• muhabir bankalar aracılığı ile gerçekleştirilen transfer türüdür. amerikan bankaları dolar transferlerinde ortalama 15$ kadar bir masraf keserler. transfer masraflar gönderene ya da alıcıya ya da her iki tarafa da ait olacak şekilde gerçekleştirilebilir (ben, sha, our). masrafların hangi tarafa ait olduğuna göre de tahsil edilecek tutar değişebilmektedir. büyük montanlı transferlerde ise kyc (know your customer) ilkelerine bağlılık önem taşır, transfer yapılan ülkenin yasaklı/ambargolu ülkeler arasında yer alması durumunda ise (bkz: ayıkla pirincin taşını)

    (bkz: ukte)
  • yurtdısında bulunan bankalara , hesaba veya isme
    yapılan para gonderme islemi.
    hızlı para transferi sistemlerinde gonderilen paralar
    sadece bankalardan degil,doviz buroları,postahane ,hatta marketlerden de alınabiliyor.bu sistemlerde gonderilen ulkede bir bankada hesabın olması gerekmiyor.
    (bkz: moneygram)
    (bkz: western union)
  • öncesinde pasaport ve vize işlemlerinin halledilmesi gerekir. sonra para transferi yapılır ve ilk uçakla kaçılır.
  • genelde insanların zor bir işlem sandığı fakat swift mesajı ve banka işlemleri dahil maksimum 5 dakika süren olay.
  • ingiltereye gönderiyorsanız 5-6 günü göze alın, zira ülke içindeki bankalar arasında bile havale yapacağınız zaman 4-5 gün diyorlar. anlamak mümkün değil.

    diğer yandan, eğer türkiyedeki bir banka hesabınız varsa ve atm kartınız yanınızdaysa, doğrudan hesaptan çekebilirsiniz. bu işlemin masrafı da bankadan bankaya çok değişiyor. arkadaşım iş bankasından çektiği her bir milyar için 50 milyon haraç verirken, ben garanti bankası atm kartımdan tek kuruş masraf ödemeden aylardır çekmekteyim bursumu. garanti'ye bağlılık yemini ettim bu sebeple.

    ey iş bankası! seneler önce istanbuldan ikinci el ram alırken, 60 milyon para göndereceğim diye benden 30 milyon masraf alan banka! bu da sana kapak olsun.
  • (bkz: western union)
    guzel komisyon aliyorlar ama para 30 dakikada hedefe ula$iyor.
hesabın var mı? giriş yap