• isveçli bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmaya göre, bilgisayar ve oyun konsollarının başında saatlerce oyun oynamanın beyin gelişimine zararlı olduğu ve dikkat eksikliğine yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

    250'si kadın olan toplam 500 kişiyle yapılan araştırmaya göre kadınların günde 2 saat oyun oynarak stresli durumlara karşı tepkileri ölçüldüğünde; daha asabi, öfkeli dışavurum ve şiddete yatkınlık gösterdiği tespit edilmiştir.

    250 erkeğin günde sadece 1 saat oyun oynamakla beraber dikkatini toplamadaki başarısızlığı ve dinlediğini müziğin sözlerini aklında tutmadaki hafıza geriliği tespit edilmiştir.

    yapılan deneydeki türk vatandaşlarında da olduğu tespit edilmiş ve tüm testlerden başarıyla geçerek sırrı sorulmuş, deneklerin cevap olarak hep bir ağızdan video oyunları bizim kanımızda var ağbi, iş yok güç yok kasıyoruz sabah akşam bu bizim için zevk değil adeta misyonumuz olmuş diyerek cevaplandırmışlardır.

    ironiyi anlamayan nesle aşina değiliz.

    kaynak ingilizcedir.

    playing video game reduces brain health
  • mesela benim de bir tespitim var; türkiye'de çay içenlerin ekseriyetle müslüman olması ile ilgili. etrafımdaki 10 müslüman'dan 9.9'u çay içiyor. bu da demek oluyor ki;

    çay içmek müslümanlığa yol açıyor. oldu mu? olmadı işte.

    birazdan bir gamer buraya gelecek ve atomu parçaladığını iddia edecek. oyunlar için ne kadar para harcandığını, oyunu yapanların ne kadar iq seviyesi yüksek olduğunu, tüm dünyada gelişen bir sektör olduğunu falan anlatacak. çünkü bizim egomuz bunu gerektiriyor.

    tabi bir de kaynak gösterilseymiş daha da inandırıcı olurmuş.
  • yazarın tekinin hiçbir dayanağı olmayan sadece uydurmasyon başlık sıçmasıdır. bende o zaman işveçli bilim adamları açıkladı thundercracker'ın yaşayan yaşamayan en seksi insan olduğunu açıkladıkları bir başlık açarım. başarısız troll çalışması
  • cs go'dan geliyorum, kaynağa bile bakmadan tüm entry'i kaynak varmış gibi okudum. yazar arkadaş bir tarafından atmışsa bile gerçek olma ihtimali bulunan tespit.
  • oyunun türüne göre değişen durumdur. zira video oyunu strateji içeriyorsa, ya da satranç gibi bir oyunsa, gayette hızlı düsünme ve karar alma ve hatta analitik düsünme egzersizi olarak ele alınabilir. her egzersiz gibi geliştirici de olabilir.

    fakat eger siz de benim gibi eline silah alıp, sürekli benzer haritalarda sis atayım, mayın döseyeyim, adamı indireyim, en büyük derdim de silahımı geliştirip ateşli mermi attachment'ına sahip olayım diye oynarsanız evet beyin zarar görebilir. bilemem.
  • kesinlikle subjektif sekilde kurgulanmis arastirma sonucu. muhtemelen zeka gerektirmeyen aptal saptal oyunlar oynatilmistir.

    oysa tam tersine bilgisayar oyunu oynamamis kisinin beynindeki stratejik dusunme merkezi ve el-goz koordinasyonu zayiftir. analitik dusunme becerisi gelismemistir.

    su asagidaki oyunlari iyi sekilde oynayabilen kisinin zekasi minimum 110'dur:

    klasiklerden
    (bkz: railroad tycoon 2)
    (bkz: simcity)
    (bkz: heroes of might and magic 3)
    (bkz: civilization 3)

    guncel
    (bkz: frostpunk)
    (bkz: they are billions)
  • 32 yaşındayım 10 yaşından beri oynarım ve büyük hobimdir. ancak bir kere dinlediğim şarkının sözlerini kolayca ezberleyebilirim. türkiyenin en iyi hukuk fakültesinden mezun oldum. işimi başarıyla yapıyorum.
    uydurma bir araştırmadır geçiniz.
  • yok öyle bişey kim diyorsa saçmalıyor. bırakın çocuklar çocukluklarını yaşadın. aile değerlerini çocukların video oyun zevkini engelliyerek sağlayamazsınız. her şeyin bir sırası var. dünyada bu kadar geri zekalı varsa hepsi video oyun kesin oynamamıştır. var bir karışıklık
  • 2-6 yaş arası dönemde beynin hızlı gelişm dönemi--sosyal duygusal gelişimle birlikte neden sonuç kurma, duyu organlarıyla maddeye anlam verme dönemi olduğu için 2 boyutlu değil, 3 boyutlu aktif oyunlara ihtiyaç vardır bu dönemde çocuklarınıza televizyon, tablet, bilgisayar, cep telefonu kullandırmayın, vermeyin !!!!!
  • gerçek hayatta başarı elde edemeyen, ya da uzun zamandır bir ilerleme kaydedemeyen insanlara sanal tatmin sunar.. evet.. ama zeka geriliği ile ilgisi olduğuna inanmıyorum şahsen.

    garipler kendi cemaatlerini kurup sanal başarıyı gerçek dünyaya taşımaya çalışıyorlar.. ama bunun da zekayla ilgisi yok bence.
hesabın var mı? giriş yap