• "ne ekersen onu biçersin" sözünü bize buram buram yaşatan şu zihniyetin toplumda kanser gibi yayılıp ele geçirmesinde emeği geçen herkese tek sözüm, kendi inanç sistemleri içinde yargılanmalarıdır. eminim ki orada bile kafalarının üzerinde "aptal ve kötü insan" kırmızı bir yazıyla çıkacaktır.
  • üsküdar belediyesi ilgili eylemle açıkça türkiye cumhuriyeti anayasası'nın; 24, 26 ve 30'uncu maddelerini ihlâl ettiği çağrı.

    gereğinin yapılmayacağını bilsek de tarihe not düşelim.
  • bu düşüncelerin savunulması demokratik bir haktır.
    bu düşüncelerin, belediye aracıyla anons ediliyor olması, yasal bir suçtur. bu işte parmağı olan herkesin yargı önünde hesap vermesi gerekir.
    fakat düşüncelerinden ötürü değil, düşüncelerini devlet aracıyla anons etmelerinden ötürü. kamu malları özel mülkiyete ait olmadığı için, kamusal konularda kullanılamazlar. bu kadar net ve basit.
    devletin yasalarını yarın bir gün değiştirirsiniz bu gibi hususlarda, (zira devlet büyüklerimizin yaptığınız bu suçu örtbas edeceğini, daha doğrusu görmezden geleceğini düşünüyorum) o zaman isterseniz belediye aracınızı olduğu gibi kaplatın boydan boya.
    bu ülkenin ayarlarıyla oynadılar diye ühühü ağlayanların içler acısı hallerini gördükçe üzülmeden edemiyorum. ne yasalara riayet, ne ülkeye riayet, nizam-kitaba riayet, paso kafalarına buyruk. böyle devam edin kuzularım.
  • gericilige ozgurluk ilericilige vatan haini diyen köpük karakterlilerin isidir. basortusune dokunmak ozgurluge mudahele konsere satirla dalmak icki icenlere saldirmak pek bir guzel. halifemizi secelim islam birligi yav he islam birligi denilen sey paralarin onunde secde etmis durumda. gidin halepte kurun islamiyetin birligini. hadi sefer(berlik)ogullari.
  • daha fazla paraya dini bile kötülerler.
  • sanırsın 12.yy... kudüs'ü zalim frenkten kurtarmak için tellallar çıkmış, halifenin arkasında savaşacak mücahitler arıyor.

    kissinger'ın dünya düzeni kitabında, batının dini motiflerle siyasete bakmayı 1648 westfalen anlaşması ile bırakıp, olan bitene devlet çıkarı bakış açısı ile bakmayı öğrendiği, buna karşılık ortadoğu islam ülkelerinin hala bu düzeye gelemediği ve bu devletlerin siyasi bakış açısının büyük bölümünün, 1648 öncesi avrupa devletlerinin bakış açısı düzeyinde olduğu yazar. şimdi şunu görünce artık çok haksız da sayılmaz. hoş, avrupa'da faşistler iktidardan kıl payı oranlarla uzakta tutuluyor, ingiltere birlikten ayrılıyor, amerika'da hamaset söylemleriyle başkan seçiliyor, rusya 18.yy'daki gibi toprak ilhak ediyor... şu ortamda türkiye'den daha normal olmasını beklemek hata olur ama nasıl bir umursamazlıktır bu abi, nasıl bir ekip bu üsküdar ekibi ? halife seçtirmek nedir? belediyecilik mi bu? tarafsızlık nerede? bu belediyeden ruhsat almaya gittiğinde adam kayırmayacağına bu saatten sonra kim inanır? bu anonsu yaptıran hiç vatandaşa tarafsız bakar mı?
  • seçelim anasıni satiyim. bende adayım lan.
    -oruçlar 13 yaşından beri tam
    -namaz cumadan cumaya belki
    -zekat henüz yok,öğrenciyim
    -hac, umre falan hak getire*
    -yalanım, içkim azcık var, kumar, sigara yok
    ama kalbim çok temiz..
    bütün adaylara başarılar diler, adab-ı muaşeret çerçevesi içinde bir seçim olmasını dilerim.
  • (bkz: tibet belediyesi'nin dalaylama'mizi secelim diye anons cekmesi)
  • anayasaya ve laik devlet düzen anlayışına karşı işlenmiş bir suçtur. görevinden uzaklaştırılıp en kısa sürede kişi hakkında yasal işlemin uygulanmasını temenni ediyorum.

    günümüz şartlarında ne yazık ki çok ütopik görünen bir temenni benimki. umarım baş tacı ettiğiniz halifeliğin bir zamanlar yok olduğu gibi bu ve bunun gibi düşüncelerin de yok edildiği günleri görebiliriz.

    sevgiler, saygılar
  • halife seçilebilen bir şey midir? seçmen olma kriteri nedir? ateistlerin ya da gayrimüslimlerin oyu 1 oy sayılacak mı? sorular sorular... ne olacak bu memleketin hali???
hesabın var mı? giriş yap