• rotterdam'da de kuip'te oynanmış euro 2000 final maçıdır. 55'te pessotto'nun sağdan getirdiği topa delvecchio'nun yaptığı vuruşla öne geçen italyanlar, tüm turnuva boyunca yaptıkları kapalı defans uygulamasını bu maçta da devam etmiştir (bu taktiğin belki de futbol tarihinin doruğuna çıktığı maçlardan biri için (bkz: euro 2000 hollanda italya yari final maci) ). bu gol, aynı zamanda delvecchio'nun ilk resmi milli maç golüdür. ancak 90. dakika geldiğinde, dugarry'nin yerine oyuna girmiş olan wiltord, yerden yaptığı vuruşla toldo'yu mağlup etmiş ve maçı uzatmaya götürmüştür.

    uzatmanın ilk devresinin son anlarında, maç yine italyanların istediği ritmi bulmuşken sahneye çıkan robert pires, o ana kadar mükemmel defans yapmış olan fabio cannavaro'ya sol kanatta şık bir çalım atmış, ve yerden gönderdiği topa david trezeguet gelişine bir vole yapıştırmış, ve altın gol gelmiştir. kupa da 98 dünya kupası'ndan sonra bir kez daha kaptan didier deschamps'ın ellerinde yükselmiştir.
  • fabian barthez degajını yaptıktan sonra top yere düşmeden sürenin bittiği maç. hakem bitirmemiştir de böyle olmuştur. bu maç italyan futbolu severler için hep bu yönüyle hatırlanacaktır. ha bir de alessandro del piero'nun durum 1-0'ken değerlendiremediği mutlak bir gol pozisyonu var ki o konuya hiç girmeyelim.
  • marco delvecchio attığı gol dışında kaçırdıklarıyla da saç baş yoldurmuştur bu maçta.
  • an itibariyle trt 3'de tekrarı yayınlanan maç. italya 1-0 önde, 60. dakika civarları oynanıyor. wiltord'u bekliyoruz.
  • oynandığı zamanlar çocuk olduğum ve futbolla tv düzeyinde pek ilgilenmediğim için izleyemediğim ama sonrasında bir kaç kez tekrarını izlediğim maç. hatta şu an da trt 3'te bir daha izliyorum.
    söyledim, söylüyorum, her zaman da söylerim: bu maç italya'nın hakkıydı ama alessandro del piero kupayı elleriyle verdi. ikinci yarıda fiore'nin yerine girdikten sonra 2 tane net pozisyon kaçırdı. pozisyonların dakikalarına da bakıldığı zaman ikisi de maçın bitiş düdüğü olabilirdi. o pozisyonları bugün olsa kesinlikle kaçırmazdı bence.

    yalnız ne güzel kadrolar, ne güzel bir maç.
    bir tarafta; genç totti, del piero, nesta, maldini, cannavaro
    diğer tarafta; zinedine zidane, desailly, vieira, henry, trezeguet.

    hey gidi hey...

    ayrıca bu finalin kadrolarını görmek isteyenler için:
    http://www.transfermarkt.com.tr/…ericht_935961.html
  • altın gol'ün ne boktan bi kural olduğunu hatırladım şimdi tekrar izlerken. şu maç 17 dakika daha uzun sürebilirmiş, hem de ne 17 dakika.
  • özellikle golden sonra babama deli gibi forza italya diye takıldığım ancak kendisinin hiç istifini bozmadan sürekli maç 90 dakika dediği ve sonunda beni göt ettiği maçtır. intikamımı 2006 dünya kupasında aldım o ayrı *
  • futbol oynamadan hollanda'yı eleyip finale kalan italya'nın altın golle fransa'ya kaybetmesine, türkiye kazanmış gibi sevindiğim maçtı.
  • maça fransa'nın fabian barthez, lilian thuram, laurent blanc, bixente lizarazu, marcel desailly, zinedine zidane, patrick vieira, christophe dugarry, guillaume deschamps, thierry henry, youri djorkaeff; italya'nın ise francesco toldo, gianluca pessoto, mark luliano, paolo maldini, fabio cannavaro, alessandro nesta, stefano fiore, demetrio albertini, luigi di biagio, francesco totti, marco delvecchio kadrosuyla çıktığı izlediğim en efsane oyuncuları içinde barındıran euro 2000 final maçı.

    fransa, maçı oyuna sonradan giren sylvain wiltord ve david trezeguet'in uzatmalarda attığı golle 2-1 kazanmıştı.
  • dün gece socrates dergi'de bahsedilince aklıma gelen, narlı'daki yazlık gazinolardan birinde, limonata eşliğinde izlediğim karşılaşma. herhalde beşiktaş dışında bir takımın oynadığı, sonucuna en çok üzüldüğüm futbol maçıdır.
hesabın var mı? giriş yap