• sendika tarafından basın açıklamasıyla duyurulmuş tarihtir.
    peşin not olarak söylemekte fayda var grev kararının alınma sürecinde kesinlikle maaş zam para pul konuşulmamıştır. fikir sahibi olmadan zikir sahibi olacakalrı önceden uyaralım.

    http://www.radikal.com.tr/…_grev_15_mayista-1132060
  • eh zamanı gelmiş olan grevdir. özellikle thy yöneticilerinin televizyonda yaptıkları açıklamaları ve kibiri gördükten sonra geç bile kalındığını düşündüm.
  • güzel ülkemde birilerinin haksızlığa karşı sesi çıkıyor diyerek desteklediğim grevdir. ayrıca günümüzdeki "minimum personel, maximum iş" ve buna rağmen "minimum özlük hakkı" anlayışına karşı olarak geniş destek alması gerektiğini de düşünüyorum. en azından cesaretleri için desteklenmeliler **
  • sendikanın şikayetlerinin ve taleplerinin haklılığı bir yana, ülkenin en evrensel kurumunu, yobaz bir kafayla yönetenlere karşı tüm muhaliflerin desteklemesi gereken grevdir.
  • grev konusunda yerden göğe kadar haklı olmalarına rağmen grevi sadece 12 gün önceden açıklayarak, binbir türlü zorlukla izin almış, uçak biletini ayarlamış birilerinin küfürünü yemişlerdir.

    ek: hükümetin 60 güne kadar erteleme hakkı, sendikanın da en geç 6 gün öncesine kadar açıklama zorunluluğu varmış. bana biraz saçma geliyor... sen 12 gün sonraya eylem düzenleyince, thy de bilet iadesi yapmadığına göre (2 bilet parasını baştan ödeyip opsiyonlu almadıysan), zararı thy'den çok o tarihlere bilet alan yolculara vermiş oluyorsun. özellikle yurt dışına seyahat edecek yolcuların neredeyse hepsi biletlerini 2 haftadan çok daha önceden ayarlamış oluyor. ha tamam, thy beni o gün uçağa bindirmez ve hatta bindiremezse bile bunun kesin bir yaptırımı vardır ama olay sırf biletin parası değil. planlanmış işler, alınmış izinler, rezervasyonlar... bir sürü şey var. thy gibi şeytanileşen şirketlerin uzun süre sonrası için ilan edilmiş grevlere önlem olarak arada yeni işçi bile alabileceği de bir gerçek tabii. dediğim gibi; zaten sonuna kadar destekliyorum ama keşke benden daha akıllı birileri mağdur olan yolcular için şu anda benim düşünemediğim bir şey düşünseydi.

    zamanın ötesinden ek: beni kötüleyeceğine bir şey önersene? ben haksızlar mı dedim? ben de haklıyım ama! bu arada uçağım 15 mayıs'ta ilk defa rötarsız kalktı. hatta 10 dk erken kalktı lan. bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz kesinlikle ve ben sıradan vatandaş olarak sadece söylüyorum.

    özetle: thy'ye **** size bir şey olmasın.
  • eğer izmir'de de aktif bir grev faailyeti olacaksa tüm kalbimle ve mevcudiyetimle katılacağım eylemdir. mesleki onuru için mücadele veren insanları desteklemek vicdana sahip her insanın tercihi değil bizzat görevidir.

    hava yolu seyahati için bunca alternatif varken thy'yi tercih etmemek bile bu greve aktif destek vermek anlamı taşır, ki bu işveren için grevden daha caydırıcıdır.

    yazan: gideceği yere thy'den başka uçan firma olmadığını öğrenince 16 saat otobüs yolculuğu yapmış bir balık.
  • grevin temel talebi atılan 305 thy işçisinin geri alınmasıdır.
  • sendika umarim grevin niye yapildigini tum kamuoyuna adam gibi anlatir. kalbimle desteklemekle kalmayip uzerime duseni yapmak istedigim grev.
  • her halükarda desteklediğim eylem. bana herhangi bir şeyi açıklamak zorunda da değiller. arkadaşlarının başına gelen olaya rağmen buna cesaret edebiliyorlarsa, yapılacak her türlü açıklama gereksiz kalıyor demektir.
  • 5 saat sonra evden çıkıp görevine yetişmen gerekiyor fakat sen regl karın ağrısı ile uyandın koşarak acile gittin iğne vurulmak ve rapor almak istiyorsun çünkü uçuşa gitmen mümkün değil. gittiğin hastanenin acilindeki doktor şöyle diyor "sizin şirketiniz bizi tembihledi rapor veremiyoruz"

    bunun yaşatıldığı bir şirkette huzur ve barışın kaldığı söylenebilir mi? grev neden yapıyorsunuz sorusuna bir cevap olarak verebileceğim olaydır. bir olaydır ve ne yazık ki bunun gibi 1000'lercesi vardır. huzurun olduğu bir şirket haline gelebilmek için küçük bir adım olarak 305 kişinin işe geri alımının veya tazminatlarının verilmesinin sağlanması gerekiyor. belki o saatten sonra biraz da olsa kaybedilen güvenimizi geri kazanabiliriz.
hesabın var mı? giriş yap