• bu aralar aklimdan cikmayan deprem. elinin kulaginda oldugu belli..

    her gece saat 03:03 de aklima geliyor sabahlara kadar cikmiyor

    edit: ozelden mesaj atanlar ve buradan laf soyleyenler..bu amunakodugumun ulkesinde hic mi haber izlemiyorsunuz...2 tane bilimadami turkiyenin 3 noktasinda biri istanbul biri elazig biri de kuzey fat hattiydi yanilmiyorsam 7.1 7.5 dlaylarinda deprem olacagini soyledi..ongordu..hatta yunan depreminden bahsetti kisa sure once olandan...benim bunu yazmam birilerinin korkmasini amaclamak degil..farkindalik yaratmak..gercekten hazir olmadigimiz bir depreme neden hazirlanmiyoruz...
  • bana gün karmaşası yaşatmış, olmayan depremdir.

    ulan bugünü iki gün sonra sandım ve deprem olmuş da ben mi duymadım noktasına geldim.

    (bkz: dinimiz amin)
  • (bkz: rezerved)
  • şimdilik bir tahmin elbette. öte yandan madem hayal kuruyoruz en azından daha realist bir yaklaşım sergilemek de denenebilir. sonuçta güleceğiz, eğleneceğiz falan...

    kötü havalandırılan kasap dükkanlarını bilmem bilir misiniz? hani böyle ağır bir kokusu vardır. hah işte bir kasap dükkanının değil de tüm bir ilçenin sokak cadde farketmeksizin o şekilde koktuğunu düşünün. beyniniz size "ulan burada bir kasap mı var" diye soracak ara ara; aldırış etmeyin kasap falan yok.

    bir cadde düşünün çatı kiremitlerine göz hizasından bakabildiğiniz... moloz yığınları arasında tuhaf ve umutsuz bir telaş var. bir sürü ağlayan insan. etrafta siren sesleri, çaresizlikten birbirleriyle kavga edenler ve muhtemelen neden kavga ettiklerinin bile farkında olmayanlar.

    öyle bir yer düşünün ki burada şanslı olmak tanımı, hayatta kalmaktan çok kaybedilen anne, baba, kardeş, çocuk ve dostların cesetlerinin en azından düzgün bir cenaze ile defnedilebilmesi üzerine kurulu. daha şanssız olanlar ise malum; moloz yığınları ile karışmış bir köşeye bırakılıyorlar.

    sahil kenarında güzel bir cadde düşünün. "önümüzdeki yıl buradan mı ev tutsam, okul da çok uzak değil, akşamları denize karşı de kafaları çekeriz" diye iç geçirten... sonra biraz kendinize gelmeyi deneyin zira o cadde artık orada değil.

    arkadaşınızın antremanını izlemek için ara sıra gittiğiniz bir buz pisti düşünün. sonra aynı piste yüzlerce cesedin konserve misali istiflendiğini ve hayata dair herhangi bir umut taşımadıkları gözlerinden anlaşılan insanların o istiflenmiş ölüler topluluğu arasında çaresizce tanıdık bir yüz aramaya çalıştıklarını hayal edin.

    neyse... bu kadar düşünmek yeter, fazla bile düşündünüz zaten . şimdi aklınızın ermediği, yüreğinizin kaldıramayacağı şeylerle alay etmeye devam edin.

    sıfatını siktiklerim...
  • olmuştur.

    bahçeşehirden hissettik
  • sallandık lan adam bildi ama istanbul depremi değil bence bu, en azından merkez istanbul değil.
    belki seyrantepe olabilir o ayrı dava ama konu farklı.

    gece gece kendimize getiren deprem.
  • buraya bakana kadar emin olamadığım. hafif olmuştur.
  • maltepe'den sağlam hissettirmiştir.
hesabın var mı? giriş yap