• dün akşam 21:55 saatinde arkadaşım istanbul - levent - özdilek - media markt şubesinden bana apple airpods ürününü hediye olarak satın almış. akşam ürünün paketini açıp denemek istediğimde ise ürünün arızalı olduğunu anladım. bugün gittiğimde ise ürünün iade ve değişimini yapamadıklarını ancak ürünü incelemeye gönderdiklerinde, ürünün arızalı olduğu onaylanır ise bunu yapabileceklerini söylediler. yani hem ayıplı ürün satmış oldular hem de ürünü incelemeye göndereceklerini söylediler. ben de işlemi hızlandırmak adına zorlu avm'deki apple şubesine gidip ürünün arızalı olduğuna dair bir rapor aldım. tekrar raporu media markt şubesine götürdüğümde ise yine kabul edilmedi. ürünün teslim alınıp, teknik servis işlerinin bir kaç haftayı bulacağı söylendi. anlaşılacağı üzere hem mağdur, hem paramızdan , hem de zamanımızdan olduk. media markt pişmanlıktır.

    edit : ürün alınalı 24 saat olmadı. 1000 küsür tl para verip, ayıplı ürün satın aldık. adam hala kurumsallıktan bahsediyor.

    edit 2: ben değişim talep ediyorum, iade değil :)

    edit 3 : apple mağazasından alınmadığı takdirde, apple değişim yapmıyor ancak onarım yapıyor ne yazıkki.

    edit 4: 10 liralık yan sanayi sarj aleti bozulsa dükkanı yakacak adamlar gelip burada show yapıp duyar kasmasın lütfen

    son edit : bugün tekrar gidip appledan ricada bulundum ve cihaz sıfırı ile değişti.
  • ikinci bir firmadan kendi kendine rapor alip bunun sonucu olarak ilk firmanin degistirme yapmasini istenmis.
    kabul edilmemis. bunda bir sorun yok.
    ayipli calismayan mal satilmis ise bu bakimdan kusurlu. telafi etmesi gerekir. bunun icin de birkac hafta sure istemisler. hayal kirikligi yasatsa da prosedur budur.

    rezalet puani 3/10.
  • yav amk ne istiyorsunuz siz yahu herkes size mastürbasyon mu yapsın. orası babanın çiftliği değil kurumsal bir yer bırakta kendileri baksın zaten arzalı ise yenisini verirler. ne kadar çirkefsiniz yahu.
  • cihazın en yetkili servisinden alınan raporu kabul etmeyen firmaya ait rezalet. yurtdışındaki şubelerinde yapamadıklarını burada yapıyorlar.
  • mediamarkt'tan satın aldığınız ürünleri çıkışta müşteri hizmetleri önündeki bankoda deneyerek arıza varsa anında değişim yapabilirsiniz. daha önce kulaklık aldığımda bir kulaktan daha az ses geldiğini orada farkettim ve müşteri hizmetleri yetkilisinin telefonuyla tekrar kontrol ettik. akabinde bozuk ürünü teslim alıp değişim belgesi doldurdu ve anında değişim yaptım. yani adamlar sana kontrol ünitesi sunuyor. buna rağmen bozuk ürün alıp çıkıyorsan yapacak birşey yok. adamların politikası neyse onu uygulayacaklar.

    gelen saçma mesajlar nedeniyle edit: eğer hediyeyse hediyeyi alan kişi kontrol edecek. bozuk ürünü hediye olarak götürüp hediye sahibini uğraştırmaya gerek yok. çok basit bir kontrol işte.
  • canım kardeşim aynısı bana da oldu. mediamarkt'ın satış stratejisi bu. arızalı ürünü tekrar tezgaha koyuyor. sen gelip alıyorsun. aa bu arızalıymış ama biz bilemeyiz teknik servis rapor tutması gerekiyor diyip gönderiyorlar süreç yaklaşık 10-14 gün. o parada adamların hesabında 10-14 gün kalıyor ve işletiyorlar

    süper bir olay.

    edit : bazı yazarlar başka organlarıyla okumuş. adam hediye geldi diyor. hanginiz hediye ürünün paketini açıyorsunuz ? beri yandan kurumsallıktan dem vurmuş bi başkası. kurumsallık nasıl olur ? ürün ne zaman alındı 24 saat önce. hemen yenisi ile değiştirelim. gidin bakayım bir ab ülkesine arızalı ürünlerde nasıl hizmet veriyorlar 14 gün içerisinde ürün arızalı çıkınca nasıl size anında yenisini veriyorlar gidin bir görün sonra bık bık ötün burada.
  • bu herhangi bir firmanın stratejisi olamaz. firmalar kendi isimlerini karalayacak durumlara girmemek için zaten bir prosedür ve çalışanlarına da bunun eğitimini hatta yaptırımlarını uygular.

    fakat caaanım ülkemde esnafçılık kafası devam ettiği için globalleşmenin getirmiş olduğu durumları hiçe sayıyor.

    bakın misalen söylüyorum esnaf dediğimiz kişi 1 liraya sattığı ürünü 0.20 tl den alır ve rafta 1 tl den satar. problemli bir müşterisi geldiğinde tamam abi bizden olsun sorun yok der değiştirir. giren çıkan kendisine olur.

    ama sizin kalkıp da atar gider yaptığınız o çalışanlar asgari ücret + prim şeklinde çalışan o ürünlerin içerisinde yüzüp de özenip satın alamayan/satın almak için aç gezen insanlardır. bu insanların size hibe edeceği parası ve işini riske atabileceği durumu yoktur.

    ilgili kurum yöneticileri insiyatif kullanabilirdi ve prosedür sistem vb durumlar hakkında bilgi sahibi olmayan müşterisini memnun gönderebilirdi bu sebeple sana puanım 3/10 kanka.
  • teknosada benzer sorunu yaşadığımda anında değişim yapıldı. skandal, teknosa'yı kurumsal olmadığı için kınıyorum.
  • media markt pişmanlıktır
  • media markt oyledur. bana da hatalu telefon sattılar. 24 saat sonra goturdum. para iadesi yok. telefonu tamire yolladilar. bana telefon da vermediler o arada iletişim kurayim diye. zerre sevmem. batsalae uzulmem
hesabın var mı? giriş yap