• aferin la bebelere..
  • bunu da berlin duvarının yıkılmasına bağlayacaklar. (bkz: 9 kasım 1989)
  • tam meridyene denk gelmişiz.
  • (bkz: 1789)
  • ona bakarsanız söz gelimi yine abd’nin en köklü dergilerinden olan the atlantic’deki bir istatistiğe göre, ateizme yönelenlerin ortalama 14-16 yaş aralığında olduğu görülüyor. e velet alıyor eline dawkins’in “tanrı yanılgısı” isimli iki kapak arası safsata kitabını, heceleye heceleye okuyor ve nihayet “tanrı yok yea” şeklinde serzenişte bulunarak one direcktion konserine gidiyor. artık o aydınlandı, entelektüel bir kimlik edindi, artık o bir üst insan...

    şu “tanrı yanılgısı” isimli kitabın yanında, “aramızda kalsın tanrı var" (orijinal ismi: god’s undertaker) ya da “dawkins’in yanılgısı” (orijinal ismi: dawkins delusion) isimli kitaplar hediye edilse, ateist nüfusu yarıya iner yemin ediyorum. hediye edilsin çünkü 15 yaşında hormonlu bir ergenin karşı argümanlara da inanç payı bırakmasını bekleyemeyiz. odası havasız, oksijen gitmiyor kafasına zavallının. zaten “tanrı olmamalı” diye çıkıyor yola.

    daha henüz istediği her şeyi ağlayarak elde etme evresini yeni atlatmış bir ergenin, felsefi argümanları irdelemesi, teolojik incelemeler yapması, dinler tarihini istiflemesi, tutarlı ve mantıksal bir metot benimsemesi ve nihayet rasyonel bir inanç edinmesi imkansızdır.

    edit: “senin statün ne ki dawkins’e sallıyorsun”cular gelmiş.

    tamam hocam, mudara’yı boş ver sen. en ünlü ateist filozoflardan micheal ruse der ki: "yeni ateistler bilime zarar veriyor, görüşleri bilimsel hatalarla dolu. 'tanrı yanılgısı' isimli kitap beni bir ateist olarak utandırdı ve mcgrathlar bunun sebebini kitaplarında detaylıca gösterdi..."

    yine adamın gol diyor..
  • ben neye inanıyorum lan acaba sorusunu samimi olarak sorabilen ve dininin kaynağını objektif bir gözle inceleyebilsen herkes zaten dininden uzaklaşır. bütün dinlerin bir yerlerinde doğaya, bilime, mantığa aykırılık var çünkü. kimi dünya düz der, kimi dağlar kazıktır der, kimi şimşekleri tanrıların savaşı olarak tanımlar, kimi tanrının kıç kadar bir millete özel olduğunu söyler... bir dünya masal. 3-4 nesil sonra inanan adam bulabilecek misiniz bakalım.
  • 90 öncesi çoktan uzaklaştığı için böyle bir başlık açılmış olmalı
  • egitildikce daha çok araştırıyor insan, bundan dolayı hocalara fazla itibar edilmiyor çünkü hocalar kendi çıkarları doğrultusunda vaaz veriyorlar, gençler de artık yemiyor doğal olarak dinden uzaklaştırılıyor...
hesabın var mı? giriş yap