• ihtimal düşük de olsa trol başlık olmadığı varsayımından hareketle, av hayvanlarının derisinin tekstilde kullanımının etikliğini de bir kenara bırakırsak, üzerinde gerekli uyarısı yapılmış ise -ki anlaşılan yapılmış- bir sorun göremediğimdir.

    lüks tüketim, zara'nın zaten yabancı (gavur?) bir marka olması v.s. bunları da bir kenara bırakıyorum.

    toplumun önemli bir kısmının domuz hassasiyeti olduğu malum, dolayısıyla bu tür ürünlerde ön uyarıların daha görünür yapılması lazım. öte yandan, herkesin domuz hassasiyeti olacak diye bir durum yok. isteyen yer, isteyen giyer. talep varsa, arzı da olacaktır elbet. "illa satmanız mı lazımdı?" evet, kar getiriyorsa, satması lazımdı. neden satmasın?

    fazladan edit: olmaz ya, gayrimüslimin biri istanbul'da domuz kebabçısı açsa iki haftaya lince uğrar, dükkanı başına yıkılır. ama her ay çarşaf çarşaf at etini, eşek etini (domuz örneğindeki gibi ilanen de değil, gizli gizli, halkı kandırarak) dönere, kebaba, sucuğa salama katan firma ve kasap isimleri yayınlanıyor, "halkın sağlığı ile oynuyorlar" cılız tepkisinden başka birine bir şey dendiğini görmedim duymadım. hayırdır, domuz halen haram da at eşek nallı kuzular helal mi oldu haberimiz yok?
  • etek yiyenlerin sorunu olsa gerek...
  • bizim insanimizin sigir olmasi ve kendi turune yakinlik gistermesi hasabiyle, domuz degil sigir derisi tercih ederler. goyun da olur. nasilsa bildigimiz hayvanlar. sigir!
  • akıllara "domuz etini yemek mi haramdı yoksa giymek mi?" sorusunu getiren olaydır.
  • yapay kalp kapakcigini da zara satiyordu cunku.
  • en iyi tabirle art niyetli ve saçma birisi tarafından açılmış başlık. kardeşim eteği yiyor musun sen? ağzına burnuna mi sokuyorsun napiyorsun? zara yazmış üstüne domuz diye zaten, ki yazmasa eteği yemediğin sürece sorun olan ne? o zaman istanbulda belgrad ormanlarının oraya hiç gitme mazallah oradaki yaban domuzları ile aynı havayı solursun falan
hesabın var mı? giriş yap