• tahminen %3 ila 5 arasında olacağını tahmin ettiğim orandır. daha fazlası sadece akp’den gelecek oylardir.

    şöyle ki; mhp secmeninin akp’ye yakin olanlari zaten ortada daha cumhur ittifaki ve bahceli rte birlikteligi olmadan once de akp lehine tercihlerde bulunuyordu.

    misal 2010 referandumunda mhp secmeninin en az 4/1’inin evet demesi gibi, misa 2011’de mhp’den akp’ye kayan %2 gibi, misal 2014 secimlerinde ekmel yerine rte’ye veren mhpliler ve 1 kasim’da akp’ye kayan %4 mhpli gibi.

    12-16 arasinda gidip gelen mhp secmeninin %4’u her kosulda akpye yanasanlardan olusuyor %10’u asla akp’ye oy vermeyenler kalan %2-3’u de ne akp ne de diger muhalefete gidenlerden kemik kitleden olusuyor.

    %2-3 oldugu gibi kalsa bile zaten ittifakdayiz ha akp ha mhp diye akp’ye oy verecek mhp sempatizanlari mhp’ye oy verirse dedigim %5-6 bulunabilir ama bu akp yuzdesinden dusulerek olur. eger mhp secmeni buna da yanasmazsa parti 1970’lerdeki oy oranlarina geri doner.

    *mhp’ye oy vermis tanidiklarimdan sadece 1’i mhp’de kaldi. kalanlari mhpli degiller.
  • seçim sonrasında bahçeli'nin
    "demokrasi için baraj kalkmalı" şeklinde bir açıklamasına sebep olacak oy oranı.
  • tahmini zor oran. akp’den milletvekili seçimleri için mhp’ye kayacak oylar olacağını öngörüyorum, ancak mhp son seçimde aldığı oylarının %30-40 kadarını koruyacaktır.
  • yüzde 7 den bir tık fazla değil. hatta yüzde 7 bile başarı olur bunlara.

    orjinali varken kim yancı parti ye oy verir ki o tabandan.
  • tahminimce %7 olacaktır. bunun %2'si kasım seçiminde mhp'ye, %5'i ise akp'ye oy verenlerden oluşmaktadır. yakın süreçte bu rakam artabilir veya azalabilir.

    ayrıca %7'den %2 kadar cumhurbaşkanlığı seçiminde erdoğan'a oy vermeyecektir.

    benim eyyorlamam bu kadardır.
  • cumhur ittifakın akp açısından büyük bir handikapı olabilir.

    akp içerisinde kendisine ortamlarda "eski ülkücü" diyen ve mhp'ye oy vermeyen bir kesim vardı. bunlar iktidarda olma dürtüsü ile akp saflarına katılmışlardı. şimdi akp-mhp farkı ortadan kalktığı için bu seçmenler mhp'ye dönebilir.
    buna mhp açısından bakıldığında ise, mhp beklenen kadar oy kaybı yaşamayabilir. çünkü iyi parti'ye kaptıracağı milliyetçi oyları akp'den transfer edeceği islami-milliyetçi oylar ile telafi edebilir.
  • %2 civarıdır.
  • yabanci bahis sitelerine gore yuzde 5.5 tur.

    under /over i 1.90 veriyor cok guveniyorsan hem secim kazanabilir hemde zengin olabilirsin mahmutcum.

    ayrica dip not : iyi parti oy oranlari da 14-15 bandinda geziyor. hatta orda da under / over 1.90 veriyor . hadi mahmut iyisin sayemde zengin oldun amk.

    edit : cok soran oldu. en iyisi buraya link birakmak.
    tempobet
  • yüzde üç maksimum diyerek katıldığım orandır.
  • 7 haziranda akp ilk seçimde yüzde 41 gibi bir oy aldı.mhpnin oyu %17 hdpnin yuzde%13 dü.1 kasimda akp %49 aldı bunun %3 ü hdpden %5 i mhp ye verenlerden geldi.bir de %2-3 gibi kemik bir kitle göz önüne alındığında %7yi geçer.
hesabın var mı? giriş yap