• (bkz: trolü besleme)

    "trol, özellikle sosyal medyada kitleleri yanlış düşündürmeye yönelik paylaşımlar yapan kişidir. bunlar genellikle safsata ile ürettikleri ilgi çekici, kışkırtıcı vb. kötü niyetli içerikleri sosyal medya hesaplarından paylaşırlar. bazı troller oluşturulan kaostan zevk alır, bazıları dikkat çekmek için bu yönteme başvururlar. her birinin motivasyon kaynağı farklılaşabilmekle beraber bu sağlıksız ruh hali içinde bazıları suç bile işleyebilmektedir.

    bu kişilerin düşünce yapıları zehir saçar ve bu zararlı durumun panzehiri herkesin iyi bir medya okuryazarı olmasıdır. eğer trol içeriklere cevap verilmezse trollerin amacı da boşa gitmiş olur. trollerin tepki almasıyla saldırganlık şiddeti doğru orantılı olup onların içeriklerini hiçbir şekilde beslememeliyiz. çünkü onlar gelen tepkilerden beslenerek büyümektedir, bu durum onlara motivasyon kaynağı olmaktadır.

    diyelim ki safsata dolu bir içerik / başlık vb. medyada dolaşmaya başladı. kendimizi tutamıyorsak en azından onların içeriklerinin altını dolduracağımıza kendimizin ürettiği doğru içerik üzerinden cevaplar sunmalıyız."
hesabın var mı? giriş yap