• haseki hastane yolu üzerinde bir uygur restoranı.
    fiyatları çok uygun ve harika makarnalar, makarna çorbaları yapıyor.
    buyrun 4square linki.
    ilk defa gideceklere makarna çorbası ya da, gambian soumian önerebilirim.
  • ankara'da da bir şubesi bulunan uygur restoranı. fiyatlar uygun, kola yerine termosla çay imkanı var.

    lagman-samsa-çay üzerinden değerlendirmemi yapıyorum ve fiyat-performans olarak iyi bir noktada diyorum. diğer taraftan ankara'daki tek uygur restoranı olabilir.
  • dün ilk kez gittigim restoran, dogu turkmenistan'dan istanbul'a göçen bir arkadaş vesilesi ile gitmiş bulunduk. fiyat kalite performansı üst seviyede bir yer, eğer sahibi tanıtım anlamında iyi bir vizyona sahip olsaydı gerçekten çok farklı yerlere gelebilirdi bu restoran.

    yemek öncesi arkadaşları beklerken çayın yanında samsa yedik biz de. oldukça lezzetli olan samsa çiğ böreğin küçüğü ama içindeki et oranı çok daha fazla. karabiber et ve biraz soğandan oluşan harcı ile güzel bir başlangıç. yemeğe beklediğimiz diğer arkadaşlar da geldikten sonra makarna-noddle benzeri simdi ismini hatırlayamadığım bir şey yedik, porsiyonları aşırı büyük, şekil makarna diye cafelerde yediğimiz şeylere fark atar. fiyatlar 10-14 tl arasında değişiyor.

    menülerinde neredeyse 50'ye yakın çeşit var ara ara gidip çoğunu denemeyi düşünüyorum. menüye yazmamışlar ama fiyatı pahalı gibi görünen yemekler 4 kişilik geliyormuş. restoranın sadece tanıtım anlamında eksiği var bilinirliği artsa dolar taşar.
  • restoranda yemekler kişi sipariş verdikten sonra yapılıyor, taze makarna da ona göre haşlanıyor.
    susamlı, kuru etli ve biberle kavrulmuş gambian soumian ise sakız gibi yumuşak bir makarna ve aslında kurutulmuş halde saklanıyor.

    buradaki yeni favorim `çüçüre`.
    bol sarımsaklı salçalı sos içinde soğanlı kıymalı mantılar var, içine de sarımsaklı sirkeyi basıyorsunuz oh mis.
    fiyatı ise koca bir kasesi 8 tl.
    masalarda sarımsaklı sirke her daim bulunuyor.

    bu sene zam yapıp birer ikişer lira eklemişler yemeklere, canlarım benim.

    masadaki ne olduğunu bazı arkadaşların anlamadığı acı sos ise, sıvı yağda sarımsakla kavrulmuş acı pul biberdir.

    edit: aha da restoranın videosunu buldum: https://www.youtube.com/watch?v=o7lpn--9py8
    videodaki yemekler sırasıyla:
    30. saniyede: çüçüre
    33.sn: buharda mantı
    37.sn: samsa
    ..
  • fiyatlar fazla gibi gelebilir ama porsiyonlar çok büyük. 20 liralık makarna iki kişilik mesela. ve türkiye'de kaç restoranda makarna sipariş sonrası elle hazırlanıyordur bilemiyorum. esnaf lokantası denen yerde plastik kutuda ekmek yığıyorlar insanın önüne, sadece burada değil, bütün uygur restoranlarında sabahın köründe kalkıp ekmek yapıyorlar. en yakındaki fırından alıp marifetmiş gibi müşterinin önüne dayamak yerine. yahu o ekmeği ben kendim de alırım istesem. sıcak çay olayına hiç girmiyorum, en kral kebapçıda bile yemek sonrası ikram gibi çay içer misiniz diyip iki yudum çayı hesaba geçirdikleri oluyor.
    'deniz bilmemne mantarı' özel bir tat. hani acquired taste der ecnebiler, aha da ondan. seven sever, sevmeyen sevmez. farklı tatları denemeye açık olmayanın daha önce yemediği birşeyi sipariş etmesi saçmalık zaten.
    samsayla çiğ böreğin içinin alakası yok. var diyenin yemek repartuarının darlığına işaret eder bu yorum, o kadar.
    yemekten anladığı evde bimden alıp haşladığı makarna olan da şurda gurme gibi restoran yorumluyor ya, deli oluyorum arkadaş. ev yapımı taze makarna ve ekmek yemek isteyenler yüksel uygur restoranı'na gönül rahatlığıyla gidebilirler. lütfen yemekten anlamayanların sizi alıkoymasına izin vermeyin.
    uygur restoranıyla en yakın alakam orta asya kökenli olmamdır, yanlış anlaşılmasın. memleketimin yemeklerini kelime dağarcığı sikten soktan öteye gidemeyenlerin kötülemesi ağırıma gitti. budur.
    nimet nitelemek için kullandığın alet bi tarafına girsin e mi.
  • ılk gittiğimde yadirgadigim bir daha asla gelmem dediğim ama sonradan iyiymis be dedigim restaurant. verilen siparisten sonra yemekler hazirlanmaktadir ki taze ve sicak olmasina imkan tanir. uygur ekmegi ile masada bulunan sos ayrılmaz ikilidir. ög lagman adli makarnasi favoriler arasindadir. fiyatlar da makul duzeydedir. restaurant ismi urumci uygur restaurant olarak değiştirilmiştir.
  • önünden yıllarca geçseniz de fark etmeyeceğiniz bir restoran. şu anda bu şekilde kaybettiğim yıllara yanıyorum.

    giderseniz "ondan da yiyeyim, bunu da tadayım" demeyin, zira porsiyonları aşırı büyük. sonra bir sürü şey sipariş edip, hiçbirini yiyip bitiremezsiniz. önden bir çorba içeyim de içim ısınsın dedim, ufak bir tencere boyutunda bir kasede çorba geldi ve resmen o çorbayla doydum. lağmen en popüler yemeği olmakla birlikte, patates cipsi hayatımda yediğim en efsanevi lezzetlerden biri olmaya adaydır. sanırım sırf patates cipsi yemeye bile gidebilirim.
  • ankara'daki adını "urumçi uygur restaurant" olarak değiştirmiştir. bir porsiyon iki kişiyi doyurabilecek şekilde gelir. fiyatları buna göre gayet makuldür. açıkçası çok cesaret edemediğim için makarna kavurması ve otantik türk yemeğinden başka bişey deneyemedim henüz.
  • göşnan diye bir yemekleri var, çiböreği andırıyor ama onun kadar yumuşak değil daha sert. içi kuzu etli oluyor. çok güzel bir şey. onun dışında mantıları da mükemmel. uygur mantısını yedikten sonra kayseri mantısının hikaye olduğunu görebiliyoruz. kuzu şişleri de fena değil. onun dışında daha bir sürü yemekleri var ama denemeye üşendim şimdilik.
  • eski adı urumçi uygur restaurant olan, ankarada kolej-kurtuluş metro durağının arasında kurtuluş parkı karşısında bulunan bir uygur restoranı.

    ilk kez gidecekseniz gambiyansomen( şuan menülerinde kavurmalı makarna) yemeniz tavsiyemdir. el yapımı makarna, kuru et, biber, yeşil soğandan oluşuyor. aroması ve lezzeti harika. yalnız sipariş verirken ayrıca belirtin dil uyuşturan bir baharatları var ondan atmasınlar zira bir süre dilinizi hissetmeden yemek yiyorsunuz.

    2014-2019 yıllarında çalışanları gayet naziklerdi, sahipleri de öyle. fiyatları da orta seviyenin bir tık üstü olabilir ancak doyurucu.
hesabın var mı? giriş yap