• türkiye'nin nereye gittiğini görmek istiyorsanız bakmanız gereken yer tam olarak bu şura. hala kafanızı kuma gömerek yaşamaya devam edebilecekseniz bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyecekseniz artık o yılan size de dokunacak haberiniz olsun. liberallik kılıfı altında baskıcı bir yönetime şak şak tutanlar sıra sizde.

    buradan atatürk'ün birinci maarif kongresi’nde ayrı yerlere oturtulmuş kadın ve erkekleri görünce öğretmenler derneği başkanı’na söylediklerini okuyup: “ne yapmışsınız siz? toplantıya kadın öğretmenleri de çağırmışsınız, onları ne diye erkeklerden ayrı oturttunuz? utanmıyor musunuz? ayıptır. kendinize mi güveniniz yok, yoksa bu hanımların iffetine mi? bir daha kadınların erkeklerden ayrı tutulduğunu duymayayım.”

    buradan da 19. eğitim şurası'nda konuşulanları okuyun eğitim-bir-sen, bu şurada da karma eğitim konusunun masaya yatırılmasını teklif edecek. sendika karma eğitim sisteminin demokratik olmadığını dile getirecek. sendikanın çantasında, “amerika ve batı ülkelerinin bazılarında karma eğitimden vazgeçildiği”, “türkiye’de de karma eğitim uygulmasının kaldırılmasıyla, devamsızlık oranlarının azaltılacağı, başarının ise arttırılacağı” tezleri olacak.

    karma eğitime son verilmesi önerisinin, resmi olarak açıklanan gündem maddelerinden biri olan “okul güvenliği” başlığının altında tartıştırılması bekleniyor. çünkü eğitim bir sen, “karma eğitimin kaldırılması ile okul şiddetinin de azaltılacağı” görüşünü savunuyor.

    eğitim bir sen’in karma “eğitime son” talebinin gerekçesi ise yine veli talebi olacak. sendika, konunun veli talebi olduğunu, hangi okulun“kız-erkek” olarak ayrılacağının da veli ve öğrencilerin talebi doğrultusunda düzenlenmesi gerektiğini gündeme getirecek.

    hala mı kafanız kumun içinde. hala mı eğitimde sorunun sadece öğretmen kalitesi olduğunu düşünüyorsunuz. eğitimin sorunu yukarıda kafanı kaldır bak vatandaş.

    not: amerika ve avrupa'da bazı ülkeler dedikleri yerler irlanda ve kanada'da katoliklerin yoğun baskı yaptığı bazı lokal yerler. örnek teşkil edebilecek bir durum değil. bunu da ekleyeyim sonra aaaaa ama avrupa rararara ama amerika rörörörö demesin kimse.
  • milli eğitim şurası'nda okul öncesine "değerler eğitimi" ismiyle din dersi konulması önerisi, ilkokul 1. 2. ve 3. sınıfa "din kültürü ve ahlak bilgisi" dersi konulması önerisi kabul edilmiş.

    "çocuklar yetişkinlerden farklı olarak, yalnızca kendi keşfettikleri şeyleri gerçek anlamda kavrayabilirler. onlara bir şeyleri şipşak öğretmeye kalkıştığımızda, bütün yaratıcılıklarını ve merak duygularını öldürmüş oluruz." diyen piaget ters dönüyordur mezarında.

    bilim düşmanı aylaklar sizi.

    son cümleyi anlamak için lütfen araştırınız:

    (bkz: ahlak gelişim kuramları)
  • 8-9 yaşındaki kız öğrencilerin derslerine, erkek öğretmenlerin girmesini yasaklamayı düşünmek normal bir zihniyetin tezahürü olabilir mi? burada ne gibi bir sakınca görülmektedir, açıkça söylenmesi icap eder.

    ışid, "eğitim reformu" adı altında bugün suriye'de kız ve erkek öğrencilerin sınıflarını ayırdı ve erkek öğretmenlerin kız öğrencilere eğitim vermesini yasakladı. anadolu topraklarındaki din anlayışı bu noktaya indirgenemeyecek kadar geniş ufukludur.

    bir de şu kantin meselesine gelene kadar madem bu kadar meraklıyız bu işlere, daha güzel bir önerim var. namahrem olduğunu düşünüyorsanız, evvela bakanlar kurulundaki kadın bakanları araya bir perde çekmek suretiyle erkek bakanlardan ayırın. 8-9 yaşındaki kız çocukları erkek öğrencilerden ayırmaktan daha somut faydası olur herhalde. aynı şekilde meclis genel kurulunda kadın milletvekilleriniz için bir paravan yaptırın o paravanın arkasından izlesinler çalışmaları. bu suretle kadının fıtratıyla mütenasip bir milli irade tecelligâhını haiz oluruz.
  • milli eğitim şurası denen şey akp destekli sözde sendika eğitim bir-sen'in gerici fikirlerinin "bilimsel" ilkeler adı altında "tartışıldığı" ve çok kısa bir süre sonra yasalaştığı toplantılardır.

    4+4+4 başta olmak üzere ne kadar plansız ve anti-demokratik eğitim uygulaması varsa bu şurada karara bağlanmıştır. son yumurtlamaları ise ilkokul 1-2 ve 3. sınıflarda din kültürü dersinin, okul öncesi eğitimde sofra duası vb. dini kavramların zorunlu kılınması kararı. sırayla bütün kamu kuruluşlarını yeniden dizayn eden akp iktidarı, yumuşak karnı olan eğitim politikaları hakkında da pervasızca davranmaya devam ediyor. bu şurada alınan hiçbir kararı meşru ve masum sayamayız. 20. kurul toplantıda tartışılacak konu ise şimdiden belli: karma eğitimin kaldırılması. üstelik bunu da sözde bilimsel verilerle rahat bir şekilde gerçekleştirecekler.
  • karma eğitimin kaldırılmasının alameti olan şuradır. yemiyecekler içmeyecekler bunun için uğraşacak örümcek kafalılar.
  • ne amaçla yapıldığı belli. şuranıza da şuurunuza da.
  • 20 madde görüşülmüş ve oldukça konuşulacak kararlar alınmış şuradır. bazı maddeleri okuduğumda;bazı değerlerin iyice gömülmesi için nasıl adımlar atıldığını görüp, kaybolmuş inancımın umutları da söküldü.

    felsefe, sanat, beden eğitimi, rehberlik ..vb eğitimin çok yönlülüğünü geçtim;

    -insan hakları dersinin kaldırılması,
    -karma eğitimin sorgulanması,
    -laik devlet sorumluluğunda olan laik eğitimin gözardı edilmesi,
    -kadın üye kotasının belirlenmemesi, ortada bırakılması,
    -alevilik bilgisiyle ilgili hiçbir karar alınmaması,
    -sanat derslerinin haftada 2 olması,
    -rehberliğin zorunluluk yerine seçmeli olması,
    -felsefe grubunun yine yer almaması,
    -otelcilik liselerinden alkol sunum dersinin kaldırılması, ...vb say say bitmiyor.

    detaylar
  • fizik dersinin önemi,

    uygulamalı biyoloji,

    çocukların kişisel yetenekleri,

    bilgisayar yeterliliği,

    ikinci zorunlu yabancı dil,

    çok amaçlı liseler,

    vb gibi konular yerine saçma sapan ve eğitimde yeri olmayan konuları tartışan şura.

    yok neymiş erkek var diye okula kızını göndermeyen varmış. sikeyim öyle zihniyeti de veliyi de.
hesabın var mı? giriş yap