• bazı covid kısıtlamaları kalkınca yine gelip yağmalamışlar edirne'yi. fotolar bugünden:

    görsel

    görsel

    görsel

    bizim vatandaşımız ekmek kuyruklarında sürünürken elalem gelip kasa kasa götürüyor. o meyve sularından alıp içemeyen çocukları düşünün. elinizde hammadde yokken ihracat yapacağız saçmalığıyla kurları yükseltip halkı sefalete mâhkum ettiniz. nass diye diye piyasayı alt üst edip "çin böyle büyüdü", "rekabetçi kur istihdamı artırır" avuntularına sarıldınız. ihracat rekoru geldi ama ithalat rekoru da geldi. elde var sıfır. halkı ekmek kuyruklarına muhtaç ettiniz. fatura ödemekten yiyecek ekmeğe para kalmıyor.

    ihracatçılar doların 13,5'ta takılı kalmasından şikayetçiymiş. kurlarda 1 tur daha yükseliş olması bekleniyor. yani yeni zamlara hazır olun. yeter ki ihracatçılarımız daha çok zengin olsun. halk kuru ekmekle beslense de önemli değil(!)..

    şu listeye iyi bakın: görsel

    işte hepimizin cebinden alınıp bunlara aktarılıyor. biz fakirleştikçe bunlar zengin oluyor. sanmayın ki ekonomik göstergeler iyileşiyor. bunlar ihracat şampiyonu ama aynı zamanda da ithalat şampiyonu. fonladıkları ekonomistler de, bunlara ödül veren devlet görevlileri de bundan asla bahsetmezler.

    https://i4.hurimg.com/…6145eb584e3fe01520ffa70e.jpg

    ezcümle, ekmek kuyruklarındaki vatandaşın sayısı arttıkça bunlar daha zengin oluyor.

    edit: bulgar vatandaşlarına tek kelime eleştirim yok. burada onların bir suçu yok. "yağma"ya takılanlar olmuş. yağma kelimesinin başına "adeta" yazmak istedim ama sığmadı. sadece durumun ne kadar vahim olduğunu anlatmaya çalıştım. ayrıca bu yazıdan akp'yi eleştirmediğimi anlayan bazı aklıevveller olmuş. sizin bu zekayla internete girmeniz çok sakıncalı. bu saçma sapan kararları kim alıyor, tcmb'nin kasasını kim eksiye düşürüyor? kim nass diye bağırıyor? kılıçdar mı?
  • beklenen turistlerin içinde bu topluluk da varsa, o turizmden bir cacık olmaz , hayal kurmayın
  • erzak depoluyorlar.
    gida krizi geliyor ve ucuza satiyoruz mallarimizi. kriz aninda hatirlanip ah cekilecek ne yazikki .
  • bunlar bizi arayip kontor isteyen milletti simdi ne hale geldik ahh cehape ahh
  • layik oldugumuz seviyeye geliyoruz yavas yavas.
  • edirne'de insanı dışarı çıkmaktan soğutan kimselerdir. yemin ediyorum saat 8, 9 u bekliyorum akşam bir şey almak için avm de falan işim olsa.
  • 20 sene önce "batı mı doğu mu" sorusuna farklı cevap veren iki ülkenin, yaptıkları seçimin günümüzde meyvelerini toplamasıdır.
  • --- spoiler ---
    işte hepimizin cebinden alınıp bunlara aktarılıyor.
    --- spoiler ---

    oo sorumlu akepe değil, bunlar. eved, dadmin oldum. oyum akepeye.
  • türk dil kurumu sözlüğü açıyoruz, yağma yazıp arama tuşuna basıyoruz, karşımıza tanımı çıkıyor. bakın ne diyor. "birçok kişinin zor kullanarak ele geçirdikleri malı alıp kaçması, talan" adamların parasını verip aldıkları seyler için yağma kelimesini kullanmaktan vaz mı geçsek. tanım gerekiyorsa yapalım, edine esnafının yüzünü güldüren onun dışında hepimizi umutsuzluğa sürükleyen tablodur.
  • yağma değil ticaret.
    zaten kuruduk bırakın memlekete biraz euro girsin.
hesabın var mı? giriş yap