• buranın fiyatlarını fahiş bulanlar olursa (acıbadem çevresinde oturan), biraz yukarı yürüyüp, iş bankası bloklarının karşısına denk gelen ikbaliye durağının arkasındaki apartımanda (sanırım çimençayır apt.) çok becerikli bir veteriner hanım vardır, orayı öneririm.
    açıkçası vethouse görüntüsü ve hekimleriyle gerçekten çok cazip görünse de, ne ben ne de köpeğim tarifelerine şöyle bir 3-5 saniye bakmadan edemedik.
    tabii çok acil bir durumda insan pek o tarifeyi düşünmez, paşa paşa kokoş kliniğe.
  • pek sevdiğim arkadaşlarımın barınaktan aldıkları bir yavruya, gençlik hastalığı teşhisi koyamayıp, 2 ay boyunca farklı tedaviler uygulayıp, 2 ay sonunda yavrunun durumu iyice ağırlaştığında ve istanbul üniversitesi veterinerlik fakültesinde "maalesef gençlik hastası, çok geç kalmışsınız, yapacak bir şey kalmamış" cevabı alındığında atılan maile cevap vermeyen, mevzu ancak petarkadas.com gibi bir foruma yansıdığında yavrunun sahibini dava etmeyi göze alan çılgın bir "şirket".
  • geçtiğimiz yaz kedimi ölümden kurtaran muhteşem ekip. diğer veterinerler gibi ameliyat sonrası kedileri basitçe kafese tıkıp önlerine kuru mama ve su dayamıyorlar. yaş mamasını buz dolabından çıkarıp, belli bir ısıya gelene kadar mikrodalgada ısıtıp elleriyle yediriyorlar ve kafeslerinden çıkarıp kucaklarında seviyorlar. böylelikle hayvan ameliyat sonrası "ne oldum ben? nerdeyim? nerde benim sahiplerim?"in neden olduğu depresyona girmemiş ve narkozun verdiği iştahsızlıktan ötürü kilo kaybetmemiş oluyor.
    tüm tahlillerini tam ve zamanında yapıp hastayı yakından takip ettiklerinden "aa bilmemne oranı yükselmiş olabilir. du bi şu antibiyotikten uygulayalım, bakalım ne olacak" zırvalarını yapmıyorlar. her gün her saat telefonla ya da bizzat ziyaretle kediniz hakkında (kediniz diyorum da işte envai çeşit pet) detaylı bilgi alabiliyorsunuz. size "cahil bu anlamaz" diye değil, gerçekten bir hasta yakını gibi yaklaşıp, oturup yarım saat yüksek olan kan değerinin neyi etkilediğini, ultrason görüntülerini ve röntgenlerini izah ederler. sıcakkanlı ve en önemlisi hayvanları "gerçekten" seven çalışanları. evet fiyatları biraz yüksek ama daha önce gittiğim veterinere (daha daha ucuz ve yakın ve herşeyi doğru bildiği iddiasında) götürseydim o elindeki led ışıkla kedinin göz bebeklerine (kabız şikayetiyle gitsen de yapıyolar bunu, evet), bir de mıncırma usulu deri altına el yordamıyla bakıcak ve iki doz antibiyotik yapıp yollayacaktı ve kızım yaşamayacaktı. acıbadem'den sonra ataşehir'de de açılmış.
    arzu edene: http://www.vethouse.com.tr/
  • bir hafta önce apartmanın otoparkında eşimin görüp bulduğu bir dişi pisicik var. yavrunun henüz gözleri açılmış, daha belki iki haftalık bile değil. neyse, eşimle ben sabah akşam baktık biz bu pisiciğe. boynunu kaldıramadığı için ayakta duramıyor, ayakta duramadığı için de yürüyemiyor çünkü annesi 3 metre yüksekliğinde bir çatıdan tam üç kere düşürmüş yavruyu. yavrunun düştüğünü gören alt komşu da (tam evinin önüne düşmüş) oğlunu çağırtıp bir kere besliyor. geri kalan iki gün hayvan aç bil aç ve susuz tam can çekişmeye başlamış ki neyse ki eşim buldu.
    bulduğumuzda bir gözünde enfeksiyon vardı. düştüğünden dolayı sinirsel bir sorun olduğu için boynunu bile kaldıramıyordu. veteriner hemen antibiyotiğe ve b vitaminine başladı. bu bir haftada kritik dönemi atlattı, artık yerinde sabit durup yürüyemese bile en azından ayakların üstünde dikilebiliyor.

    dün fizik tedavi konusunda bayağı bir methini duyduğumuz vethouse'dan edip bey*'i aradık. sağolsun bizi kırmadı randevu verdi. sokak hayvanı olduğu için ücret de almıyorum, getirin bir muayene edelim dedi, götürdük pisiyi. muhtemelen omurgadaki sinirlerde bir sorun var. zamanla düzelebilir de böyle de kalabilir dediler. 6 seanslık bir fizik tedaviye götüreceğiz şimdi pisiciği. bu arada hergün daha da büyüyor dişleri çıkmaya başladı. benzer vakalar için hayvanseverlere bütün gelişmeleri buradan duyuracağım.

    bu arada pisiciğin adını şanslı koyduk. herşeye rağmen yaşama dört patiyle tutunup onu hiç bırakmadığı için..
  • öncelikle (bkz: #30270492)

    küçük pisiciğimiz tam dengede duramasa da ağır aksak yürümeye başladı. bugün tam bir aylık oldu. ama veterinerin sonradan tespit ettiğine göre sinirde oluşan harabiyet sebebiyle gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. dişleri hemen hemen çıktı gibi. bu hafta yaş mamaya geçmeye başlayacağız. bu arada tuvalet eğitimini de vermemiz gerekiyor. bunun dışında durumu gayet iyi, baya iştahlı. sinir sistemi için veteriner kortizon tedavisi öneriyor ama biraz daha büyümesini bekliyoruz. fizik tedavilerinin büyük kısmı tamamlandı.
    şimdilik tek arzumuz pisiciğin en azından temel ihtiyaçlarını kendi başına giderebilecek duruma gelmesi.

    gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim..
  • acıbademdeki yerlerinde köpeğim patella çıkığı ameliyatı oldu. ameliyat sonrasında lazer uygulaması yapalım ekleme iyi gelir dediler iyi dedik seans başlar başlamaz bizimki ağlamaya başladı, beni var gücüyle ısırdı. normal degil bu dedim, onlar da alla alla nasıl olur ki dediler fakat lazer aletine tam vakıf olamadıkları her hallerinden belliydi. yok ben acı çektirerek yapmanıza izin veremem dedim ve çıktım. birkaç gün sonra bir arkadaşın önerisiyle başka bir veterinere götürdüm köpeğimi, o da lazer önerdi ve yaparken rahatlıktan neredeyse uyuyacaktı köpeğim, o kadar mayıştı.
    kısacası köpeğimi lazer uygulamasıyla yakmalarına ramak kalmıştı. resmen ticarethane. hayvanlarınızı götürmeyin!
  • acıbademdeki şubesinden aşırı memnun kaldığım veteriner.

    sokakta bulduğumuz iki tane yavru kediyi ilk gün buraya götürdük. daha sonra biraz pinpirikli olduğumuzdan 2 gün kaka yapmasa buraya götürmeye devam ettik. sağolsunlar hep ilgilendiler ve hiçbir ücret talep etmediler. sadece kedi mamasına para verdik. bunun dışında göz damlasından ve pire ilacından yine hiçbir ücret talep etmediler. ayrıca acıbadem kliniğinin 7/24 açık olması ayrı bir avantaj. açıkcası veterinerlerle ilgili çok bilgim olmasada ücret talep etmemeleri ve ilgiden dolayı burayı öneririm.
  • mama yemiyor şikayetiyle götürdüğümüz yavru kedimize, ateşi çıkmış ağzında yarası var, şırınga ile beslerseniz yer diyerek birkaç tane mama satan ve herhangi bir tahlil yapmadan ateş düşürücü iğne ve vitamin iğnesi yaparak eve yollayan, eve vardığımızda yavrunun halsizleştiğini görüp 2 saat içerisinde tekrar kendilerine gittiğimizde bu sefer gazı olduğunu söyleyerek gaz hapı ve parazit ilacı veren ticari yer. olayın ertesi günü yürüyemeyecek hale gelen yavrucağı başka bir kliniğine götürmemiz üzerine yapılan kan tahlilinde durumun enfeksiyondan kaynaklandığını, ağzındaki yaranın da buna bağlı çıktığını öğrendik. vethouse'da gereksiz yere verilen ilaçlar bünyesi zaten zayıf olan miniğe daha ağır gelmiş olmalı ki gittiğimiz son klinikteki hekimler ellerinden geleni yapmış oldukları halde yavrumuzu kurtaramadık. siz siz olun benim gibi iyice araştırmadan yavrunuzu bir kliniğe emanet etmeyin ve buradan da uzak durun.
  • köpeğimin karma aşısını acıbadem şubesinde yaptırdım, gayet ilgiliydiler. ne olduysa ertesi gün oldu, çocuk bi huysuz, huzursuz... kucağıma almaya çalışıyorum canı acıyor, viiyk diye ses çıkarıyor. inanılmaz saldırgan, ki benim oğlan kadar sevgi dolu bi dingilik yoktur, yavru kediyle yaşıyor. bana bile hırladı, inanamadım. aldım götürdüm çocuu, aşı olduktan sonra değişti hayvan, doğduğundan beri yanımda bırakın beni, herhangi bir insana, nesneye, hayvana hırladığını görmedim.

    ateşini ölçtüler, ödem yapmış mı diye muayene ettiler bir şeyi yok. bazen koltuk altlarına doğru ağrı yapabilir aşı, canı yandığı için hırlamıştır dediler. oğlum şimdi gayet iyi maşallah, niye öyle oldu bilmiyorum.

    çok şükür aşı harici ihtiyacımız olmadı buraya, aşıların fiyatları da standart zaten. karma aşı 50 tl. 8 gün sonra parazit olacak, o da 40 tl.
hesabın var mı? giriş yap