• "hakemler hata yapabilir. bizim aleyhimize de oluyor, dönem dönem lehimize de oluyor. hakem dünyada da, her yerde olduğu gibi hata yapmıştır, yapacaktır da. bu sporun güzelliği."

    fikret orman (geçen sene hakemler bjk'yi şampiyon yaparken)
  • takim bi sahaya ciksaydi.

    kendindekini mesru kilmak icin baskasini hedef gostermek bizim toplumda kultur haline gelmis.
  • puan durumu

    yukarıdaki linkte, geçtiğimiz sene 17. hafta puan durumu var.

    aşağıda da 22. hafta puan durumu.

    puan durumu

    bu puan tabloları geçen seneye ait. bu iki dönem arasında, galatasaray karabükle karşılaşıp saçma bir penaltıyla yenilmiş, son dakikada uydurma bir faul sebebiyle kayseriden beraberlik alması engellenmiş, çaykur rize maçında temiz golü ofsayt sebebiyle verilmemiş ve iki puan bırakılmış, son olarak da beşiktaş maçının başında net penaltısı verilmeyerek, beşiktaşa avantaj sağlanmış. böylece puan farkı bu dönemde üçten, ona çıkarılmış.

    bugün ise 10 cm ofsayt gol ile galatasaraya eyyam yapıldığı konusunda yaygara kopuyor. penaltı konusunu hiç açmayın bence aptalca oluyor çünkü.

    afedersiniz ama... kudurun.
  • yıllardır hakemlik yapıyorum şu 10 cm -20 cm ofsaytları için 2 çift laf edeyim. yardımcı hakemler için en zor ofsayt pozisyonları ortasahadan ceza sahası önüne atılan isabetli paslar. çünkü yardımcı hakem hem savunmada ki sondan ikinci adamı izleyecek hem de topun atıldığı yere bakıp gittiği yere bakacak. mhk ve fifa diyor ki ofsayt için tereddütte kalırsanız devam ettirin. yani hakemde pozisyonun ofsayt olduğundan emin değilmiş gibi devam ettirmiş. video yu dondurup 10 kere izleyip yorum yapmak doğru değil. bu kadar ince ofsaytlar da hakemler hata yapabilir. negredonun sayılmayan nizami golü ise skandal karardı. penaltı pozisyonu ise yüzde yüz doğru. önde avantajlı olan adam gomisdi ve sarj artı temas ile penaltıyı yaptı. zaten hakem pozisyona çok yakındı avantaj oynatıp penaltıyı verdi.
  • galatasaray'ın tüpçü'ye ne kadar borcu olduğunu sorgulatan hatalar.

    haftalar geçtikçe çoğalıyor maşallah. https://twitter.com/…ttas/status/907131874597797888
  • iki senedir beşiktaş için de yoğun tutulmuş çeteledir. bence gereksizdir. olan bariz hatalar varken, olmayanı da götünden uyduran ve savunan o kadar çok kişi oluyor ki, anlamsızlaşıyor mevzu.

    galatasaray maçı izlemedim bu sene, ama adamlar kazanıyor ve muhtemelen iyi futbol oynuyor. futbolu iyi oynayanın çok minör de olsa kayırılması da genelde şahit olduğumuz bir şey. böyle bir durum varsa bile galatasaray'a özel değil yani. kaldı ki 10 cm ofsayttan bahsediliyor. bu negredo 4,5 metre ofsayt diyen adamın tavrına benziyor, bence yapmayın. bunu olay beşiktaş lehine gelişse bu yaygarayı yapacak denyolara da söylüyorum.

    yapılan hatalar konuşulup üstüne gidilmeli o ayrı ama, her fırsatta birbirine söven, kendi kazanınca kudurun diyip kaybedince şike diye bağrınan herkes aynı. her ortamı tartışılamaz konuşulamaz şekilde bulandırıyorsunuz hepiniz. içim kalktı şu saldırgan cümlreleri okumaktan. bu başlığa özel değil burada futbol konuşulan çoğu başlık için geçerli.şu ülkedeki kısıtlı keyfimizin içine sıçıyorsunuz. hepiniz de aynısınız.

    : beşiktaş
  • 3 buyuklerin lehine surekli hakem hatasi yapiliyor zaten. futbolumuzun dogasinda var bu. hicbir 3 buyuk takim taraftari diyemez benim takimimin lehine yapilmiyor diye. bu hafta galatasaray'in ilk golu ofsaytti (ikinci pozisyon %100 penalti, dogru) fenerbahce besiktas maci zaten rezillik. besiktas da iki senedir cok fazla gordu bu tarz hakem hatalarıni.

    ama iste hepimizde var bu kendimize yapilinca pek konusmuyoruz. baska takimalara yapilinca ve o takim da ligde iyi gidiyorsa ooohh cok buyuk sikinti.

    galatasaray bu sene iyi takim. doludizgin gidiyor. sene sonu da yuksek ihtimal sampiyon olacak. bu tarz basliklar kiskanclik belirtisi, 8 puanin hazimsizligi ve can sikma istegi.
  • geçen senede açılmıştı bu başlıktan.

    gençlerbirliği maçında, türk telekom arena'da aleyhimize 1 dakikada 2 penaltı çalındıktan sonra kimse pek uğramamıştı.
  • bir karış varyok ofsayt bir pozisyon sonrası gomis'in güzel golü dışında algı kasılmaya çalışan başlık. (bu ülkede metrelerce ofsaytlar verilmedi ve daha neler...)

    söz konusu maçta galatasaray'ın 1 net penaltısı daha verilmemiş ve aleyhine birkaç pozisyonda da hakem hatası vardır, bunu da tarihe not düşelim.

    yani kimsenin galatasaray'a bu açıdan b.k atma hakkı yok.
  • 28 yaşındayım. kendimi bildiğim andan, abdurrahim albayrak denen dalyarrağın bütün oyuncuları toplayıp kaçak saraya götürdüğü güne kadar galatasaray'ı tuttum. o gün öyle bir nevrim döndü ki, sikerim galatasaray'ını da futbolunu da dedim. artık takım tutmuyorum. ama futbol maçlarını izlemeye devam ediyorum. tarafsız olarak izliyorum yani. ve tarafsız bir seyirci olarak galatasaray'ın konya'ya attığı gollerde hakem hatası var demek çok komik geliyor. saçmalamayın abi. 30cm'lik bir farkı görmedi diye hakemi suçlayamazsınız. bilgisayar değil bu adamlar. hele hele penaltı pozisyonunu tartışmaya dahi gerek yok. adam resmen gommis'in sol baldırına vuruyor. topa müdahale sıfır. galatasaray'a gömcez diye saçmalamanın manası yok.
hesabın var mı? giriş yap