• bütün vatandaşları birer makul şüpheli haline getirmiş pakettir. bedelli medelli millet konuşup dururken aradan çıkmış yeni kazığımızdır.

    yolda yürürken polis tarafından durdurulup makul şüpheli olarak üstünüz aranabilir, durduk yere eviniz basılabilir. kimse de hiç bir şey diyemez...

    "arama kararları için ‘somut delil’ ve ‘kuvvetli şüphe‘ şartı yerine ‘makul şüphe’ kavramını yeterli tutan yeni yargı paketi, tbmm’de kabul edildi.

    sokağa sıkıyönetim getireceği eleştirileriyle karşılaşan kanun teklifi tbmm genel kurulu’ndan 17 ret oyuna karşı 211 oyla geçti.
    ceza muhakemeleri kanunu’nun polise arama yetkisini düzenleyen kanuna göre, ‘yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda somut delillere dayalı kuvvetli şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir’ cümlesinde ‘somut ve delillere dayalı kuvvetli’ ibaresi yerine ‘makul’ ifadesi getirildi."

    haber
    haber
  • anayasa mahkemesi tarafından yılbaşından önce yürütmesi durdurulup , sonrasında da iptal edilecek düzenlemedir.

    hoş sorarsanız akp'li anayasa profesörlerine mutlaka bu da anayasa'ya uygundur der.

    şaşırmayız.
  • "sokağa sıkıyönetim getireceği eleştirileriyle karşılaşan kanun teklifi tbmm genel kurulu’ndan 17 ret oyuna karşı 211 oyla geçti."

    tıpış tıpış sandığa gitmemizi isteyenler bir zahmet tıpış tıpış meclise gidip adam gibi muhalefet yapsınlar dedirten pakettir.
  • (bkz: polis devleti)
    (bkz: stasi)
  • anayasanın 19. maddesinde “suçluluğu hakkında kuvvetli belirti bulunan” demek sureti ile kişi hürriyetinin sınırlandırılabilmesi için makul şüpheden de öte kuvvetli şüphenin bulunması aranmaktadır. hükümetten bazı kişilerin ve yine hükümete yakın kişilerin anlatımlarından makul şüphe, 'kuvvetli belirti'den daha dar kapsamlı olduğu için tercih edilmektedir ki bu hali ile anayasaya aykırılık söz konusudur.
  • bedelli telaşına arada kaynatılmıştır.

    (bkz: hepimizi sikecekler matmazel)
  • vahim durumdur. biz bu kanunla gidilecek seçimin de (bkz: 2015 genel seçimleri) meşruiyeti şimdiden tartışmaya açık hale gelmiştir. öyle ya bu yasa hiç bir şekilde muhalefete izin vermeyecek bir zihniyetin tezahürü. bu şekilde kalırsa da milletçe çok acılar çekeceğimizi söylemek yalan olmaz.
  • o kadar yasa kanun çıktı da hiçbiri bunun kadar tırsıtmadı. resmen sıçtığımızın resmi olacak bu. makul şüpheli nedir arkadaş? biraz güçlü olan, bir yerlerde tanıdğı olan, sevmediği anlaşmadığı kişiyi kaşının üstünde gözü var diye evinden aldıracak evini aratacak ve sebebi makul şüphe olacak. en basit hali bu. sokakta neler olabikeceğini siz tahmin edin.
  • berkin elvan'ı terörist, reza zarrab'ı hayırsever iş adamı ilan eden bir zihniyetin olası makul şüpheli anlayışını düşünecek olursak, hepimize geçmiş olsun.
  • polisi gestapo'ya upgrade eden müthiş paketin kabul olayı.
hesabın var mı? giriş yap