• konjonktur itibariyle, genelde trilyonluk borçlara yönelik gerçekleştirilen bir uygulamadır.
  • 2011 içinde gerçekleşeceğini tahmin ettiğim terbiyesizlik. adına ssk ve vergi prim borçlarının yeniden yapılandırılması dense de bu uygulama vergi ödeyenlere hakarettir. ödediğim her kuruş vergiyi, affedilenlere haram ediyorum.
  • "af"ların en saçmasıdır.
    öyle ki var olan suçların çoğu en fazla birkaç kişiye karşı işlenirken; vergi suçları tüm
    vatandaşlara karşı işlenen suçlardır.
    bir katil affedildiğinde kurbanın ailesi haksızlığa uğruyor diyoruz ya vergi borçları affedildiğinde de tüm topluma, hepimize haksızlık oluyor işte.
    tabi bir dünya saçma sapan vergi var, vergiler haraca döndü diyebilirsiniz ama bu aflar zaten daha maaşını göremeden vergileri kesilen kısmı değil, abidik gubidikle dünya vergi kaçıranları kurtarmıyor mu?
  • neden dedirten aftır.

    neden her zaman borcunu ödemeyenler ödüllendirilir?
    neden borcunu-faturasını ödeyenler enayi gibi hissetmek zorundadır kendini bu memlekette?
    borcunu ödemeyenler affedilip dururken neden yıllardır borcunu düzenli ödeyenlere indirim imkanı sağlanmaz?
    nedir bu yıllardır gelen sağlı sollu hükümetlerin hırsızları, arsızları, katilleri, ırz düşmanlarını affetme hevesi?

    it iti ısırmıyor mu sahiden?

    -borcunu geçer sebeple ödeyemeyenler olabilir ama af geleceğini bilerek özellikle borcunu ödemeyen çok büyük bir grup söz konusu. ben de mesleği nedeniyle bilenlerdenim.-
  • vergisini sıkıntı çekerek ödeyen vatandaşı salak yerine koymaktır.
  • adaletsizliğin daniskasıdır. http://haber.gazetevatan.com/…syonu/337780/2/manset enayi gibi vaktinde vergisini ödeyenlere alenen hakaret etmek, onları enayi yerine koymaktır. yazıklar olsun.
  • vergisini günü gününe ödeyen biri olarak ziyadeyesiyle kızdığım aftır.nedir kardeşim keriz miyim ben her vergiyi gününde ödüyorum.insan böyle aflardan sonra kendini mal yerine koyabiliyor.isyan edesin dağlara vurasım geliyor bünyeyi
  • hükümetlerin seçim öncesi her sektör ve her kesimle barışmasını sağlar.

    insanları kayıt dışına iten nedenler ortadan kaldırılmadan, yüzeysel bir çözüm aranır; vergi ve sigorta primi borçlarının ödenmesini "kolaylaştırmak" amacıyla, vergi affının kapsamı genişletilir. eleştirilere "hiçbir vergi alamamaktansa, işletmenin ödeyebileceği tutarı alabilmek iyidir" yanıtları verilir. rekor vergi cezaları olan gruplara nefes aldırılır, sözde muhalefetleri azaltılır. yasa taslağı hazırlıklarının gündemi meşgul etmesiyle, vergi affından sonuna kadar yararlanacak grupların, borsadaki şirketlerinin hisseleri tavan yapar. böyle güzellikleri vardır, vergi affının.

    buna karşılık vergi ve çeşitli borçlarını zamanında ödemiş olan insanlara ne yapılacağı, ne yapılması gerektiği kesinlikle konuşulmaz, konuşturulmaz. bu vergi borçlarını ödemeye çalışırken sıkıntı çeken, firmasında daralmaya giden büyük veya küçük girişimci insanlar düşünülmez. bu insanların; devlete, adalete olan inancı zedelenirmiş, onların aklında birçok soru işareti kalırmış, gelecekteki vergilerinde ödeme yaparlarmıymış yoksa yeni bir affı mı beklerlermiş, falan önemli değil bunlar. düşünmeye, bunlar üstünde kafa yormaya gerek yok değil mi canlar?

    zaten biz türkiye'yiz, büyük düşünmemize de gerek yok hiç.
  • vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen şirketleri ve insanları gerizekalı konumuna koyan uygulamadır bir taraftan. haa bize de böyle bir güzellik yapacaklarmış; belli bir miktarda anlaşırsak incelemeye girmeyecekmişiz, pardon da buna bildiğin şantaj denir, hem zaten benim bir yamuğum da yok ama bulacaksın değil mi o parayı vermezsem. bir de buna devlet diyorlar. ben mafya derim arkadaş.
  • maliyeciler ile muhatap olmak istemeyenler için alternatif.
    son uygulamanın kapsadığı yıllar : 2006 ile 2009 arası.

    son çıkan yasayı genelleyip özetlemek gerekirse :
    kesilen ceza siliniyor. ana verginin yarısı alınıyor. faizinde % 25 i alınıyor.
hesabın var mı? giriş yap