• bu yıl fenerbahçe'nin formaları sihirli annem ise beşiktaş'ın formaları breaking bad'dir.
  • anlamıyorum amına koyayım ya. beşiktaş'ın formaları da adidas, fenerbahçe'nin formaları da adidas. beşiktaş'ınkiler harika, fenerbahçe'ninkiler bok gibi.

    anlıyoruz ki yine bizim yönetimin basiretsizliği.
  • "siyah renkli beşiktaş formasının arkasına alex yazdırsam, bizim telekom tribününden dayak yermiyim?" diye düşündüren harika tasarımlı formalar.
    darısı fenerbahçemin başına.
  • utanmasam fenerli olarak siyah olanını satın alacağım formalar. o derece güzeller. hayırlı olsun beşiktaşlılara.
  • bir fenerbahçeli olarak beğendiğim formalardır. arkadaş bunu yapan da adidas, bizimkini yapan da. nasıl iş anlamadım. sanırım über yöneticimiz abdullah kığılı'nın parmağı var bizim forma seçimlerinde.
  • çubuklu olanı açıklanmış
    http://www.haber1903.com/…4-iste_cubuklu_forma.html

    yorumlarımızı yapalım:

    artıları:
    - beyaz ağırlıklı olması hoş bir değişiklik, puma'nın yaptığı o çirkin çubuklu haricinde uzun zamandır beyaz ağırlıklı bir çubuklu hatırlamıyorum
    - çubukların omuzlardaki adidas çizgilerine kadar gitmesi güzel, abuk subuk bir yerde kesilmiyorlar.
    - amblemdeki 110.yıl eklemesi, yakası, kollardaki yatay çizgiler gibi diğer ufak detaylar zarif bir şekilde kotarılmış, gözü rahatsız etmiyorlar.

    eksileri:
    - çubuklu falan diyoruz ama yine tam çubuklu değil. yine sırt tarafı tek renk, bembeyaz, kollar beyaz (uzun kolluda iyice göze batacak bu durum), aslında göğsünde 4 tane siyah şerit olan beyaz formadan bahsediyoruz. beyaz formanın yapılmaması gibi bir saçmalık var zaten ortada, bu forma "beşiktaş'ın bu seneki beyaz ağırlıklı" forması olarak görünüyor, gerek yok. yapın beyaz formayı, üzerine bir de tam çubuklu yapın. beyaz forma yokken grinin yapılması çok saçma.
    - amblem yine çok büyük, daha büyük amblem yapınca takımını daha çok seviyor olmuyorsun, allah aşkına birisi bunu yöneticelerimize anlatsın.
    - fontları daha görmedik, ama çubuklunun tam çubuklu olmaması ve dev amblem kullanılması gibi hataların devam ettiğini gördükten sonra dandirik font seçiminin de devam edeceğini tahmin ediyorum. o yüzden bunu da eksilere yazmakta bir sakınca görmedim.

    sonuç:
    geçen seneki çubukludan daha iyi, daha derli toplu. dev amblemi olmasa 2010/2011'in beyazı gibi olacak aslında. lakin yine de beklentilerimizin aşağısında kaldı, yine aynı hatalar tekrarlanıyor. daha kötüsü olabilirdi diyip devam ediyoruz.

    beşiktaş malesef uzun zamandır doğru düzgün bir çubuklu forma yapamıyor. son zamanların en iyisi yine 2007/2008 idi, onun da malesef yine sırtı düz siyah renkteydi. her sene "forma numaraları okunsun diye" muhabbeti dönüyor ama fenerbahçe çatır çatır çubuklusunu yaparken bizim bu "yarım" çubuklularla oynamamız bana koyuyor açıkçası.

    edit: dennis bergkamp uyardı, bu sene tff kararıyla tüm fontlar arial olacakmış. madde 10/4:
    http://www.tff.org/…ekipman-talimati-09.07.2013.pdf

    kaç yıldır kullandığımız fontlardansa arial'ı tercih ederim, ama keşke daha kaliteli bir font seçilseydi.

    edit 2: 2close2 uyardı, aynı doküman, madde 9/3:
    "kulüpler, kullanacakları formaların ince veya kalın çubuklu olması halinde, formalar dikey veya yatay çubuklu olsa dahi, kulübün tescilli renklerinden birinin fon olarak kullanıldığı, 30x35 cm alan üzerinde açık veya aksi rengiyle numarası yazılmış bir forma giymek zorundadırlar."

    şimdi durum buysa, yapılacak en doğru şey formanın arkasını tamamen çubuksuz hale getirmek yerine numaralar için kutular açmaktır, juve örneğinde görüldüğü gibi http://img-cdn.ntvspor.net/…379/juventus3_4gvr5.jpg
    sırtına isim ve numara yazdırmak istemeyen taraftarlar için de tamamen çubuklu formalar satılmalıdır, malesef yine fenerbahçe örneğinde görüldüğü gibi http://magaza.fenerium.com.tr/pinfo.asp?pid=9826

    bana koyan şudur dostlar, fener yıllardır bu çubuklu işini doğru yapıyor, galatasaray'ın formalarında yıllardır bir düzelme var bu sene tam parçalıya sonunda kavuştular, bizde ise bir istikrar yok. yazıktır.
  • bence aralarinda en guzelinin gri forma oldugu formalardir.

    bu arada farkettigim bir seyi paylasmak istiyorum. benim bildigim besiktasin cubuklu formasi o kadar da "klasik" bir forma degil. yani besiktas denince benim aklima cubunklu bir forma gelmiyor. beyaz forma, siyah sort geliyor. insanlarin "cubuklu zaten klasik" demesine bir anlam veremiyorum o nedenle. cubuklu denince aklima fenerbahce geliyor. o nedenle yadirgiyor da olabilirim. algi meselesi.

    bence besiktas'in her sene beyaz forma - siyah sort takimi olmali, gerisi sezondan sezona degismeli.

    oneri: o forma numaralari ve fontu icin cok bir sey yapilamaz biliyorum ama 4 harfli yaziyla 8 harfli yaziyi ayni genislikle yazmaya calismasinlar. tek falsosu o (demiroren sagolsun)
  • fikret orman'ın adidas'a gider yapmasının meyvelerini toplamaya başladığını gösteren formalardır. bjk formaları 2. kategoriden 1. kategoriye yükseltildi. spor toto süper lig'de adidas'ın forma yaptığı takımların hepsi 2. kategori forma giyiyor buna fenerbahçe'de dahil.
    1. kategori formalar genelde 3 boyutlu veya görsel ağırlıklı formalardır. gri formada yer alan görsel unsurlar çok rahat fark edilmektedir. adidas 1. kategori formaları bayern münih, real madrid ve chelsea gibi avrupanın büyük takımlarına yapmaktadır.
  • gelirleriyle veli'nin, tolga'nın, oğuzhan'ın, olcay'ın, atiba'nın, franco'nun maaşları da ödenmiştir. yeni formalarımızı da eski formalarımızı da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. her beşiktaşlı imkanları dahilinde takıma destek olmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap