• 16 ekim 2022 tarihinde yapılacak olup da bartın maden ocağı patlaması sebebiyle ertelenen, eczacıların yapacağı mitingin yeni tarihi.

    konum: ankara, anıtpark.

    https://seobit.org.tr/…ankarada-dur-diyecegiz-14360
  • yaşamayan anlamaz.
    sevdiğin hastalandığında reçetede yazan 4 kalem ilaçtan ikisini hiçbir eczanede ve depoda bulamazsan o zaman neden bu mitingin yapıldığını anlayabilirsin.
    öyle bir hale geldi ki gün içerisinde 81 ilden ilaç soran eczacılar ve hasta yakınları ile muhatap olabiliyoruz.
    pemfigus vulgaris teşhisli bir hastanın rituksimubab etken maddeli ilacı için 5 gün eczane ve depo araştırdım.
    bu hasta boyutu. işin bir de parasal boyutu var.
    3 sene önceye kadar vergiyi , sgk'yı maaşları ve kirayı günü gününe ödeyebilirken bu sene hep geriden takip eder oldum. fazla personel çalıştırıyorsun deme çünkü 3 sene önce aynı reçete sayısında 5 kişiyken şimdi 3 kişi.

    işin bir de kamuda çalışan eczacı boyutu var. siz hiç bir hastanede eczanenin yerini gördünüz mü ?? halbuki yatan hastalara sürekli ilaçlar veriliyor, ameliyatlarda sürekli ilaç kullanılıyor. eminim ki hastanede eczanenin yerini bilmiyorsun. genelde -3 (eksi üç) ya da daha alt kat varsa orada morgun yanında bulunur. eczacı kamuda stratejik personel olmasına rağmen 3. sınıf insan muamelesi görür. hastanenin en önemli gelir kalemlerinden ilacı yönetmesine rağmen teknik personel maaşı alır.
    daha birçok sebeple canına tak eden eczacının yapacağı eylemdir.
    uzaktan gazel okuyanlara bakmayın. yaşamayan bilmez, anlayamaz.
  • ülkemizdeki ilaç bakkallarının asıl dertlerinin "parasal boyut" olduğunu düşündüğüm eylemdir. bir de hasta boyutuyla değerlendirmişler. önceki de samimi gelmiyordu, hala samimi gelmiyor.

    edit: gelen mesajlar üzerine bu düzenlemeyi yapma gereği hasıl olmuştur.

    seçim öncesi ne kopartırsak kardır mantığıyla yapılan bir eylemden fazlası olduğuna ikna edebilecek varsa buyursun etsin.

    ilaç bakkalı kelime grubunu boşuna yazmadım. bu meslek grubu ilaç üretmiyor. sadece ilacı ecza depolarından alıp satıyor. ateş düşürücüyü imal eden de ithal eden de eczacı değil. ilaçların size ulaşmasında eczanenin payı %2'den fazla değildir. o da o ilacı getirip dükkanında sakladığı için.

    biz kapatırsak yandaki dükkanlar iş yapamaz, mahalle ekonomisine en çok katkıyı biz veriyoruz deseler daha inandırıcı olurdu.
  • --- spoiler ---

    hastanenin en önemli gelir kalemlerinden ilacı yönetmesine rağmen teknik personel maaşı alır.
    --- spoiler ---

    eczacı, doktor, öğretmen ve hakkını arayan nice meslek gruplarını sonuna kadar destekliyorum. içinde bulunduğunuz durumdan şikayetçiyseniz elbette hakkınızı aramalı, sorunlarınızı dile getirmelisiniz. ancak bunu lütfen yalan dolan bilgilerle yapmayın. adamda zerre kadar utanma yok ki, ecazcılar teknik personel maaşı alır demiş. hani nerede alır lan? şunu yazarken hiç utanmıyor musunuz gerçekten? zaten sizi destekleyecek bir avuç insan var, onları da bu yalan beyanlarınızla iyice uzaklaştırın.
  • bir doktor'un ilac yazmasi eczacilarin gerekliligi konusunda soru isaretleri olusturuyor insanlarin kafasinda. sonucta doktor ilac yazabiliyorsa eczacinin isi ilaci satmaktan(ilac bakkalligindan) ibaret gibi gorunuyor.

    eczacilarin alaninda doktorlardan cok daha fazla uzma oldugu ve her doktorun her ilaci bilemedigi kabulu altinda "o ilac yok muadili su ister misiniz" gibi bir evreye donuyor en fazla olay. doktorlari bilmem ama ileride yapay zeka uygulamalari acisindan ilk ucurulacak mesleklerden biri gibi duruyor zannimca.

    yine de eylemlerinde hakli olduklarini es gecmemek lazim. ilac yokluklarinin kaldirilmasi ve ilac pahaliligina son verilmesi eger kendi kar marjlarina iliskin endiselerine yonelik taleplerine eklenen garnitur degilse.
  • tüm bu ilaç yokluğuna, çıkan farklara, mesleğin tüm sorunlarına dur demek için eczacılar meydanda olacak. bugün eczacıya destek olmazsanız; yarın çocuğunuzun ateş düşürücüsünü, annenizin tansiyon ilacını, babanızın kalp ilacını hiç bulamayacaksınız. bulduğunuz ilaçlarda devasa farklar ödemeye mecbur kalacaksınız. destek olunması gereken haklı eylem.
  • bir öğretmen olarak bugün eczacı dostlarımla beraber meydanlarda olacağım.

    eczacılar için "doktorun yazdığı ilacı raftan veren bakkal" ifadesini kullanmak çok ahmakça. sanki her şikayetinde hemen bir uzman doktora görünüp ilaç yazdırabilme lüksümüz var! eczacılar aile hekimleri kadar teşhis koyup tedaviye yönelik ilaç vermek zorunda kalıyor.

    doktorlarımızı el birliği ile kaçırıyoruz... eczacılarımızı da bitirelim de hakikaten bakkallar tedavi sürecimizde aktif rol oynasınlar. cahilliğimize duymayalım daha....
  • hastalara ilaç verememek
    hastaların ilaç seçtiğini görmek
    ülkemize kontrolsüz aldığınız yabancıların bedavaya ilaç aldığını görmek...
    bu üzücü olayların olmaması icin yapılan eylem
  • bazı insanların okumuş insanlara tahammülsüzlüğü eczacılara karşı da devam ediyor, umarım bu hastalıklı zihniyet ülkemizden defolup gidecek.

    önemli ilaçların bir çoğu şu an bulunmuyor hastalar ellerinde reçete ile çaresizce eczane eczane dolaşmak zorunda kalıyor, meydanda olmamızın sebeplerinden biride bu diyoruz, ahmak insan sadece parasal sebeplerle meydandasınız diyor

    neredeyse gelen her reçetede fiyat farkı çıkıyor ödemeleri gereken tutar çok oluyor hastalarımız tedavileri aksayacak şekilde ilaç seçmek zorunda kalıyor reçetedeki ilaçların bir kısmını alamıyor diyoruz, bazı ilaç firmaları devlete yapması gereken iskontoyu yapmayıp fiyatı hastaya yansıtıyor diyoruz hasta mağdur oluyor diyoruz buna son verilmesi için meydandayız diyoruz aptal insan sadece parasal sebeplerle meydandasınız diyor

    hemen hemen her ilde açılan eczacılık fakülteleri yüzünden her sene 4binin üzerinde eczacı mezun oluyor, mezun olan eczacıların yüzde doksanı maalesef işsiz, eczacılık fakültesi açılmasına son verilsin var olan yetersiz fakülteler kapatılsın diyoruz yeni mezun eczacılarımıza istihdam alanı oluşturulsun diyoruz salak insan sadece parasal sebeplerle meydandasınız diyor

    kamuda görev alan ve stratejik personel görevi gören eczacılarımız yok sayılmayıp tüm hakları ve itibarları verilsin diyoruz bu yüzden meydanlardayız

    ve evet eczacılar da ekonomik olarak zor durumda artan enflasyon karşısında batma noktasına gelmiş binlerce eczanemiz var, artan masraflar karşısında gelirlerimizde düzeltme talep etmek için de meydanlardayız.

    son olarak eczacılar için ilaç bakkalı diyen idiotlar siz bize ilaç bakkalı demeye devam edin umurumuzda değilsiniz senin gibi hastalıklı zihniyetlere rağmen halkımıza ilacı doğru ve güvenilir bir şekilde ulaştırmaya devam edecez, hastalarımıza sağlık açısından doğru faydalı bilgi ve yönlendirmeler yapmaya devam edeceğiz
  • buradaki kesim genelde genc oldugu icin isin vehametinin cok farkinda degiller ama anneleriniz, babalariniz, dedeleriniz, nineleriniz su anda kullanmasi gereken raporlu ilaclarini bulamiyor.

    ozellikle ithal orijinal ilaclar teker teker turkiye pazarini terkediyor. bu hak arama mucadelesi sadece kendimiz icin yaptigimiz bir eylem degil. su anda isin komikliginde olup burada fav kovalayan sizler icin de hak ariyoruz.

    bizler ilaca zam degil 13 yildir degismeyen ilac fiyat kararnamesinin guncellenmesini istiyoruz. ilaca gelen her zam bizim kazancimizi arttirmiyor aksine bu ilac fiyat kararnemesi yuzunden kar kaybina yol aciyor, sizlerin ise daha da fazla ilac fiyat farki ve ilac katki payi odemenize sebep oluyor.

    kamuda calisan meslekteslarimizin morg yanlarinda, bodrum katlarinda depoculuk yapmalarini degil, kendi islerini yapmalarini istiyoruz.

    su donemde herkes zor durumdan geciyor, herkesin ayri dertleri var. sonuna kadar hakli oldugumuz ve isteklerimizi alasiya kadar devam edecegimiz eylemlerin fitilini atesledigimiz mitingdir.
hesabın var mı? giriş yap