• bir kuşağı heder eden sonuçlardır. ne kadar klişe de olsa bu ülkede insana değer verilmiyor. 14-15 yıldır uğraştığın bir sanat eserini düşün. her gün eserine zaman ayırıp şekillendiriyorsun, mesai harcıyorsun. vasıfsız biri çıkıp "bu eseri kilere koyalım burada güzel durmadı hak etmiyor" diyor. tabii ki cansız bir varlıkla karşılaştırılamaz insan. sevdiğin canından bir parçaya bunu yapıyorlar. itiraz bile edemiyorsun. duyguları ve hayalleriyle birey olmaya çalışırken çocuğu tokatlayıp beygire döndürüyorsun.
  • açıklanmasıyla beraber eğitim sisteminin ne kadar boktan hale geldiğinin kanıtı olan sonuçlar.

    5 senedir aralıksız fen lisesine öğrenci gönderen köy okulumuzdan bu sene en iyiyle beraber en kötü öğrencimizin de aynı anadolu lisesine yerleştiğini öğrendim. başarılı başarısız ayrımı dahi yapamayan bir sistem-sınav ikilisiyle iyi uykular türkiye diyorum. bir öğretmen olarak önceki nesillerden az da olsa umudum vardı. neyse bele vaziyyetin içine soxam.

    edit : zehirli fikirlere panzehir isimli çaylak arkadaş uyardı şikayet ve problemleri 444 0 632 numaralı hatta bildirebiliyormuşuz.

    edit 2: #79726446
  • kardeşimin kötü de olsa bir anadolu lisesine yerleşmesiyle biraz içimi rahatlattı.
    adrese dayalı ile imamhatipe düşecek diye çok korkuyordum.
    siyasal islamcılığın dayatmalarından en azından kendi kardeşimi kurtarabildiğimiz için mutluyum.
    ülke içinse son derece umutsuzum.
    ülkenin ilk yüzde onu dışındaki kim varsa geleceğini çöp edecekler.
  • merkezi yerlestirme puaniyla, yuzde 70 ve 80'lik(evet %70-%80) dilimdeki ogrencilerin yuzde 10'luk (%10) dilimden ogrenci alacak denilerek nitelikli okul kapsamina alinan imam hatip lisesine gittigini gordugum yerlestirme sonuclari.

    eger farkli parametreler yoksa sistem cokmustur, dagilabiliriz.

    onumuzdeki yila yeni yerlestirme sistemimiz hayirli olsun.

    not: ayni olay buyuk ihtimalle anadolu meslek liseleri icin de geçerlidir. okul turunun cok da bi onemi yok bu durumda.
  • twitter'da erdoğan sevdalılarını dahi isyan ettiren sonuçlardır. bunlara bir de destek geliyor " objektif davranıp partinizin yanlışını söylüyorsunuz tebrikler" denerek. kafalar cidden bambaşka bir seviyeye ulaşmış bunu gördüm. ülke çok süper yönetiliyor fakat eğitim sisteminin içine edilmiş olmasından dolayı benim çocuğum/kardeşim hüngür hüngür ağlıyor ama olsun diğer yönlerden ülke harika. bu durumda olanlar kendine şu soruyu sorsun: ülkedeki diğer parametreler benim çocuğumun/kardeşimin bir damla gözyaşından daha mı değerli? eğer sorunun cevabı sizin için "evet" ise durmayın devam edin bu sistemi desteklemeye. fakat lafa gelince mangalda kül bırakmayan bir tip iseniz "çocuğum/kardeşim için her şeyi yaparım yakarım bu dünyayı" diyorsanız hesap sorun. hesap soracağın mecra da kimse kusura bakmasın seçim sandığı. insanlar size anlatmaya çalıştı bu sistem çocuklarınızı/kardeşlerinizi üzecek dedi hiçbirini dikkate almadınız. karar verin artık erdoğan mı çocuğunuz/kardeşiniz mi? çünkü bu sistemi bir gecede "artık sınav olmasın yeaaaa" diye değiştiren kendisidir. ayrıca bugüne kadar mevcut iktidarı başörtüsü sorununu kaldırdı diye desteklediniz. bakın sadece bu sebeple oy vermek bence saygı duyulası bir seçim. çünkü adam gelmiş doğrudan sizin hayatınıza dokunmuş ve güzelleştirmiş. aynı adam şimdi kardeşinizin/çocuğunuzun hayatına değmiş ve belki de o hayatı karartmış. karar verin o zaman kardeşiniz/çocuğunuz sizin için değerli mi değil mi?
  • geçen sene çocukların götünü sıkıp %6'lık dilimle girdiği okula, bu sene %68'lik öğrenciyi göndermiş bulunmaktayız. çünkü evi yakın arkadaşım! atlayıp otobüse mi binsin el kadar çocuklar ghvkbjl.

    edit: bulunduğum okul geçen sene 137 mezun verdi, 4 kişi özel okula yerleşti. bu sene mezun sayımız 121, daha nakil dönemleri başlamadan, özel okula kayıt yaptıran öğrenci sayısı 9.

    bulunduğum ile bu sene mektebim okul açtı, önümüzdeki sene için 2 özel okulun daha geleceği söylentisi şiddetli. yeni sistemin en çok kime yaradığı anlaşılmıştır sanırım?
  • kardeşim %9luk dilimde ve diploma puanı 98. bu çocuk ortalamanın altındaki anadolu lisesine yerleşemedi. kim nasıl nereye yerleşti en ufak bir fikrim yok.

    sistem mahvetilmekle kalmıyor aynı zamanda kindar bir nesil yetişiyor.
  • bu sistem çok net olarak özel okula yönelmeyi çığ gibi arttıracaktır. zaten özellikle istanbul'da mantar gibi peş peşine açılan sayısız özel okul bunun göstergesi. yerleşemeyen veya çocuğunu imam hatip'e göndermek istemeyen ailelerin bir çoğu bu okullara yönelecektir.
  • mağduriyet getirmiş sonuçlardır.

    twitterda yorumlara bakıyorum da fena... bu ülke çok mağduriyet gördü ama bu zirve olmuş sanki?

    resmen burçlara göre falan yerleştirmişler çıldıracağım.
  • özellikle mahalli yerleştirme neye göre yapılmış, anlayan anlatsın lütfen. şöyle bir durum var; aynı okulda hatta aynı sınıfta okuyan ve yine aynı mahallede oturan çocuklarda , mahallenin 1. tercihi olan liseye, son 3 yıllık ortalama başarı puanı 90 üstü çocuklar yerleşemezken, ortalaması 85-90 civarı olan çocuklar yerleşmiş. hangi kritere göre yerleştirme yapıldığı belli değil. ayrıca 1-2 örnek değil. bildiğin yıllardır aynı sınıfta okuyan , ortalaması 90-95 arası olan 3-4 çocuğun yerleşemediği liseye, aynı sınıfta ortalaması 84-89 civarı olan 2-3 arkadaşı yerleşmiş.

    hatta yıllardır aynı mahallede oturup, okula beraber giden 2 arkadaştan düşük ortalamalı olanının girdiği liseye 5-6 puan daha yüksek ortalamaya sahip olan diğer arkadaşı girememiş. neye göre yerleştirme yapılmış belli değil.

    ülke resmen dingo'nun ahırına döndü. kimin ne yaptığı, neyin ne olduğu belli değil. kimse hesap vermiyor, açıklama yapmıyor.
hesabın var mı? giriş yap