• yanlış yaptın vodafone.

    hızlıca dön bu yanlışından
  • bu çağrı merkezi olayını vodafone mu yönetiyor, yoksa hizmet mi satın alıyor? en önemli soru bu. eğer hizmet alıyorsa, çağrı merkezi sahibi şirketin mallığıdır, değilse vodafone'un oksimoronluğudur. şu durumda büyük aptallıktır.
  • çalıştığı kurumun pandemi'ye karşı mücadelesini sosyal medya yoluyla anlattığı için işten çıkarılması çok normasss.kt.riiiin gidin lan.

    neresi normal?
    tüm dünya bas bas bağırıyor önlem alın diye. önlem almayan patron utanmıyor, utanmadığı gibi bir de önlem alın diyen çalışanı işten çıkarıyor.

    rezalet 10/10

    not: 1000 kişinin çalıştığı yerde "önlem alın" demek çağrı merkezi çalışanına mı kalmış? onu da mı çalışan düşünecek? neresinden baksan rezalet.
  • vodafone türkiye yöneticileri kimse onlar kovulsun, vodafone merkezi tarafından.

    bu arkadaşta geri işe alınsın
  • haklı bir kovulma olmuş. git bir problemin varsa mudürüne anlat. halka şikayet edip kovulmamak mümküm değil. yemek yediğin yere pisleyip kovulunca da ağlamayacaksın. madem çalışma şartlarını beğenmiyorsun istifa edip çıksaydın. sonra da halka şikayet edebilirdin.
  • böyle bir ortamda insanların işsiz bırakılması kabul edilemez. devleti göreve davet ediyorum.
  • çalıştığın yer hakkında kötüleyici bir yazıyı kamu ile paylaşamazsın, paylaşırsan da işsiz kalmayı göze alacaksın.
  • dünyanın tüm önde gelen marka, kurum / kuruluşları, neden türkiye'ye gelince tam bir cahil anadolu çomarına dönüyor hiç düşündünüz mü ?

    ben söyleyim, mevcut hükümet ve hukuk sistemi yüzünden.

    sevgili vodafone'cuğum bunu ingilterede yapsana, ceo'nu hr manager'ınla birlikte buckingham sarayının upuzun yemek masasına yatırıp siksinler.

    adamlar türkiye'nin hukuk sisteminin, idarenin bir mevcut durumunu, görmüş. hükümet halkı tınlamıyor, şirket niye tınlasın gerizekalı mı?

    buna göre davranıyorlar....
  • şahsın yazdığı tweet'i incelediğimiz çalıştığı kuruma yönelik herhangi bir küfür, hakaret ya da aşağılama olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz.

    ''kurum kültürü aaağbi, önce yöneticilerine durumu bildirecek ondan sonra bla bla bla'' diyen andavallar var.

    gerçekten 1000 insanın çalıştığı bir yerde bu konunun herhangi bir şekilde dile getirilmediğine kendiniz inanıyor musunuz?

    belli ki adam somut adımlar atılmayınca kendi müşterisine ''evde kal'' diyip, çalışanlarına ''aynen devam'' deme ikiyüzlülüğünde bulunan işvereni ile ilgili gayriihtiyari kendi canını ve sevdiği insanları düşündüğü daha fazla sessiz kalamamış.

    insan kaynakları departmanı da ''lan biz şimdi bu insanı kovarsak durumu sosyal medya aracılığı ile dile getirebilir, uyarı verelim bi tarafımızda patlamasın'' diye düşünemeyecek kadar zekadan yoksunmuş.

    hiçbir küfür, hakaret, aşağılama vs. olmayan bir tweet ile ilgili adamı uyarıp tweet'i sildirmesini biliyorsunuz, daha sonra neden adamı kovuyorsunuz kardeşim? uyarı yetmiyor mu? yüz kızartıcı bir içerik yok yazdığı şeyde.

    insanların ücretsiz izine çıkarıldığı, tekrar ne zaman işe dönecekleri belli olmadığı bir ortamda çalışanı hayatını ve sevdiklerini düşündü diye aç bırakmak, sokağa atmak ne kadar doğru?

    bir de götlerinin üzerinden ''şirketini sosyal medyada eleştiriyorsan istifanı vermiş demeksindir arkadaş'' diyen kraldan çok kralcı tipler var.

    umarım kendi ve sevdiklerinizin canını düşündüğünüz için iki lokma bulamayacak günler yaşarsınız da adamı anlarsınız.
  • rezillik. çalışan arkadaş gerçekten çalışan ve işten atılmışsa olay sonrası tam rezalet.
hesabın var mı? giriş yap