• 18 eylül – 31 ekim tarihleri arasında ingiltere'de düzenlenecek olan rugby union dünya kupası. final londra'daki efsanevi twickenham'da oynanacaktir.

    favoriler ev sahibi ingiltere'den cok, all blacks, springboks, wallabies ve irlandadir.

    all blacks vs. springboks finali izlemeyi dilemekteyiz.

    gruplar şu şekildedir:

    pool a: avustralya, ingiltere, galler, fiji, uruguay
    pool b: güney afrika, samoa, iskoçya, japonya, abd
    pool c: yeni zelanda, arjantin, tonga, gürcistan, namibya
    pool d: fransa, irlanda, italya, kanada, romanya

    2011 rugby dünya kupası'dan tek farki rusya'nin yerine uruguay'in gruplara kalmis olmasidir.

    2015 rugby world cup
  • all blacks her zamanki gibi muhtesem ve ayrica derin bir kadroyla geliyor, acik favori onlar.

    niye kazanamayacaklari icinse:
    (bkz: france in cardiff)

    ;)
  • 3 gün sonra başlayacak şampiyona. hemen hemen hiç bir grupta sürpriz beklenmemekte. gruplara ilk iki torbadan katılan takımlar gruptan çıkacaktır büyük ihtimal. bir göz atalım:

    a grubu: ölüm grubundaki ev sahibi ingiltere'ye galler hatta fiji çelme takabilir. avustralya liderlik için mutlak favori. uruguay'ın galibiyet şansı bile yok. fiji, galler, ingiltere arasında sıkı bir ikincilik mücadelesi beklense de ikincilik için ingiltere'nın şansı çok yüksek.

    b grubu: liderlik için kesin favori güney afrika. ikincilik samoa ve iskoçya arasında geçecektir. samoa daha ağır basıyor olsa da iskoçya'nın da şansı epey yüksek. bu grupta ikincilik için bahis yapılmaz samoa ve iskoçya eşit güçlerde.

    c grubu: son şampiyon üçüncü yıldız için sahada. yeni zelanda yenilgisiz çıkar bu gruptan. ingilizce konuşmayan ülkeler içindeki en iyi ragbicilerden* arjantin ikinciliği tonga'ya kaptırmaz.

    d grubu: son finalist olan ve toplamda oynadığı 3 finali de kaybeden fransa bu grupta seri başı olsa da birincilik için irlanda daha ağır basıyor. ama her türlü irlanda ve fransa bu gruptan çıkar.

    all blacks vs. springboks finalinin gerçekleşme ihtimali oldukça düşük eğer iki takımdan birisi gruplardan ikinci olarak çıkmaz ise. rakip seçme şikesi yapılmaz ise bu durum pek olası gözükmüyor. çeyrek finalde güney afrika büyük ihtimal ingiltere ile oynayacak ve bu maçın galibi ise yeni zelanda vs fransa ya da irlanda ile oynayacak. bu durumda yeni zelanda ve güney afrika yarı finalde karşı karşıya geliyorlar.

    öbür çapraz eşleşmelerde avustralya daha rahat olacak. çeyrek finalde gelecek samoa ya da iskoçya'yı rahat geçecektir. öbür taraftan gelebilecek fransa, irlanda ya da arjantin'i kolaylıkla eler.

    topalayalım:
    yarı final-1: all blacks vs. springboks
    yarı final-2: wallabies vs. irlanda

    final: (bkz: 31 ekim 2015 yeni zelanda avustralya rugby maçı)
  • gönlümüzün her zamanki gibi springboks ile olduğu kupadır.

    https://www.youtube.com/watch?v=2ivbm_yktre
  • yarin ingiltere-fiji acilis maciyla baslayacak olan turnuva. izleyen, ogrenir. bize olimpiyatlar musluman oldugumuz icun verilmiyor diye aglamaz. ha sen molde macini yine seyret.
  • dünyanın dört bir yanından gelen hakiki sporcuların er meydanına çıkacağı turnuva..

    aslen kadın ve gay sporcuların oyunu olan avrupa tarzı futbol izleyicileri ilgi çekici bulmayabilir.
  • (bkz: ragbi/@batis)
  • samoada ki kardeşlerin yine hayvan gibi şiapacağı turnuva. şöyle bi samoa irlanda maçı efsane olurdu. ayrıca ilk maçlardan tonga gurcistan maçını şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. tahminimce iki takımda forvet oyununoynayacaktır. muhtemelen tonganın gurculeri ağlatacağı maç olacaktır. (bkz: işte bunu seviyorum)
  • bu karışık günlerde bir nebzede olsa yüzümüzü güldürecek umarım heyecanlı geçecek turnuva.
  • ingiltere'nin dun fiji karsinda aldigi 35-11'lik galibiyetle resmen baslamis olan turnuvadir. an itibariyle tonga-gurcistan maciyla devam etmektedir, akabinde irlanda-kanada, sonrasinda guney afrika-japonya aksam da fransa-italya acilis maclari oynanacaktir. yarinin maclari ise samoa-abd, wales-uruguay ve yeni zelanda-arjantin seklindedir.

    guney afrika-japonya ile yeni zelanda-arjantin maclari siddetle tavsiye olunur.

    rugby ne la diyenler su video'yu izleyerek, cehaletlerini giderip oyundan zevk almaya baslayabilirler. bilmemek ayip degil ogrenmemek bidi bidi.

    rugby'nin kurallari
hesabın var mı? giriş yap