• ebesinin amı artık.

    akbank internet’in kurumsal mobil girişinde az önce şifre değiştirirken karşıma çıkan uyarı. bireyselde de böyle mi bilmiyorum.

    bu kriteri tutturacağız diye şifreleri sağa sola yazıyoruz daha büyük güvenlik açığı oluyor.
  • çözümü basittir, son rakamı değiştir devam et.
  • bankaların bu lanet uygulamasından nefret ediyorum. şifre değiştirmek istemiyorum.
  • insanlar o kadar çok şifreye boğuldu ki artık not almaya başlıyorlar. not aldıkları şeyi kaptırırlarsa daha tehlikeli. bunun başka bir yolu olmalı.

    edit: tabi ki bu konuyla ilgili uygulamaların olduğunu biliyorum ancak bu uygulamalar ne kadar güvenilir? en güvenilir denen dünya çapında firmaların bile kullanıcı veritabanlarının patlatıldığına defalarca şahit olduk. ciddi bir firma veya kurum "sigortalı" bir uygulama yapıp kendisinden kaynaklı herhangi bir sızıntı durumunda kullanıcıların kayıplarını maddi manevi tazmin edecekse kullanılabilir diye düşünüyorum ancak sigorta firmalarının da bu konularda sorumluluğu kullanıcıya ittirmek için neler yapabileceğini de biliyorum. misal uygulamayı kullanan 1m kişinin bilgileri çalındı ve bu sayede milyon dolarlar seviyesinde hortum yapıldı. bu zararı karşılamamak için sigorta şirketlerinin atacakları taklalar en elastik jimnastikçileri solda bırakır. dolayısıyla umutsuzum.
  • sadece bununla bitse iyi.
    - ardışık sayı olmaz.
    - tekrar eden sayılar olmaz (191919 gibi).
    - doğum tarihi olmaz (bazen doğum tarihinin ilk iki veya son iki rakamını bile kabul etmiyor).
    - telefon no olmaz.
    şu olmaz bu olmaz.
    lan ben buzdolabına gidip de ne alacağımı unutup boş dönen adamım. son 5 şifreyi nasıl hatırlayayım!?
  • tüm bankalar yapıyor aynısını ve gerçekten çok sıkıcı. mobil uygulama kullanmama sebebi.
  • biliyorum biraz zaman alabilir ama hemen o anda şifrenizi 5 defa değiştirerek ve en sonunda yine eski rutin şifrenizi kullanarak aşılabileceğiniz bir sorundur.

    gerçi buna da çözüm bulurlar şimdi, aynı gün içinde en fazla 2 defa şifre değiştirebilirsiniz diye.

    (bkz: eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek)

    gelen mesajlar üzerine düzeltme:
    karpuz kabuğu çoktan düşmüş. bazı bankalar gün içerisinde şifre değiştirme sınırlaması getirmişler bile.
  • kıçıkırık bir devlet uygulamasında son 10 şifreden farklı olmalıdır, en az 12 karakter olmalıdır, en az bir büyük harf, bir küçük harf, bir rakam, bir de özel karakter içermelidir, rakamla başlamamalıdır kriterlerini görmüşüm, bu ne ki..
  • geçen sene yolda bir cüzdan bulmuştum. sahibine ulaşmak için açtım. herhangi bir telefon numarası yoktu. banka kartından bankasına ulaşıp bilgi verdim ve adam beni 1 saat içinde aradı ve teslim ettim. 50 yaşlarında bir adam. yazık bütün şifrelerini bir kağıda yazmış. bankamatik kartlarından, digitürke, e-devletten tut aklına ne gelirse bütün şifreler var. 50 yaşındaki adam bile 30 tane şifreyle uğraşmak zorunda. kötü niyetli bir insanın da eline geçebilirdi. hepsi karman çorman ve çok daha büyük bir güvenlik açığı yaratıyor ve insanları bu tarz şeylere yönlendiriyor maalesef.
  • bunu belirleyen yazılımcıların zeka problemi var sanırım. saçma sapan şartlar getirmek nedir yahu.
hesabın var mı? giriş yap