• fransiz gitar ve bas gitar markasi. http://www.vigierguitars.com/ adresinden detaylarina ulasilabilir.
  • fazla kaliteli, üst düzey ve doğal olarak pahalı gitarlar üreten ve beni kendine hayran bırakan fransız marka. gitarları nasıldır ki diyenler fikir sahibi olabilsinler diye:
    (bkz: vigier excalibur bfoot signature)
  • ülkemizde bulunamayan , bulunsa da çok pahalı olacağı için sikimizde olmayan şahane gitar markası.
  • ülkemizde bulunan. tnt müzikte satılan. yakın bir zamanda bir tane sipariş vermeyi planladığım gitar markası.
  • siparis tarihinden bugune 11 aylik kipir kipir bekleyisimden sonra edindim kendisinden sonunda. resmen yaratik.

    (bkz: vigier excalibur supra)

    boyle bir sey yok.
    tnt muzik'ten edininiz efem.
  • fransız kızılağacı. adamlar gitarların açıklamalarında "sap: akçaağaç (en az 3 sene kuruma için bekletilmiştir)" tarzı bi üslub kullanıyor. fiyatı da 3500 euro yapınca yarrak var sanıyorsun. tamam vardır. hakikaten iyi gitardır da fiyat-performans olayına girersek... yani hiç girmeyelim bence. o kızılağaç sesinin belki daha iyisi japon charvel'den de gelebiliyor çünkü. suhr'la da kıyaslamamak lazım. ağaç cinsi bakımından fender'le gibson'u kıyaslamak gibi olur.

    gel gelelim kızılağaç gövde, akçaağaç sap, akçaağaç klavye, hsh manyetik konfigürasyonlu, 24 perde, floyd rose'lu bi başka gitar da cidden piyasada yok. ilginç ama aramaya inandım, bulamadım. varsa bana mesaj atın lütfen hatta.

    tnt müziğe girmeden entryi bitiriym bence.

    evet.
  • gv ve expert serilerini kullandığım gerçekten üst seviye gitarlar yapan fransız butik elektro gitar firması. expert standard 63 maple modeli özellikle blues için biçilmiş kaftan.

    ek olarak gv serilerinde amber pickups gibi butik manyetik markaları kullanılmasına rağmen strat ve superstrat serilerinde genellikle dimarzio kullanılmasına oldum olası anlayamadım..
  • expert retro 54 modelini uzunca bir süre çaldığım marka.

    bu model vigier’in strat yorumu olmakla beraber pek de strat değildir. en yakın haliyle “stratımsı” diye sınıflandırılabilir. retro falan değildir, 50li yılların stratı ile de alakası yoktur. çok eminim, çünkü o dönemin gayet sadık bir cs reissue’suna sahiptim.

    detaylar:

    sap- şimdi, bir kere strat sapı 11.81 radius olmaz arkadaş! hele 50ler hiç olamaz. 7.25’dir onun hadisesi. bu gitarda truss rod da yok bu arada, onun yerine karbon bir bar var. zero fret var. çalım? elbette nefis! strat değil, alakası yok ama çalım hissi olağanüstü. öyle sabit, sıkı ve oynamaz bir sap koymuş ki herif, hayran olmamak elde değil. entonasyon kusursuz.

    gövde- stratımsı ama daha ince. hafif ve seksi. alder tabi ki, o konuda bir artistlik yapmamış paşa.

    köprü- kendi üretimi ve acayip stabil. kilitli falan değil elbette ama gerçekten ben öyle bir strat köprüsü bir daha görmem herhalde. bütün gün jeff beck’cilik oyna, en ufak bir hata çıkmaz.

    manyetikler- işte burada ı-ıh. dimarzio virtual vintage set. gürültüsüz ama süper lezzetsiz. enteresan bir bilgi; 5 yollu switch orta pozisyon orta manyetiği değil neck ve bridge’i birlikte çalıştırıyor. tele gibi.

    sound- craig erickson dinleyin, tamamen aynısı. strat gibi ama değil...kendine has bir hali var ve ben çok beğenerek çaldım. ancak eğer derdiniz günahıyla sevabıyla saf kan bir stratsa bu gitara hiç bakmayın. hatta suhr’a da bakmayın. onlar da aynı haltın laciverti.

    ben bunu satıp sonrasında gibson firebird aldım. üstüne de kalbur üstü bir gitar daha alacak para kaldı hatta.

    eğer stüdyo müzisyenliği yapıyorsanız bakmanızda fayda var. ama pahalı, ciddi pahalı.

    şu aşağıdaki de benim eski bebek.

    http://www.vigierguitars.com/…oduit.php?id_prod=273
hesabın var mı? giriş yap