• ailelerin sorumsuzca koydukları bazı isimlerin halen daha çocuklara verildiğini görüyoruz. yani aile büyüklerinin adı sırf o diye sürekli bu isimlerin döngüsünü sürdürüyorlar. ilerde çocuk utanacak mı, kızacak mı vs demeden hunharca verilen bu isimleri devlet eliyle yasaklamak sanırım en güzeli.

    böylelikle yavaş yavaş unutulur gider.

    satılmış mesela. bu nedir ya? el kadar bebe’ye satılmış demek nedir arkadaş. işyerinde işe yeni başlayan 20 yaşlarında bir çocuk var adı satılmış’mış ama herkese kendini can diye tanıtıyor. mail atacağım bir türlü can diye biri çıkmıyor bizim birimde. takım liderine sordum onun adı satılmış dedi. allahım ya çocuk o derece utanıyor isminden. zaten geçen hafta mahkeme kararıyla değiştirmek için başvurmuş.

    döndü. yok amk söndü! insan evladına döndü der mi hiç? siz bu çocuğu hiç mi sevmediniz ya?

    daha niceleri var. yasaklanmalı arkadaş. nüfus müdürlüğünde yok kardeşim yasak koyamazsın denmeli.

    çözüm bu bence.
  • ördek var sohbet var yosma var
  • kadına dursun adını koymak.
    bi kız vardı üniversitede yurtta öyle millet muhabbetini yapıyordu. sonra mahkeme kararıyla didem yapmış. babasının kadınlara garezi olduğunu düşünüyorum. başka açıklaması olamaz.

    abuzer ve abdurrahman. ya insan yeni doğmuş bebeğe neden abuzer/abdurrahman ismini koyar? bu nası bi mantık anlayamıyorum. düşün yaramazlık yapıyo, abuzeer /abdurrahmaaan( ay seslenirken yorulur, vazgeçer kızmaya insan) oğluum yapma diyorsun. yok olmuyo işte canlanmıyo kafamda o çocuk. dede yüzlü garip bi şey canlanıyo. töbe ya, korktum gece gece.

    edit:imla
  • (bkz: döndü)
    (bkz: kayacan)
    (bkz: okşan)
    (bkz: oral)
    (bkz: yosma)
hesabın var mı? giriş yap