• bu sene de ortaya çıkmışlardır.

    ya amk ben sınava girdiğim zaman yürüme mesafesi olmasına rağmen 1 saat önce gelmiş, bahçede beklemiştim.
    bilmem kaç km öteden arabayla gelenler ya da kalabalık şehirde trafik problemi olanlar 2 saat önce gelmek zorundalar.
    bırakın bu gevşeklikleri sınava zamanında gelin.
  • bu kişilerin o anda verdikleri tepkiler anlaşılabilir fakat bu uygulamadan bir adım geriye gitmemek gerekir. sınavlarda görev alan biri olarak çok güzel bir uygulamadır diyorum.

    eskiden sınav başladıktan sonra karekod toplama, giriş belgelerini toplama gibi işlemeler yapılırdı. bi de dışarıdan iki kişi geç kalıp girse ilk yarim saat yalan oluyor. herkes bir değil, odaklanabilen var odaklanamayan var. sesten rahatsız olan ayrı.

    şimdi aradaki 15 dk da karekodlari alıyoruz, giriş belgelerini topluyoruz. öğrenciler sınav boyunca hiç bir şekilde diş etkenlerle uğraşmıyor. kesinlikle çok iyi bir uygulama.

    geç kalanlar seneye daha erken gelirler, üzgünüm ama yapacak birşey yok. bu işin sonu yok çünkü. simav 11de olsa yine geç kalan olacak. ya da 30 dk geç kalan alinsa bile yine geç kalıp kapıda ağlayan olacak.
  • nispeten küçük bir büyük şehirde ikamet etmekteyim. niye bu bilgiyi verdim. çünkü ulaşım rahat trafik sabah saatlerinde kilitlenmez pek. kardeşim yks sınavına girecekti. saat 10:00'da başlayacak olan sınav için saat 07:00'da evden çıktı. sırf geç kalmamak adına belki 2 saat önceden sınav yerindeydi. allah göstermesin kaza ölüm olmadıktan sonra o sınava yetişilecek arkadaşım. artık 10 tane alarm mı kurarsın 10 ayrı kişiye "beni sınava kaldırın" mı dersin bilemem ama uyuyakalmak gibi bir bahane olmamalı. yazık 1 senenin emeğine
  • bir de hakkı gasp edilmiş gibi feryat figan etmeleri beni benden almaktadır.

    sınavın şartları belli, giriş saatleri belli sen tamamen kendi gevşekliğin sebebiyle gecikmişsin ve emekten bahsediyorsun. ben saat 9'da olan sınavlar için yıllarca 2 saatlik şehirlerarası yol gittim, üstüne bir de okulu bulup bulamayacağımın belirsizliği vardı. sınav stresi diye ağlayanlar, sınava yetişememe ve okulu bulamama stresini de buna ekleyiversinler. saat 9'daki sınava 2 saatlik yolun ardından girmek sadece yol sorunu değil uyku düzenini ayarlamayı da içeriyor. saat 6'da kalkmış ve hazırlanmaya başlamış olman gerekiyor. normal bir düzende o saatte kalkmayacağımız için de birkaç gün öncesinden erken yatıp o saatlerde kalkmaya başlıyordum ki vücut sınav günü aptallaşmasın.

    sonra yıllar geçti. artık internet yaygın ve hemen hemen her bilgi bulunuyor. sınav yeri olarak da en yakın yerler veriliyor. mesele en son seviyemi göreyim diye yani öylesine bir dil sınavına girmiştim. yataktan çıkıp 10 dakika sonra sınav salonunda oldum. küçük bir kasabadan değil büyükşehirden bahsediyorum bu arada. bulunulan şehirde sınava girmenin bu kadar kolaylaştığı bir ortamda sen hala geç kalıp sınava giremiyorsan kusura bakma da tamamen kendi sorumsuzluğundur. yolda kaza bile yapsan 15 dakika daha erken çıkıp sakin sakin gitme imkanın vardı derim. tek istisna ulaşım kartı sokmak bile yasak olduğu için mağdur olanlardır. o saçmalığı da düzelttiler diye biliyorum.
hesabın var mı? giriş yap