• 20.10.2021 tarihinde satın aldığım 50 pus 8505 50” 126 cm televizyon satın aldım. daha önce yıllarca bu markayı kullandığım için tekrar bu markayı seçtim. satın aldığım alışveriş firmasındaki yetkili televizyonu akım koruyucu prizle kullanmamın benim için yararlı olacağını söyledi. bende cihazla beraber o prizide satın aldım. televizyonumun faturasına onuda eklettim.

    10.01.2022 tarihinde televizyonumun iç uydusundan memnun kalmadığım için tivibu cihazımı bağlamak için hdmı kablosunu cihaza takarken televizyonumun arkasından yüksek sesli patlama ile beraber, beyaz bir ışık çıkararak patladı. sonraki gün servise kayıt açtırdım. sonraki gün servis çalışanı arkadaşlar cihazı almaya geldiler.
    sonrasında 0850 222 44 66 numaralı müşteri telefonuna kayıtta açtırdım.

    müşteri temsilcisi, televizyona cihaz bağlamanın dış etken olduğunu ve bu sorunun garantiye girmeyeceği gibi saçma sapan açıklamada bulundu. tabii bu durum müşteri üzerinde baskı kurma taktiği olduğunu bildiğim için karşı cevap verdim. hanımefendi televizyonuza cihaz bağlamak garantiyi etkileyecek girişim ise neden yaptınız?

    siz bu girişleri yaparken müşterinize, televizyonumuzun performansı tüm girişleri kullansanızda hizmetimiz en iyi şekilde olacak güvencesi için değil mi?

    gibi karşı sorular sorunca hazır metni ezberlettirdikleri çalışanları daha fazla saçmalamaya başladı. bu şekilde belirli gün aralıklarında yetkili servisi ve philips müşteri telefonlarını arayarak sonucun ne olduğunu öğrenmek için uğraştım her defasında firma müfettişlerinin kararını beklediklerini bildirdiler. ben, ilk günden beri televizyonumun yenisi ile değişimini beklerken; 21.01.2022 tarihinde servis tarafından arandım. televizyonumun tamir edildiğini ve her hangi ücret çıkmadığını belirttiler. raporda cihazı akım koruyucu prizle kullanmam gerektiğini ve uydu cihazını kullanmamam gerektiği kararı alınmış. tivibu aylık taahhütlü para ödüyorum bunu kim ödeyecek? tivibu cihazında sorun yokki neden kullanmayacığım? tenezzül edip faturamdaki akım koruyucu prizi okumamışlar. cihazınız akım koruyucu prize takılı, uydu cihazının kendi adaptörü varken patlıyorsa ben bu cihaza nasıl güvenip evime sokacağım.

    ben tamir değil değişim beklediğimi bildirdim. müşteri temsilciliğinede bu beklentimi bildirdim. halen daha geri dönmediler müşteriyi ciddiye almıyorlar.

    arkadaşlar her şeyden önce ben bir babayım. eşim ve ben çalışıyorum ve çocuğum okuldan eve geldiğinde o bomba ile evde tek kalacak. düşünsenize, akım koruyucu prize takılı adaptörü olan uydu cihazından akım alan cihaza yarın bir gün televizyona laptop bağlamak istediği zaman da hdmı kablo kullanacak. playstation takmak istediği zaman da hdmı kablo kullanmak zorunda. ben bu korku be kaygıyla yaşamak istemiyorum. aldığım cihaz senelerce evimde kullanacağım cihaz. ben ve ailem korku ve kaygı ile yaşamak istemiyorum.

    tüm sözlük ailesinde. destek bekliyorum…

    sinirden ellerim titriyor.

    benim gelirim belli ve heves edip para biriktirdim. televizyon aldım ve gelin duruma bakın. komşumdan aldığım emanet televizyonla bu çağda sorunum çözümünü bekliyorum.

    bu arada hdmı kablosu ve tivibu cihazı komşumun televizyonunda canavar gibi çalışıyor.

    yazım hataları olmuş olabilir kusura bakmayın.
    tavsiyem philips alırken iyi araştırın iyi düşünün öyle alın derim. ben, sizlere ders olayım

    edit: philips çalışanın cevabı.
    arkadaşlar açtığım başlık ve desteğiniz sayesinde philips çalışanı olduğunu düşündüğüm tensiz nickli user, bayii ağzıyla benim başlığımı karalamaya başladı. diğerleride arkasından başlarlar birazdan. nereden mi tahmin ettim çünkü telefonla konuştuğum tüm philips çalışanları bu user gibi savunma yapıyorlardı. ilk ve tek entry benim başlığıma yapması tesadüf olamaz. ekran görüntüsüde aldım.
  • rezalet puanı olarak 10/10 veriyorum. iyi ki "televizyonu kutudan çıkardığınız için garanti dışı kalmıştır" gibi bir şey söylememişler. philips'ten hiç beklemezdim. philips tv alacaktım, şimdi iki kere düşünürüm.
  • 1-2 hafta önce televizyon alırken tam philips'e karar verecekken biraz incelemem neticesinde satış sonrası servis rezaletlerinden mütevellit samsung'a karar verdim. ne denli doğru bir karar verdiğimi gösteren 10 puan rezalettir.
  • 10/10 rezalettir. yazarın haksız olduğu hiçbir nokta yok. ayrıca tivibuyu kullanmayın ne ya normalde takılabilir olması gerekiyorsa istediği gibi kullanma hakkına sahip. suçlu değillermiş gibi hala karşıyı suçlamaları ironik.
  • tivibu’nun yerinde olsam marka değerini kötülemekten philips’e dava açarım.
  • adama sen televizyonu pıçaklamışsın muamelesi yapmışlar. 10 puanlık rezalet.
  • televizyon arıza yapmış. servis gelip alıp garanti kapsamında tamir edip teslim etmiş. herhangi bir performans kaybı yok, uzun süreli bir tamir yok, ödenen ücret de yok. ben rezaletin nerede olduğu göremedim. firma değişimi kabul etmemiş. her arıza yapan ürünün atılıp yerine yenisin verileceği diye bir kural yok sonuçta. hak kaybın olduğunu düşünüyorsan tüketici hakem heyetine gidersin. rezalet puanım 0/10.
  • şöyle büyük kurumsal şirketleri 3-5 kuruş giderden kurtarmaya çalışan personeli anlamıyorum. maaşından mi kesiliyor acaba. televizyon patlamış. ulan bu televizyon patlama olayı çok mu sık yaşanıyor ki yokuşa sürüyorsun. tv patlama olayı çok görülüyorsa sorun senin ürünün. az patlıyorsa da millete sorun çıkarmayın arkadaş. milyar dolarlık firmalar, yurt dışında olsa belki evin parası kadar tazminat ödeyecekler. yurdumda asgari ucretli, hafta sonu ve mesai saati olmadan çalıştırılan işçimiz, yöneticisi bonus alsın diye bozuk malı kendisi gibi tüketiciye sokuyor.

    bu firmaların hepsi aynı
    samsung tv alırsın dse, sızdırma normal derler. değişmez
    lg oled alırsın parlaklığı köklemişsin yakmışsın derler. değişmez

    reklamlara milyonlar verip kazanmak istedigi müşterileri kaybetmek acayip kolay.

    not; dse q95t spor. bir daha alir miyim? bilemiyorum
  • rezalet göremeyenler şunu okusun.

    tüketicinin seçimlik hakları

    madde 11- (1) malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;

    a) satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,

    b) satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

    c) aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,

    ç) imkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,

    seçimlik haklarından birini kullanabilir. satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

    piyasada olan bir modelse satıcı, tüketicinin ayıpsız misliyle değişim talebini yerine getirmek zorundadır. rezalet gibi rezalettir. tüketiciye hem kanun, hem de mantık bu hakkı vermektedir. yeni aldığım bir ürün hemen bozulduysa ben onu niye tamir ettireyim ki. bozuk ürünü sifir fiyatına alıp tamir ettirmekle ya da tamir edilmis ürünü sifir fiyatına almakla hicbir farkı yok.
  • 2 hafta önce bu markadan iyi bir traş makinesi aldım, 2. kullanisimda bozuldu alet. maltepedeki servisine götürdüm 3 gün içinde sıfır cihaz verdiler sagolsunlar. bahsi geçen cihazlar aynı kulvar değil ama yinede anlatayım istedim.
hesabın var mı? giriş yap