• ingiltere saatiyle 11:00'da, türkiye saatiyle 13:00'da gerçekleşecek; 70 senelik bir dönemi resmi olarak kapatacak olan cenaze töreni. törene abd başkanı joe biden dahil olmak üzere bir çok ülkeden liderin katılacağı, televizyonda gösterilecek canlı yayınının da izlenme rekoru kıracağı öngörülüyor.

    cenaze töreni, ikinci elizabeth'in 1947'de philip'le evlendiği, 6 sene sonra da babası ölüp kraliçe olunca taç töreninin yapıldığı westminster abbey'de yapılacak. cenaze töreninin ardınan kraliçe'nin tabutu windsor kalesine götürülerek annesinin ve babasının da mezarının olduğu king george vi memorial chapel'inde gömülecek. hemen ardından geçen sene ölen eşi philip'in tabutu da yanına getirilecek.
  • kapanan bir dönem yoktur.
  • prenses diana'nın cenaze törenini çocukluğumdan hatırlıyorum, birçok insanın hayatında da öyle bir nostaljiyle hatırlanacak tören olacaktır.
  • erdoğan'ın da katılması gereken tören.
  • bugün gömecekler toprağa kraliçeyi. kaç gündür soğutmalı tabutta tutuyorlardı sanırım yoksa kokardı.
  • the royal family channel

    bbc

    link üzerinden canlı izlenebilir.

    tanım : baştan sona film izliyormuş hissi veren canlı yayın.

    edit : linkler güncellendi
  • prens andrew başta olmak üzere pahalı fraklar içinde asaletten kasıla kasıla yürüyen birçok pembe yanaklı, şişko tacizci, pedofili aristokrat bozmalarının kiliseye doluştuğu tören. sana da bye bye bitch bu arada.
  • düğün, cenaze ya da parlamento açılış töreni fark etmez, ingiliz kraliyetinin dahil olduğu bu tip organizasyonların hepsi görsel şölen sunuyor gerçekten. henüz ölmeden provası dahi yapılan bir cenaze töreninden bahsediyoruz. kendi cenazeniz için prova düzenletseniz deli diyip içeri atarlar ama söz konusu ingiliz kraliyeti olunca bilet kessen katılacak milyonlar buluyorsun...

    edit: bugün son bir kere daha...

    "elizabeth ii, by the grace of god, of the united kingdom of great britain and northern ireland and of her other realms and territories queen, head of the commonwealth, defender of the faith"
  • ateşi bol olasıca sömürgeci ingilizler.dünyada kaç çocuğun babasını öldürdü,kaçının aç kalarak ölmesine sebep oldu,kaç çocuk kaçırıp tecavüz ettikler ama biz magazin kısmına bakıyoruz.ne de olsa kraliyet.
  • biden ve macronun katıldığını gördüğümüz görkemli bir törendir.

    edit: insanlar şunu anlamıyor sanırsam. bu tören ölen bir insanın gömülmesinden çok ayrı bir olay. yıllardır süregelen bir geleneğin devamı. tabiki zamanımı ayırıp izleyeceğim. her anı titizlikle hazırlanmış, her anı yıllar süren bir geleneğe mal olmuş bir tören izliyorsun sığır. "yeeeeaa royal yanlıları, kahrolsun monarşi" zırvalarınızla ingiltere'den daha demokrat olmuyoruz. adamlar kraliyet kurumlarını gelenek olarak, siyasetlerine malzeme yapmadan eşsiz bir şekilde koruyorlar. kim ne derse desin, bu izlenmesi gereken tarihi bir andır.
hesabın var mı? giriş yap