• polisin protestoculara çiçek atarak karşılık vereceği eylemlerdir.

    birazdan gelip beni provokatör olmakla suçlayacak kişiler için baştan belirteyim, başlıkta da yazdığım gibi "olası" eylemlerden bahsediyorum. yani ortalığı kızıştırmak, isyan çıkartmak gibi bir niyetim yok. zaten ben kimim ki böyle bir organizasyon yapabileyim? ayrıca, ben hiçbir eylem için sokağa çıkmamaya kararlıyım. başlığa tarih yazmaktaki amacım da olmamış bir olayı olmuş gibi göstermek için değildir. dün akşam başlayıp bu sabaha kadar süren hollanda'daki eylemlerde, polisin eylemcilere yaptığı muamaleye gösterilen tepkinin samimiyetini anlamak içindir. sıcağı sıcağına yani.

    bildiğiniz üzere hollanda'da yaşayan bir kısım türkler, türkiye cumhuriyeti bakanlarına yapılan engellemeyi protesto etmek için sokağa çıktı. bu kişiler, zaman zaman polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. bunun sonucunda da bu protestocular ve akp yöneticileri "burada demokrasi yok" vb. gibi cümleler kurdular. şimdi mesela, ben düşünüyorum da cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, akp milletvekilleri, akp seçmenleri, yani kendini akp'li olarak tanımlayan herkes referandumda "hayır" oyu verecek herkesi her gün terörist olmakla suçluyor. yani ülkenin yaklaşık yarısını terörist olarak görüyorlar. bu yüzde 50, bugün sokağa çıkıp "biz terörist değiliz" temalı eylem yapsa ne olur?

    eylem konusunun "terörist suçlaması" olması sadece bir örnekti. eylem konusu yüksek vergiler de olabilir, ya da herhangi bir şey. dün akşamdan beri demokrasi anlatanlar/aylarca anlatacak olanlar, şu anda böyle bir olaya nasıl tepki verirler?

    buna samimi olarak cevap veremeyecek olanlar ohal durumunu bahane göstererek "toplanmak yasak" diyecekler ama onun da öyle olmadığını dün akşam gördük. sabaha kadar ankara ve istanbul'daki hollanda temsilcilikleri önünde slogan atıldı, yumurta atıldı. polis, kimseye müdahale etmedi. "dağılın" bile demedi. hatta önünde o kadar tomanın ve polisin beklediği binaya girilip hollanda bayrağı indirilerek türk bayrağı çekildi. oha!

    acaba bu konsolosluk, hükümetin sürtüşme yaşadığı bir ülkeye ait olduğu için olabilir mi? mesela akp muhalifi bir grup, akp'nin bu aralar iyi anlaştığı bir ülkenin konsolosluk binası önünde sabaha kadar durabilir mi? şu anda mesela rusya. konsolosluk binası önünde sabaha kadar müzik çalıp yumurta atabilir mi? binaya girip bayrağını indirebilir mi?
hesabın var mı? giriş yap