• halkbank'ı dürümcü sanan kafanın tespiti.
  • kemal derviş'in şeffaf kriterlere dayalı olarak özerk şekilde denetlenen bir bankacılık sistemi kurmasının sonucudur.
  • hortum değil kanalizasyon borusu:
    http://www.bizkackisiyiz.com/…aber.php?haber_id=603
  • bazıları daha erken davranıp yürütecek para bırakmadığındandır
  • arsa parsellemekten ve kara para aklamaktan fırsat bulamadıklarındandır.
  • 12 yıl boyunca özel bankalar yerine bütün türk vatandaşlarının ortak olduğu kamu bankaları hortumlandığı için oluşan algı.

    adamlara ihale verilmiş, verilen ihalelerin de ödemesi -bazılarında peşinat dahi alınmadan- dünyada eşi görülmemiş bir sistemle kamu bankalarından alınan kredilerle sağlanmıştır. yani `kamunun malı kamunun parasıyla özel sektöre aktarılmıştır`.

    özel hiçbir bankanın kredi vermediği alımlara kamu bankaları zorlanmıştır. en çabuk akla geleni sabah-atv nin satışıdır.

    sonra verilen ihalelerde banka işiyle uğraşılmamış doğrudan vakıflar üzerinden kurulan havuzlarla hortumlama işi gerçekleştirilmiştir, yani hortumlama işi kayıt dışı tutulduğu için saklanması kolay olmuştur.

    12 yıl boyunca hortumlama işi bankalar üzerinden ziyade devlet garantili kamu ihaleleri ve özelleştirmeler üzerinden yapılmıştır.

    ondan sonra 12 yıl boyunca hiç banka hortumlanmadı diye bazı geri zekalılar sayıklar durur. ulan mal senin benim paramla zenginler daha zengin oldu.

    bahse konu banka hortumlamaları döneminde hiç değilse çalanlar özel bankalarda mevduatı olanlardan çaldı ama şimdi tüyü bitmemiş yetimin bile hakkından çalıyorlar kancıklar, yani kamu bankalarından.

    bahse konu dönemde hortumlanan ne kadar banka varsa alacak olan alınmış kalanları devlet tarafından borçlulara taksitlendirilmiştir. yani kimsenin yanına kar kalmamıştır ve hortumcuların hesabı, banka operasyonlarının yapılması akp öncesi hükümet döneminde başlamıştır.

    http://m.haberturk.com/…-erol-aksoy-neden-imtiyazli

    hortumculuğu o günden bugüne uzayan birisi :http://ekonomi.haberturk.com/…culari-hortlayacak-mi
  • hortumlanamaması denmiş zaten. hortumlanma potansiyeli olan bütün bankalar yabancı sermayelere satıldı. götü yiyen hortumlasın da görelim. tek potansiyel halkbank, onun da akıbeti belli zaten. mal mal konuşmayın amk.
  • politikacılarımızın bu işlere de el atması dolayısıyla parayı götürecekleri daha büyük kanallara yönelmesinin en büyük ispatıdır.

    bu işleri her kim yaparsa yapsın kazığı bu başlığı açan akp'li yazar ve ben de dahil olmak üzere hepimize giriyor ve ödediğimiz / ödettirilen her faturada, vergide vs. bunların bedelini de alıyorlar. bize de taraf olup olmamak kalıyor amk.
hesabın var mı? giriş yap