralamalarinda tepeyi zorlamasina kimsenin anlam vermedigi okulum. ayrica 1880'de la daha bir kasaba iken amerikanin batisinda kurulmus ilk research üniversitesidir.
  • gecen hafta yasanan cinayetten sonra ortada baya bilgi kirliligi olusmus, bunlari bi toparlamak gerek diye düsündüm, zira usc'ye gelmek isteyen türk ögrenciler ilk buraya bakiyolardir.

    3. sinif undergrad ögrencisi olarak gözlemlerim ve son yasanan olaylar sonrasi güvenlikle ilgili görüslerim:

    1) öncelikle university park campus(ana kampus) ile health sciences campus'un alakasi yoktur. ana kampus icin yazicam ben.

    2) gectigimiz hafta 2 ögrenci vurularak öldürüldü. olay kampüsün disinda bati kesiminde gerceklesti. burada herkes bilirki kuzey tarafi haric pek güvenli degildir. bati tarafi ise hayli tehlikeli gece vakti.

    3) simdiye kadar gördügüm kadariyla kampusun ici ve kuzey kismi, yani ögrencilerin büyük cogunlugunun yasadigi kesim baya güvenli. her taraf okulun güvenlik görevlileriyle dolu. güney, bati veya dogu tarafina gittiginizde is degisiyor.

    4) bu nedenle ögrenciler genelde kuzey tarafinda ev tutarlar. diger taraflar pek tavsiye edilmez. kuzey tarafi oldukca güvenlidir.

    5) usc nezih bi bölgede kurulu degildir, bu bir gercek ama öyle sokakta gangsterlerin dolasmasi gibi falan bisey yok. heleki istanbulda büyüyen biriyseniz buralar size pek koymaz. evet etraf evsiz insanlar dolasiyo da taksimde hicmi gece yürümedin be arkadas? ama yine dedigim gibi, gece vakti kampusun bati tarafinda fln takilmamak gerek. oralar da is farkli. gerek de yok zaten.

    6) usc los angeles gibi büyük bi sehirde kuruludur. avantajlari oldugu gibi güvenlik dezavantajlari vardir. kasaba üniversitesi degildir. purdue, brown, illinois, syracuse gibi dag basi yerlerde güvenlik orani cok yüksektir ama sikintidan patlamayin sonra da.

    7) güvenlik konusunda usc'ye sallamak pek dogru degil zira bu konu hakkinda baya calisiyolar. bedava taksi hizmeti (campus cruiser) vs bi sürü sey var. ama dedigim gibi kuzey tarafina daha cok önem verdikleri dogru. e o zaman napiyoruz kuzey bölümde ev tutuyoruz.

    özet: evet okul cok güvenli bi bölgede degil ama kampus ve kuzey kesimi oldukca güvenlidir. geceleri abuk subuk yerlerde dolasmadiktan sonra basiniza bisey gelmez.
  • zengin öğrenci muhteviyatı dolayısıyla usc kısaltması ambleminde mercedes sl serisi'nden bi arabayla university of spoiled children olarak ti'ye alınmalara mahal verir.
  • oryantasyon programindan tam olarak 10 gun once sahsima kabul yollamis olan okuldur. kendilerine tesekkur ederken zahmet verdigim icin ozur diliyor ve basvuracaklari bir kez daha uyariyorum. (bkz: #9447593)
hesabın var mı? giriş yap