• değil öğrenmemek ayıptır. öğrenmek için de aylık 600.000 tl karşılığında bu işi seve seve yapabilecek hocalarımız mevcuttur.
  • hz hüseyin'i şehit eden ordunun komutanlarından birisi bir müddet sonra şehrin fıkıh alimine pirenin kan emmesi sonucu abdestin bozulup bozulmayacağını sorar. aldığı cevap "elinde peygamberin torununun kanı var senin sorduğun soruya bak" şeklindedir.

    ramazanla oruçla ilgisi olmayanların hezeyan dolu yargısı.
  • söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama burada kastedilen 1400 yıldır aynı kişinin orucu neyin bozduğunu bilmemesi değil elbette. 1400 yıldır orucu neyin bozup neyin bozmadığının netleşmemiş olması. tıpkı islamiyetle ilgili yüzlerce meselede olduğu gibi.

    hem tüm insanlığa geldiği iddia edilip hem de bu kadar yoruma açık bir din var mıdır bilmiyorum. yoruma açık olmasının kötü bir şey olmadığını düşünen arkadaşlara, islamiyeti farklı yorumlayanların 1350 yıldır birbirlerinin kafasını kesmekte olduğunu hatırlatmak isterim.
  • her sene değişiyor sanki bana amk. milyonluk nihat hatipoğlu çıkar yarın öbür gün bik bik beyin çökertir. napacaksa bu yaşında o kadar mangırı.
  • islamiyetin yoruma açık bir din olmasıyla ilgili durum.

    sanırım yoruma açık olması durumu ile ilgili kafalar da net değil. bunun bize faydalı olduğunu zanneden tiplere bir önerim olacak. ırak'a veya suriye'ye gidip orada karşılaştığı gruplardan birine '' ben islamiyeti sizden farklı yorumluyorum. bu bizim faydamıza değil mi abi ? '' diye sorsun bakalım.
    sırf farklı bir mezhepten olduğu için kafasını kesip eline verdiklerinde, eminim hayata bakış açısı da değişecektir.
  • türk insanındaki hafıza, kini hariç, onbir ay dayanmaz mirim. o yüzden her defasında hatırlatmak gerekir. bayram namazı gibi. her namazdan önce nasıl kılınacağını anlatır hoca, yine de üçüncü tekbirde kendini secdeye atan bile çıkar. yılda bir iki defa yapılan ibadette normal bu işler.
  • öküzlüktür. mallıktır. ama bunun sebebi okumamak, öğrenmemek, araştırmamaktır.
    bu topraklarda yaşayan insanların büyük bir kısmı tembeldir. kendi kendine öğrenmek istemeyecek kadar tembeldir hem de. biri çıksın da söylesin, iki gözyaşı döksün, anlatsın bana. ben de ağzımı açıp dinleyeyim modundadır. işte bu yüzden nihat hatipoğlu gibi adamlar bilmem kaç yüzbin lira para alır televizyon kanallarından.
  • kitap açıp okumazsa, bilmemeye devam edecektir. din, tv programından mı öğrenilir? o zaman bu kadar kitap niye var. hem senin izlediğin adam ne kadar doğru nerden bileceksin? aç oku. dinin ilk emri oku... sonra adam 600 000 tl alınca kızıyorsun.o, senin sayende orada. tıpkı dizi izleyip dizi oyuncusunun aldığı parayı eleştrimen gibi ve öte yandan seni tedavi eden doktorun, polisin, işçinin maaşına çok demen gibi bu da anlamsız...
  • bilene ayda min 600.000 tl kazandırır.
  • gecen benim de aynen dusundugum sey. her ramazan ayinda hep ayni programlar, hep ayni sorular, sakiz cignemek bozar milar. bitmedi gitti senelerdir.
hesabın var mı? giriş yap