• wettel denilen ibnenin playstation oynar gibi millete çarpa çarpa aracını sürdüğü yarış. kesinlikle ceza gelmesi gerekir.
  • öncelikle paul ricard pisti 1990'daki haliyle aynı değil, 1983'teki haline mesafe olarak daha benzer. doğrusu eskisine göre geçişe uygunluk azalmış görülüyor. zaten geçiş konusunda etiyopya dışında rakibi olmayan f1 için aranan pist.
    mercedes yeni motoruyla, pistin kendilerine uygunluğuyla adeta geri geri giderek domine ettiği bir hafta sonu oluyor. yarışta da yağmur bölgesi olması dışında pek bir değişiklik olmayacak gibi. bu tarz pistlerde mercedes'in daha sert lastikle daha iyi turlar çıkarttığını biliyoruz.
    red bull ve ferrari'nin veri yetersizliği de aradaki farkı oluşturan diğer etken.

    charles leclerc sauber ile q3'e kaldı. yarış kazanmanın yarısı kadar önemli bir başarı.

    edit 1: sıralama turları

    q3'te yerel sanatçı roman grosjean yine bariyerlerde.

    sıralama turlarında ilk 6'da sürpriz olmadı.
    1. lewis hamilton
    2. valtteri bottas
    3. sebastian vettel
    4. max verstappen
    5. daniel ricciardo
    6. kimi raikkonnen

    sauber alfa romeo'dan charles leclerc 8. başlayarak gönülleri fethetti.

    edit 2: yarış önü
    yarış öncesi röportajda vettel, yarışı kazanmak için bile stratejinin yeterli olmayacağına işaret eden kaçamak cevaplar verdi.
    ricciardo da çok umutlu konuşmadı, daha iyisini vermemiz gerekiyor dedi. önümüzdeki yılki takımı konusunda da ser verip sır vermedi.

    hava durumuna göre yarış saatinde yağmur yağma ihtimali %70lere kadar yükselmiş durumda. bölgede %30un üzerinde ihtimal varsa kısa aralıklı olarak yoğun yağışlar yağabiliyor. şu an için pistin üzeri tamamen beyaz bulutlarla örtülü, güneş zaman zaman yüzünü göstermekte ve rüzgar saatte 16km'ye kadar ulaşmakta.
  • vettel ve bottas sonunculuktan gelecek. bol geçişli bir yarış olacak. bardağın dolu tarafına bakın artık. her şeyde stres yapmayın.
  • sıralama turları:

    1-hamilton
    2-bottas
    3-vettel
    4-verstappen
    5-ricciardo
    6-raikonen

    şeklinde sonuçlanmıştır.
  • ahahahah. grosjean sıralama turlarında bile bariyerlere kafa atıyor ulan çok garip biri şu adam ya.
  • raikkonen kazmasının ferrari pilotu olmayı haketmediğini gösterdiği bir başka gp. yemin ediyorum leclerc'e seneye şans verilse daha fazla puan toplar bu morondan.
  • sauber'le leclerc 6. sırada şu an. kaza bela bi podyum alırsa, ferrari raikkonen kazmasını seneye siktir edip bu çocuğu alır takıma.
  • vettel'den resmen amatör bir hata, bottas'ı yedi arada.
  • raikkonen yarın podyumda yer alamazsa ferrarinin gelenekçi yapısını bozarak önümüzdeki sene için o koltukta leclerce bir fırsat tanıyacağını düşünüyorum.
  • yine grosjean yine kaos. abi lisansını iptal edin şunun

    maldonado vardı,aratmıyor onu sağolsun gro
hesabın var mı? giriş yap