• tam olarak ismi ali yağız üresin'dir. istanbul üniversitesi istanbul tıp fakültesi, farmakoloji ve klinik
    farmakoloji abd öğretim üyesi, ve şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesi etik kurulu üyesidir.

    28.11.1962 tarihinde istanbul'da doğmuştur. istanbul erkek lisesi ve istanbul üniversitesi istanbul tıp fakültesi(1986) mezunudur.
    1991 yılında doktora ünvanını almıştır. doktora tezi ,"opioid nitelikte stres uyaranlarının ouabain tarafından oluşturulan aritmilere ve serum endojen digoksin benzeri madde düzeylerine etkisi" üzerinedir. 1993 yılında yard.doç.dr. ünvanı,1997 yılında doçent ünvanı ve 2004 yılında da profesör ünvanını almıştır. ilgi alanları : klinik farmakoloji, ateroskleroz (hipertansiyon, dislipidemi), stres üzerinedir.
  • nerdeyse hiçbir istanbul tıp fakültesi öğrencisi kendisinden pek hazetmez. daha kendisinin dersine girmeden namını duydum. öğrencilere hakaret ettiği, herkese bağırıp çağırdığı anlatılageldi* sürekli. sonra derslerine girdim, korkudan en arkalarda oturdum bana da laf etmesin diye. adam, bir farmakoloji dersi ne kadar güzel anlatılabilirse, o kadar güzel anlatıyor. evet, öğrencilere sempatik davranmıyor; ama yerin dibine de sokmuyor kimseyi haksız yere. sonra kendi ağzından duydum bu konu hakkındaki görüşlerini.yağız hoca öğrencilerin kendisini sevip sevmemesini zerre umursamıyor, ona göre bir öğretim üyesinin görevi öğrenci yalakası olmak değil, iyi ders anlatmak. ve bunu da, fazlasıyla başarıyor. bundan dolayı da, maalesef her öğrencinin değil ama en azından benim çok sevdiğim bir hocadır ali yağız üresin.
  • hali hazırda habertürk tv'de arz-ı endam eden, kolestrol ilaçlarını canhıraş savunan hocamız. tıbbi olarak söyledikleri karşısındaki hocamızdan daha geçerli; en çok dikkatimi çeken ise çok karizmatik adammış, helal olsun.
  • aslında dünkü programa gayet sakin başladı.ama sonradan rasim küçükusta'nın ithamları çok gerçek dışı gelmiş olacak ki o da üslubu sertleştirdi. bir bilim adamına yakışır yakışmaz ayrı mesele ama karşısındaki medya akademisyenine uzun zamandır birilerinin söylemesi gereken şeyleri çatır çatır söyledi ya benim içimin yağları eridi ekran başında. neredeyse tüm üniversiteleri ve akademisyenleri sahtekarlıkla , iş bilmemekle suçlayan bir insana karşı ben de daha sakin olamazdım herhalde."bu ülkede akademi sahipsiz de değil" hatırlatması gayet yerindeydi. 'beyefendi meselenin anlaşılmasına izin vermiyor ki televizyon televizyon gezebilsin , kitaplarını alıp okuyalım" sözleri meseleyi özetliyor aslında.

    ukalalığı varsa onu da öğrencileri düşünsün artık.*
  • haberturk'te karsit gorus adli programda izledigim kadariyla, bir akademisyen bir beyfendi bir insana yakismayacak sekilde ukala ve itici karsisindaki kisiyle konusmaktan cok hakaret vari konusuyor. karsinda ki kisi de sevin sevmeyin boru degil prof. ahmet rasim kucukusta. program sunucusu balcicek ilter bile ters ters kendisine bakti. allah ogrencilerine hastalarina ve asistanlarina guc kuvvet versin.
  • az önce "suni yollarla büyütülen gıdalar doğal olmasa bile kanser yapıcı olduğuna dair tek bir kanıt bile yoktur!!! aynen tüketmeye devam" dedi, çünkü nüfus fazlaymış sistem bunu gerektiriyormuş, bu sayede daha çok üretim yapılabiliyormuş!
    valla gerilim filmlerindeki ruhsuz bilim(!) adamlarını aklıma getirmedi değil.
  • farmakolojinin richard dawkinsidir kendisi.

    yaptığı şeyin tam ismi "bilgi ile ezmek". bilgiye sahip olan kişinin mütevazi olması gerekliliği sadece bizim toplumumuza ait bir olgudur. karşısındaki cahilin cesaretinin yanında onun yaptığı ukalalık değildir. olmamalıdır.
  • süper bi adamdır.
  • yağız hocayı burda yazanlara göre ya uzaylılar kaçırdı ya da gerçeği aslında öldü, şu an yerine yossi kohen geçti. öğrencilere karşı alabildiğine dostane, herkesin normalde kaçtığı farmakoloji dersinde aa yağız hoca mı girecekmiş dediği bir hoca gördüm ben. dersi sahiden kopuk kopuk işliyor ama insanların da pek aman şu derse gireyim farmayı hap misali yutayım çıkayım dediğini sanmıyorum. o konular her kitapta yazıyor. derslere hocalardan ufuk kazanmak için girmek lazım.
hesabın var mı? giriş yap