• bir$eyin artik yapilmamakta oldugunu belirten kelime.

    cumle icinde:
    -zamaninda buralar hep ye$illikti kucugum.

    (bkz: used to)
  • (bkz: zam anı)
  • behrinde*
  • şimdiki haline bok atamadığımız bir şeyi eleştirirken kullanılan sözcük.

    - zamanında x yapanlar, bugün böyle yapıyorya, hah hah pek gülüyorum.
  • dün gece saat 1.30 ile 2.30 arasında, hiç de olağan olmayan bir şekilde uykum kaçmıştı. tavandaki fosforu çoktan sönmüş yıldızlara bakıp, eski günlere ait bazı şeyler düşündüm. aslında aklıma gelen ilginç şeyler oldu diyebilirim. bunlardan biri, henüz tek haneli yaşlarımda, belki de çift haneli ilk yaşımda, saatlerce odasından çıkmayan amcamın dinlediği bu şarkıydı. amcam o sıralar sigaraya yeni başlamış olmalıydı ki, odası kaçak-köçek sigara dumanı kokardı. yanına gittiğimde muhakkak, içini seksen dokuz defa açıp kapattığı kasetçaları marifeti ile müzik dinliyor olurdu. sonra dinlediği şarkıyı işaret ederek; "bak harika bir şarkı" derdi. ben de dinler, onayımı veya reddimi bildirirdim. dün gece melodisini içimden geçirebildiğim halde, sözlerini bir türlü çıkartamadığım bu şarkı çocukluğuma ait leziz bir dokudur. uzun zaman melodiyi tekrar edip, hafıza denizimde oltayı nakaratın son dizesine takmayı başardım: "gün geçmeden zamanında". bu cümleyi içimden çokça tekrar edip, "sabah şarkının tamamına bir bakayım" derken uyuyakalmış olmalıyım.

    hüseyin altın'ın sanıyorum 90'lı yılların başında seslendirdiği bu şarkı, deste deste banknot ile dayandığım bir psikolog kapısında müzik dinleyememe hastalığımın tedavisi için, çocukluğuma inme nedenlerimden biri olabilir.
  • (bkz: eskiden)
  • zamanında ne güzeldi bu bahçeden kopan nar
    yüzümde gülümseme bir başka dururdu o zamanlar
    ağrılar ödünçtü, içimde koşan çocuklar uslu
    misafirlere ne bereketli sofralar kurulurdu

    yaz uzundu eskiden
    zamanında böyle kayıplar yoktu
    sevinçlerimiz gerçekti
    göz yaşının ertesi mutlu (hüzünlerin ertesi mutlu)

    güzeldim ben o yazlar kadar zamanında
    ailem çoktu
    güzeldim ben o yazlar kadar zamanında
    yazın bu kadar ağlamak yoktu

    zamanında iyimserdik, hiç olmaz zannettik ayrılıklar
    gelip geçici ömür mücadele, büyürmüş bütün doğanlar
    yaşım küçükmüş geleni gideni büyükmüş evin
    çok olur halası dayısı ama bir evin bir kızı hala benim

    sıla'nın albümü konuşmadığımız şeyler var'ın en en en güzel şarkısı.
  • sıla gençoğlu'nun 3. albümü konuşmadığımız şeyler var'ın en dingin ve yine en güzel şarkısıdır. sözleri sıla ve inşallah'ın klibinden anımsayabileceğimiz, oyuncu gözde kansu'ya aittir.

    güzeldim ben,
    o yazlar kadar,
    zamanında,
    yazın bu kadar ağlamak yoktu...
  • annemin dizine yatmışım da, saçımla oynarken bana söylüyormuş gibi gelen şarkı. anneannemin dillere destan bahçesini, annemin genç kızlık fotoğraflarındaki eşsiz güzelliğini, yitip giden akrabaları, insanların yaş aldıkça biriktirdikleri dertleri saklayan kırışıklıkları, eski kalabalık yazlar... hepsi var bu şarkıda.
  • başlığa girip hakkında bir kaç kelam etmek istedim şarkı hakkında, ilk yazacağım şey, şarkıdaki sezen aksu hissiyatı idi ki, zaten bahsedilmiş, demek ki sadece bende böyle bir etki göstermemiş. benim açımdan çok rahatsız edici bir şarkı oldu, fazla vurucu bir şarkı. bu sıla sanırım hayatımızın bundan sonra 20-30 senesine damga vuracak. biz sezen aksu şarkıları ile büyüdük, aşık olduk, yeni nesilde sıla şarkıları ile büyür, aşık olur, kimbilir.
hesabın var mı? giriş yap