• arap dünyası üzerine yoğun çalışmalar yapan, son dönemde evliya çelebi'nin dicle-fırat haritasını ortaya çıkartan önemli bir tarihçi marmara üniversitesi öğretim üyesi...
  • bu akşam tarihin arka odası'nda konuk olacak akademisyen.
  • tarihin arka odası programına konuk olmasıyla tanıdığım, üslubu ve bilgi birikimine hayran kaldığım, dersine girmek istediğim hoca.

    ayrıca baştan tavrını koymasıyla şimdilik murat bardakçı'nın gereksiz araya girmelerini, konuyu dağıtmalarını ve e-postalara söylenmesini engellemiş gibi görünüyor.

    edit: engelleyemedi.
  • medyatik olmamasından ötürü yeterli değerin verilmediğini düşündüğüm bir tarihçi.

    derslerinde zaman zaman beyin esneten bir tarzı vardır. sinir uçlarına kadar sindirmiş olduğu ortadoğu ve kuzey afrika'ya başka gözle bakmanıza neden olur.

    pek bilinmeyen kıymetli de bir çalışması vardır. mustafa kemal hakkında 1922'de yazılmış ve ilk biyografisi olma özelliği taşıyan kitabın çevirisini yaparak dilimize kazandırmıştır.
  • ali murat kurşun isminde marmara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde uluslararası ilişkiler bölümünde araştırma görevlisi olan oğlu var. çok yardımsever birisi. oğlan babasına çekmiş ise baba kral adam olmalı.
  • 19. yüzyıl osmanlı maiyetindeki arap dünyasına dair, osmanlı arşivlerinde yaptığı araştırmalarla da bilinen fatih sultan mehmet vakıf üniversitesi tarih bölümü başkanı. ayrıca ordaf başkanı.
    katar ve vahabiler hakkında yaptığı araştırmalar suud ve katar'ın osmanlı son dönemindeki durumunu, meselenin kaynağına, yani osmanlı arşivlerine başvurarak ele alır.
    5 haziran 2017 katar krizi sonrasında meseleyi sağıyla soluyla ele alan pek çok yazı kaleme aldı, pek çok tv programına katıldı. 15-20 sene önce yaptığı çalışmalar bir karşılık bulmaya başladı. gördüğüm kadarıyla yazdıklarını şuraya koydum.

    academia hesabı: https://marmara.academia.edu/zekeriyakursun
    kişisel web sayfası: http://www.zekeriyakursun.com/
  • abdülhamit in tahttan indirilmesini bir de ondan okuyundur.
  • linkteki fotoğrafa bakılırsa; entel görünmeye çalışan çopsız gibi birşeye benziyor.

    https://www.yenisafak.com/…sune-iran-ne-der-2362358

    kişisel hesabındaki özgeçmişi:
    zekeriya kurşun, 1960 senesinde rize'de dünyaya geldi.

    1978 senesinde rize imam hatip lisesi'nden mezun oldu.

    1984 senesinde marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi'nden mezun oldu.

    ilahiyat mezuniyetinden 2 sene sonra aynı üniversitenin fen-edebiyat fakültesi tarih bölümü'nde asistan oldu.

    2006-10 yılları arasında marmara üniversitesi fen-edebiyat fakültesi tarih bölümü başkanlığı yapan kurşun, aynı zamanda marmara üniversitesi türkiyat araştırmaları enstitüsü müdürlüğü de yapmıştır. bunların yanı sıra, marmara üniversitesi ortadoğu ve islam araştırmaları enstitüsü siyasi tarih ve uluslararası ilişkiler bölümü başkanlığını ve aynı enstitünün yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür. ayrıca ortadoğu ve afrika araştırmacıları derneği'nin (ordaf) başkanıdır.

    iyi seviyede ingilizce ve arapça bilen zekeriya kurşun, 2016 senesinde marmara üniversitesi'nden emekliye ayrılmıştır.

    şu an fatih sultan mehmet vakıf üniversitesi edebiyat fakültesi tarih bölümü başkanı olarak görev yapmaktadır. aynı zamanda yeni şafak gazetesinde köşe yazıları yayınlanmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap