• özellikle iktidar tarafı beğenmediğine vatan haini, terör örgütü, son zamanlarda fetocu diyerek
    ekonomi konusunda da olayı dış mihraklara bağlayarak,
    olmadı kalitesiz, sığ gibi kelimeler arkasına sığınarak
    iyi idare etti bugüne kadar

    binlerce yapılan market harcamalarının tespiti bize en azından makro ölçekli verilerle tespit sıçmaya yeterli olmasa da mikro tedbirler yapmamıza yeter de haliyle artar bile.
    zaten binlerce fiyat artışının olması bize makro alanda epey veri verir tabii ne diye bunu uzun uzun anlatayım her neyse
    ekonomi üstadlarından mahfi eğilmezhocanın ekonomik kriz ile ilgili sığ ve kalitesiz bir yazısı:

    http://www.mahfiegilmez.com/…-kadar-dsardan-ne.html
    hoca açıkça rakamlarla durumu göstermiş, türkiyenin tl'si böyle giderse daha da değersizleşecek demek istemiş ki nafile ancak
    başlığın altında şu yorum dikkatimi çekti:
    "dış güçleri oluşturan bileşenlerin hepsinin görev ve sorumlulukları ayrıdır, fakat, aynı amaçla hareket ederler: türkiye'yi istikrarsızlaştırmak.

    türkiye'yi istikrarsızlaştırma sürecinde, bernanke, ekonomik buhran yaratmak (tl'nin değerini düşürmek) ile ilgili görevini yerine getirmiş ve koltuğunu yellen'a devretmiştir. yellen ve ondan sonra gelen başkan da, türkiye ekonomisini istikrarsızlaştırmaya devam etmektedir. "mayıs 2013"te başlayan süreç, henüz bitmedi onlar açısından.

    insanların gözüne biber gazı sıkanların büyük çoğunluğu ise, kripto-fetö polis amirleri ve onların emri altında çalışan polislerdir bana göre. sonuçta, 5 yıl öncesinde yaşanan bir olaydan bahsediyoruz. fetö, o yıllarda, emniyet kuvvetleri içinde örgütlü ve etkili idi."

    makalede de zaten feto polislerini bernanke aldı diye cevaplamışlar ağzının payını vermişler de
    ama beni üzen durum tüm bu bernankegiller feto ile örgütlenip ülkede ekonomik kriz çıkartırken sen devlet olarak savurganlığın, israfın,
    debdebeli debelenmenin,
    ithal harcamanın şişenin dibine vuran köprü altı şarapçıları gibi vururken
    aklı nerede idi:
    http://www.cumhuriyet.com.tr/…_ucakla_gittiler.html

    http://www.milliyet.com.tr/…aci-saltanati--1696393/
    http://www.cumhuriyet.com.tr/…en_kanun_teklifi.html

    o sıfır milyon dolarlık alman araçlarını da mı kamuya bernanke doldurdu haslokasks
    o beyninizin kıvrımlarını da mı bernanke ütüledi aslokaskks
  • (bkz: inanlar inşaat'ın iflas etmesi) ile hafiften çıtırdayan krizdir, umarım etkisini bir şekilde en hafif yoldan atlatabiliriz.
  • (bkz: 2018 ekonomik çöküşü)

    yeni başlığımız hayırlı olsun.
  • süt ve kıyma üzerinden olduğu inandırılmaya çalışılan olay. yazık gerçekten.
    neymiş efenim süt 5 liraya, kıyma 50 liraya dayanmış. görüyorum ve artırıyorum;
    dost süt 2,5tl, emin kıyma 29 tl

    hadi şimdi dağılabilirsiniz.
  • bu başlığın altında sürekli yazan at yalanı sikeyim inananı nickli bir troll var. kendisi için bir başka yazarımız yorum yapmış. ben tekrar etmeyeyim şuraya bırakayım.

    (bkz: #76027172)
  • dost süt ve emin kiymanin bünyeye nasil etki ettiği gayet açık.
  • bi bok olmaz kriz olsa ne olmasa ne ki kriz değil alım gücü rezaleti denmesi daha doğru bu ülkede bugun mazot 10 lira olsun ertesi günde seçim yap akp nin oyu en az %40 bu kör zihniyetin sikinde değil siz niye takıyosunuz hesabınızı kitabınızı bilin lükse kaçmayın borçlanmayın
  • bu atyalanini mi ne sikimse soyleyin. polonyada ise basladigimda maasim 2000 liraydi simdi 4200 lira. fiyati neyse soylesin yollarim, sikinti degil. yazin turkiyede zengin olacagiz gibi.
  • anlaşılan trollere enflasyon miktarı kadar zam gelmiş bugün
  • döviz, faiz, borsa, cari açık, faiz dışı fazla gibi teknik iktisadi tanımlar kafanızı karıştırmasın.

    ayrıca yok 2018 miş, hani 2017 ydi, 2019 da batıyoruz gibi net tarih içeren öngörüleride duymazdan gelin.

    bir de kriz zamanlarında coşan veya hiç bitmeyecek sektörler vardır. örneğin, 1930'lu yıllarda dünya görülmemiş bir krize girmişti. bu nedenle işsizlik almış başını gitmiş, ortalık fakirlikten yıkılıyordu. bu nedenle patates tüketimi epey bir arttı. kısacası bu tip bir kriz çoğu sektörü bitirirken, patates üretenlerin ve ticaretini yapanların yüzünü güldürmüştü. bu tip etkileride görmezden gelin. yani banka hesabında bir milyon euro olan adamla kriz muhabbeti yapmayın veya günde 20.000 tl ciro yapan ve müşterisi kaymak takımından olan lokanta sahibi ile didişmeyin. bunlar doğru sinyal değildir.

    olabildiğince çevreyi gözleyin, gazete ve dergilerde yer alan ekonomik temelli sıkıntılara ait haberlerin sıklığına bakın ya da ne bileyim çıkın gebze-izmit otobanindaki kamyon sayısından sonuçlar çıkartın. kısacası olabildiğince genel değerlendirmeler yapmaya çalışın. ben işten kovuldum diye ekonomi çok kötü olmaz, sen de terfi aldın diye ekonomi çok iyi olmaz.

    bütün bunlardan sonra oturun kendiniz karar verin. kriz var mı yok mu?

    bana sorarsanız eğer var, sorunlar hep palyatif çözümlerle , rakam oyunlarıyla aşılmakta. ciddi problemler çözülmediği gibi artarak devam etmekte. bir ufak izmaritle alev almayı bekleyen samanlık gibi memleket. burda ki 5 kişinin yurtdışında yaşama isteği önemli değil ama memleketi memleket yapacak büyüklükteki sermaye yurt dışına akıyor. illaki sağlam bir fırtına gelip , ısınmaktan erimiş ekonomiyi birden soğutacak. bilim yalan söylemez. ne ilk ne de son.
hesabın var mı? giriş yap