• kuzey irak’ın hakurk–zap bölgesinde 50'ye yakın hedefe düzenlenen harekat.

    terörle mücadele kapsamında türk hava kuvvetleri'ne ait 20 uçakla kuzey irak’ın hakurk–zap bölgesine operasyon düzenlendi.

    günboyu süren harekata f-16 ve f-4 2020 savaş uçakları katıldı ve yaklaşık 50 hedef vuruldu.

    amerika birleşik devletleri'yle anlık istihbarat paylaşımı ve heron insansız hava araçlarından sağlanan bilgilerle oluşturulan hedef grubu başarıyla vuruldu.

    harekatta 500 librelik ve 2 bin librelik lazer güdümlü genel maksat bombaları kullanıldı.

    iki yil sonra
    harekatta hedef alınan zap bölgesi pkk'nın ana karargahının yer aldığı bölge olarak biliniyor. kuzey irak'taki hedeflere bu kapsamda hava harekatı en son 2008 yılında yapılmıştı.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25097330/
  • verilen vergilerin savas icin harcanmasi olayi. iki sene once yapilani pkk'yi bitirmis, kurt sorununu cozmus gibi ayni sey yine yapiliyor. yine de en azindan kara harekati degil de kayip sayisi fazla olmayacak.
  • bir nevi bahar temizliğidir... dağ taş tozlanmıştı, füzelerle tozunu alıyoruz... iki yılda bir yapmak lazım yoksa örümcek falan oluyo...
  • (bkz: deja vu)

    edit: bknz. zamanın ötesine gidivermiş. haklısınız gençler tabi ilk defa hava harekatı yapıyoruz kuzey ırak'a! ne de meraklıymışsınız insanlara pkk sempatizanı gözüyle bakmaya.
  • kürt sorununu silahla çözme politikasının yıllardır tekrarlanan adımlarından biri. ana haber bültenlerinde yine kuzey ırak haritaları, savaş uçakları ve bombardıman görüntüleri görmemize neden olan temcit pilavı. milliyetçilere göre "dış güçlerin bir oyunu" olan pkk'ye abd'den alınan istihbarat ve israil'den alınan uçaklarla saldırılması da pek bir şık durmuş. bu işe ne kadar para harcanıyor, ve bu parayla kaç insanı öldürecekler bilmiyorum. ama daha çok ölüm getirmekten başka bir işe yaramayacağını biliyorum. bu sefer farklı olması için hiçbir sebep yok çünkü.
  • "abd ile anlık bilgi paylaşımı" adı altındaki tavşan-kaç-tazı-tut istihbarat sistemi güdümünde yapılan askeri operasyon. kara destekli olmadığı ve alakasız birimlerle* bilgi paylaşımı yapıldığı sürece kuzey ırak dağlarındaki kaya boyutlarını küçültmekten başka işe yaramayacağı aşikardır.
  • bdp genel başkanının dediğine göre dağda tsk nın öldürdüğü çocuklar da bu ülkenin evladıymış ve kendi evlatlarımızı öldürmenin ne manası varmış. bu olay sadece ölüm getirmekteymiş. dağda it gibi yaşayan o şerefsizler tsk nın karakollarında askerlerimize çiçek atıyor zira. bu yüzden onları öldürmemeliyiz, onlar öldürsünler biz onlara yine de kucak açarız. nasıl da unuttum, barış istiyorduk değil mi?
  • yapılması üzerinden henüz bir kaç saat geçmişken terör uzmanı ekşi sözlük generallerinin hemen başarısız olduğu yönünde fikir bildirdiği hava harekatıdır.

    20 tane jet kaldırıp hava harekatı düzenlenmesinin örgütün hareket kabiliyetini kısıtlayacağı düşünüldüyse; pkk kritik hedef teşkil edecek malzemesini korunaksız/kamuflajsız bıraktıysa; tek noktada çok sayıda militanını bir araya getirdiyse; türk silahlı kuvvetleri'nin ne yapmasını bekliyorsunuz? belki zap ve hakurk'taki kamplar direk vuruldu. ne yapıldığını bilen yok.

    pkk karakollara saldırsın, pkk mayın döşeyip patlatsın, muğla'da, odtü'de, izmir'de eşkıyalık yapsın sorun yok... ama tsk hava taarruzu düzenleyince vergiler sorgulansın. pkk'nın başına inen her bombadaki vergim anasının ak sütü gibi helal olsun türk silahlı kuvvetleri'ne.

    nitekim bugün harekat hakkındaki bazı ayrıntıları öğrendik. bir grup pkk iti sınıra yaklaşırken ağırlıklı olarak insansız hava araçları vasıtasıyla istihbarat alınmış ve hem bu grup hem de hakurk ve zap bölgelerindeki pkk kampları vurulmuş. o piçler neden sınıra geliyordu ben de biliyorum, her halükarda ötecek olan pkk sempatizanı pezevenkler de biliyor.

    bugün o grup bir karakol basıp asker şehit etse, dün yapılan harekatı eleştiren, ne bölge ne de arazi hakkında hiçbir halt bilmeyen iki yüzlüler bu sefer de "neden önlem alınmadı, istihbarat gelmiyor mu, bu grup oraya kadar nasıl geldi?" diye ortalığı bulandırmaya çalışacaklardı.
  • xinere ve xakurke bölgesine yapılan operasyondur. bu bölgede yerleşim birimleri de var.

    http://www.marksist.org/…tleri-dagi-tasi-bombaliyor

    bdp genel başkanı selahattin demirtaş şöyle bir açıklama yapmış:

    http://www.marksist.org/…55-bdp-bomba-degil-diyalog
  • her kış, "ateşkes, demokratik zeminde mücadele etmek istiyoruz, silahlı mücadele çözüm değil, halkların kardeşliği" söylemleriyle hayvanlar gibi inlerine çekilen; bahar geldiğindeyse inlerinden çıkıp karakol basmaya, mayın döşemeye, yol kesmeye başlayan pkk köpeklerinden bir kısmının hakettikleri şekilde gebertilmesiyle sonuçlanmıştır.

    anlaşılan o ki, hep misafir olup ev sahibinin ocağına incir ağacı dikmek isteyen pkk'lılar, bu sefer ev sahibi çıkıp onların mekanına gidince çok bozulmuşlar, ancak bu işler böyle be donanımsız arkadaşım.

    merak etme, biz biliyoruz senin içinden neler geçiyor, terörizmi açıktan desteklemene engel olan yasalar yüzünden neleri söyleyemeyip kıvranıyor, lafı dolandırıp duruyorsun. pkk düşmanlığını inatla kürt düşmanlığı gibi göstermeye çalışıyorsun. ama yemezler... kürt benim kardeşim, pkk benim düşmanım. sana buradan ekmek çıkmayacak.

    harekatta gebertilen pkk itlerine ithafen bir türk atasözüyle bitirelim: su testisi su yolunda kırılır.
hesabın var mı? giriş yap