• yaşamayan anlamaz.
    sevdiğin hastalandığında reçetede yazan 4 kalem ilaçtan ikisini hiçbir eczanede ve depoda bulamazsan o zaman neden bu mitingin yapıldığını anlayabilirsin.
    öyle bir hale geldi ki gün içerisinde 81 ilden ilaç soran eczacılar ve hasta yakınları ile muhatap olabiliyoruz.
    pemfigus vulgaris teşhisli bir hastanın rituksimubab etken maddeli ilacı için 5 gün eczane ve depo araştırdım.
    bu hasta boyutu. işin bir de parasal boyutu var.
    3 sene önceye kadar vergiyi , sgk'yı maaşları ve kirayı günü gününe ödeyebilirken bu sene hep geriden takip eder oldum. fazla personel çalıştırıyorsun deme çünkü 3 sene önce aynı reçete sayısında 5 kişiyken şimdi 3 kişi.

    işin bir de kamuda çalışan eczacı boyutu var. siz hiç bir hastanede eczanenin yerini gördünüz mü ?? halbuki yatan hastalara sürekli ilaçlar veriliyor, ameliyatlarda sürekli ilaç kullanılıyor. eminim ki hastanede eczanenin yerini bilmiyorsun. genelde -3 (eksi üç) ya da daha alt kat varsa orada morgun yanında bulunur. eczacı kamuda stratejik personel olmasına rağmen 3. sınıf insan muamelesi görür. hastanenin en önemli gelir kalemlerinden ilacı yönetmesine rağmen teknik personel maaşı alır.
    daha birçok sebeple canına tak eden eczacının yapacağı eylemdir.
    uzaktan gazel okuyanlara bakmayın. yaşamayan bilmez, anlayamaz.
  • bazı insanların okumuş insanlara tahammülsüzlüğü eczacılara karşı da devam ediyor, umarım bu hastalıklı zihniyet ülkemizden defolup gidecek.

    önemli ilaçların bir çoğu şu an bulunmuyor hastalar ellerinde reçete ile çaresizce eczane eczane dolaşmak zorunda kalıyor, meydanda olmamızın sebeplerinden biride bu diyoruz, ahmak insan sadece parasal sebeplerle meydandasınız diyor

    neredeyse gelen her reçetede fiyat farkı çıkıyor ödemeleri gereken tutar çok oluyor hastalarımız tedavileri aksayacak şekilde ilaç seçmek zorunda kalıyor reçetedeki ilaçların bir kısmını alamıyor diyoruz, bazı ilaç firmaları devlete yapması gereken iskontoyu yapmayıp fiyatı hastaya yansıtıyor diyoruz hasta mağdur oluyor diyoruz buna son verilmesi için meydandayız diyoruz aptal insan sadece parasal sebeplerle meydandasınız diyor

    hemen hemen her ilde açılan eczacılık fakülteleri yüzünden her sene 4binin üzerinde eczacı mezun oluyor, mezun olan eczacıların yüzde doksanı maalesef işsiz, eczacılık fakültesi açılmasına son verilsin var olan yetersiz fakülteler kapatılsın diyoruz yeni mezun eczacılarımıza istihdam alanı oluşturulsun diyoruz salak insan sadece parasal sebeplerle meydandasınız diyor

    kamuda görev alan ve stratejik personel görevi gören eczacılarımız yok sayılmayıp tüm hakları ve itibarları verilsin diyoruz bu yüzden meydanlardayız

    ve evet eczacılar da ekonomik olarak zor durumda artan enflasyon karşısında batma noktasına gelmiş binlerce eczanemiz var, artan masraflar karşısında gelirlerimizde düzeltme talep etmek için de meydanlardayız.

    son olarak eczacılar için ilaç bakkalı diyen idiotlar siz bize ilaç bakkalı demeye devam edin umurumuzda değilsiniz senin gibi hastalıklı zihniyetlere rağmen halkımıza ilacı doğru ve güvenilir bir şekilde ulaştırmaya devam edecez, hastalarımıza sağlık açısından doğru faydalı bilgi ve yönlendirmeler yapmaya devam edeceğiz
  • ister para için olsun ister başka bir şey için olsun, uğradıkları haksızlığa ses çıkardıkları için kendilerine desteklerimi iletiyorum.

    umarım haklarınıza ulaşırsınız arkadaşlar.
    dinlemeyin siz burda halinden memnun köleleri.
  • eczanenin özel sektör olduğunu düşünen bir yazar içeren başlık.
  • dilerim bu arkadaşlar da doktorlar gibi haklarını kazanabilirler.

    halktan tepki gelmediği için bakanlık buradaki çalışanları pek umursamıyor.
  • bir öğretmen olarak bugün eczacı dostlarımla beraber meydanlarda olacağım.

    eczacılar için "doktorun yazdığı ilacı raftan veren bakkal" ifadesini kullanmak çok ahmakça. sanki her şikayetinde hemen bir uzman doktora görünüp ilaç yazdırabilme lüksümüz var! eczacılar aile hekimleri kadar teşhis koyup tedaviye yönelik ilaç vermek zorunda kalıyor.

    doktorlarımızı el birliği ile kaçırıyoruz... eczacılarımızı da bitirelim de hakikaten bakkallar tedavi sürecimizde aktif rol oynasınlar. cahilliğimize duymayalım daha....
  • ilaçlar sürekli yoka giriyor, kur farkından gerekli ilaçlar ülkeye giriş dahi yapamıyor, insanlar ilaçlarını alamıyorlar. bununla ilgilenen, insanların ilaçla ilişkili sorunlarına yardımcı olmaya çalışan tek meslek grubu eczacılar. bunu bilmeyen cahiller de 'bakkal' 'sağlık eğitimini "ucundan" almış kasiyer' ve benzeri hadsiz yorumlar yapabiliyorlar. doktor reçeteyi yazıp gönderiyor, senin ilacını temin eden, nasıl kullanacağınla ilgilenen kalifiye bir sağlık profesyoneline ihtiyacın olduğunu sen bilmiyorsan, bu senin ayıbın. yurt dışından hangi arkadaşımla türkiyedeki eczacıların durumunu konuşsam şok oluyorlar. bu kadar kıymetli bir mesleği ayaklar altına alabilecek salaklar ancak bizim ülkemizden çıkabilirdi zaten, cahillik diz boyu. bütün ilaçları öğrenen, ciddi farmasötik kimya, farmakoloji, farmakovijilans, farmasötik teknoloji, biyokimya, mikrobiyoloji almış ilaç uzmanlarından danışmanlık hizmeti almanız gerekirken bakkal diyip geçmek sizin cahilliğiniz. insanların işi 'profesyonel ilaç danışmanlığı' ama ülkede eczaneye girince çok bildiğiniz için kendi kafanıza göre ilaç isteyip alelacele çıkarsınız genelde eczaneden.

    ekleme yapma ihtiyacı hissettim. ülkede bazı ilaçlar yok, hiç yok, bulunamıyor diyoruz, hala 'eczanede duran eczacı mı var zaten' minvalinde mesajlar geliyor. var kardeşim. sen de o eczaneleri tercih et. işini düzgün yapan insanların yanında işini düzgün yapmayan insanlar her meslek grubunda var. işini düzgün yapmayan insanları örnek gösterip ilaç sıkıntısı yok gibi davranamazsınız. her şeyi çarpıtan insanlardan çok yoruldum. ülkemiz insanlarındaki kalifiye insan nefretinden daha çok yoruldum. doktora öfkeliler, eczacıya öfkeliler, öğretmene öfkeliler. keşke mesleğini yapmaya çalışan insanları küçümsemeye ya da onlara bilenmeye çalışacağınıza doğru işler yapılmasına teşvik etseniz. eczacı eczanede değilmiş. ilaç vermek için kalifiye olmaya gerek yokmuş. çikolata alıyor sanki, dozdan haberi olmayan cahiller konuşuyor.
  • bu miting eczacıların veya eczane çalışanlarının kendi istikballeri için yaptığı eylem olarak düşünenler; durumun öyle olmadığını, bu kararın temelinde halkın da olduğunu ancak size veya yakınınıza hayati bir ilacın eczanede olmadığı suratınıza söylendiğinde ve tedavinizin aksaklığa uğradığını anladığınızda göreceksiniz. ilaçlara gelen her zammın hastalara fiyat farkı olarak yansıtıldığı bir ortamda ilacını ödeyemeyen hastalara şahit olduğunuzda biz eczacıları daha iyi anlayacaksınız. tansiyon ilaçları, bir kısım analjezikler, pediatrik şuruplar, kanser ilaçları ve daha bir sürü grup ilaç şuan piyasada yok. bu eylemin amacı sağlık sistemi diğer sektörlere göre iyi olan ülkeyi karalamak değil; eksikliklere dikkat çekmektir. umarım burada eczacılara karşı nefret söylemlerinizi besleyen kalıplaşmış ezberlerin dışına çıkar biraz daha duyarlı yaklaşıp bize hak verirsiniz. saygılarımla
  • eczacılar en son 21 aralık 2008 yılında miting yapmıştı.

    vatandaşın sorması gereken soru, bu 14 seneden sonra ne oldu da eczacılar şimdi miting yapıyor?

    yani bu iş keyif işi mi sanki. ne oldu da 14 seneden beri suskun olan eczacılar şimdi sahaya indiler?

    eczacı, sokağa iniyorsa problem büyüktür. bu kadar basit. kimse soğuk bir pazar günü sıcak yatağından ayrılıp o kadar yol alıp çoluk çocuğuyla miting alanlarına dökülmek istemez.

    haa, "siz hakkınızı aramayın, hakkımızı da aramayın" diyen robotik beyinli arkadaşlara da saygılarımı sunuyorum. sizler hiç itiraz etmeyin tamam mı? hayatınızın sonuna kadar size dikte edilene tamam diyin ve susun. ama sessizce lütfen. en azından başkalarına engel olmazsınız.
  • tüm bu ilaç yokluğuna, çıkan farklara, mesleğin tüm sorunlarına dur demek için eczacılar meydanda olacak. bugün eczacıya destek olmazsanız; yarın çocuğunuzun ateş düşürücüsünü, annenizin tansiyon ilacını, babanızın kalp ilacını hiç bulamayacaksınız. bulduğunuz ilaçlarda devasa farklar ödemeye mecbur kalacaksınız. destek olunması gereken haklı eylem.
hesabın var mı? giriş yap