• ben 'yahtzee' croshaw'in the escapist'te ayda 1-2 kere unlu oyunlari inceledigi bolum.. basit ama manyak komik animasyonlari, hizli konusmasi ve farkli noktalara parmak basmasi ile her review'i izlenmeye degerdir..

    (bkz: http://www.escapistmagazine.com/…ls/zeropunctuation)
  • yahtzee'nin burdaki bir review'ündeki her cümleyi anlayabilmek büyük beceri ister.
  • internette ki oyun incelemelerinin en super bir sekilde yapildigi yer. yer yer insanin karnina gulmekten agrilar sokabiliyor. oyunlara laf sokma isini hakki ile yerine getiriyor. tum rss readerlarda yeri olmasi gereken bir sey.
  • oyunlar ile ilgisi olan olmayan herkesin mutlaka takip etmesi gereken komik ötesi yorum bölgesi. iyi ingilizce bilmek espiri kaçırmamak için ön koşuldur.
  • prototype ve infamous'ı karşılaştırdığı, iki oyunun da eşit derecede iyi olduğuna karar verdiği ama en sonunda "i'm going to award victory to whichever game's developers sends me the best picture of the other game's main character wearing a woman's bra." diyerek geyiğine bir tie breaker koyduğu videonun sonrasında iki ekip de bu cümlesini ciddiye alarak kendisine söz konusu resimleri yapmış ve göndermiş: http://www.escapistmagazine.com/…infamous-challenge
  • yahtzee'nin yeni bölümleri çarşambaları yayınlanan video review programı. videolarda yahtzee aşırı hızlı konuşur, vahşet ve/veya cinsellik içeren kimsenin aklına gelmeyecek benzetmeler yapar, saçma animasyonları da inanılmaz eğlencelidir ancak adamın eleştirdiği oyunları almazsanız geriye oynayacak pek birşey kalmaz. kısacası, bir oyuna "keşke bunu oynayacağıma gözüme kezzap dökselerdi" derse oyun rezalet, rezalet derse kötü, vasat derse iyi, boktan ama bikaç yeri eğlenceli derse çok iyi, "iyi sayılır" derse de o oyun efsanedir (zevkleriniz uyuşuyorsa tabi, mesela strateji oyunlarından nefret ettiği için starcraft 2 yi incelemedi bile).

    ayrıca yahtzee bu programda oyunları incelerken multiplayer kısımlarını göz önünde bulundurmaz. her oyunun single player campaign'ine göre konuşur. hikaye ve karakter derinliğine önem verir, oyuncuyu kısıtlayan oyunları sevmez.
  • bunu yapan adam olan yahtzee croshaw, mogworld adinda bir roman yazmis.

    http://www.amazon.co.uk/gp/product/1595825290/
  • bundaki komikliklerin yüzde yetmişi falan bir şeyi bir şeye benzetme, yeterlilik, karşılaştırma üzerine kurulu. "as x as y", "enough <noun> to <verb+noun+preposition>", "x is to y, as a is to b" gibi kalıplar var her dakikasında. tabii bu komikliğinden çalmıy— yok çalıyor aslında, ama biraz; yani bütün kalıpları ezbere bilince gafil avlanıp gülmenin yerini "bakalım hangi benzetmeyi kullanacak" düşüncesi alıyor.
  • escapists'i satın alan gamurs adındaki şirketin, escapists'in ana editörünü "beklentileri karşılamamasından" ötürü kovması[1] sebebiyle (ki bu beklentilerin ne olduğu kendisine söylenmemiştir), yahtzee dahil pek çok kişi escapists'ten istifa etmiştir[2]

    yahtzee zero punctuation'ın isim haklarına sahip olmadığı için, bir devrin sonu gelmiştir diyebiliriz.

    escapists'ten ayrılan ekip kendilerine second wind adlı yeni bir şirket kurmuşlardır.[3] yahtzee de burada muhtemelen zp'nin devamı olacak fully ramblomatic adlı seriye başlayacaktır.[4]

    [1] - https://twitter.com/…cal/status/1721640314203464045

    [2] - https://twitter.com/…haw/status/1721687212541280425

    [3] - https://www.youtube.com/@secondwindgroup

    [4] - https://twitter.com/…haw/status/1722446004467941734
hesabın var mı? giriş yap