• reklam afişlerini ilk gördüğümde şaşırdığım, sonra birisine anlatırken "3 yaş olmasın" dediklerinde "ya belki de 3 yaştı hakkaten yanlış mı okudum acaba dediğim, gidip tekrar bakıp 3 ay yazdığından emin olduğum kurs.

    yabancı bir firma. afişte "3 ay - 12 yaş arası çocuklarınız için ingilizce" yazıyor.
    internet sayfalarına girdim şimdi, evet 3-22 ay arası için bir sınıfları var.

    3 aylık bebeği bıraksam kurs süresince anca kıçını temizleyebileceklerini düşünüyorum.
    onu da ingilizce yaparlarsa çocuğun ilk kelimeleri çok hoş olmayacaktır.
    (bkz: oh shit)
  • cocuğunun ilk kelimelerinin bok olduğunu sananlari şaşırtan ana dili olarak dil öğretim kurslarıdır.
  • parasini ne yapacagina karar veremeyen sonradan görme annelerin doyumsuzlugu sonucu ortaya çıkan olay! çocuk zaten hayatinin yaklaşık onbeş yirmi yilini öğrenim görerek geçirecek. yazik günah bırakın çocuk size doysun sevin lan üç aylik bebeği koklayin sarilin! heaaa çok paraniz varsa ikinci yabanci dil için native dadi bulun daha verimli olur!
  • amaçsız iş..
    gerçekten amaç??

    zöge: kursun sahibi gelmiş, pasopompa.. arkadaş demez mi bir de ebeveyn çocukla vakit geçirsinmiş.. ulan 3 aylık çocuğu olan ebeveyn çocuğuyla vakit geçirmek için para tuzağı kursa ihtiyaç duyuyorsa siktirsin gitsin, çocuğunu da kahrolası federallere veya sosyal hizmetlere versin.. böyle mi kandırıyorsunuz lan ana babaları?
  • 3 aylık bir bebeğin bilişsel kazanımlardan çok duyuşsal kazanımlara ihtiyacı varken bu hangi bokun mavisi dedirten kurs.
  • 5 ayık olunca askere alınabileceği, 8 aylıkken de iş başvurusunda bulunacağı için geç bile kalınmıştır. daha profesyonel eğitim kurumlarını tercih edin bence. henüz yumurta ve spermken eğitim verenlerin yanında çok amatör kalan kurstur bu. evet. henüz yumurta ve spermken alınan eğitim isviçreli bilim adamlarına göre ölünce bile hafızadaki yerini koruyormuş. çocuk dünyaya getirmek isteyen, bu işi bilinçli yapan bireyler artık daha şanslı.

    "büyüdüğünde zorluk çekmesin ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi"
    ahah çok haklısın büyüdüğü zaman dil öğrenmesi çok zorlu bir iş gerçekten o yüzden 3 aylıkken bindirelim omzuna ki anlasın nereye geldiğini.

    edit: ayrıca yabancı dili mükemmel konuşma manyaklığı da ayrı bir konu. işin dil değilse o kadar da lüzumlu değil bence. amacın kendini ifade etmek, okuduğunu öğrenmek, izlediğini/dinlediğini anlamaksa anadil gibi bilmek tamamen senin keyfine kalmış.
  • ortadoğunun ve afrikanın bilimum sömürge ülkesinin "şanslı" bebelerine imrenmemiz gerektiğini hatırlatan kurs. geçenlerde bir geziyorum görüyorum belgeselinde yalınayak ama çok şanslı bir hintli genç kız sular seller gibi ingilizcesini konuşturuyordu da sunucu çok şaşırdıydı, "mecbuur" dedi turistlere bir şeyler satıp aç kalmamak için öğrenmiş. yatkınlığı da çoktu zannedersem bebeklik döneminden olmalı.

    yalnız avrupa ülkelerinde bu değerli bilimsel yaklaşım pek benimsenmiyor nedense . onlar önce "anadillerini"( bkz. anadil: başka bir ülkenin dili değil) öğretip çoğunlukla ilkokul ya da ortaokulda yabancı dile giriş yapıyorlar. o da "yabancı dil " olarak. bakıyorum da türk zannettiğiniz türkiye'de yaşayan tüm sülalesi türk olan anneler bu olayı anadil öğrenmek olarak yorumluyorlar, demek ki kendileri cripto-ingiliz olmalı ya da kafaları karışmış.

    çocuğunu 6 ay bile emziremeyip ( bkz: anne sütü: anadil yabancı dil bir yana, bir bebeğin en büyük istihkakı olan evrensel ana sütü), "kendini gerçekleştirmek" için iş hayatına uçarak dönen modern ve bilinçli annelerin, kazanmış oldukları paralarla en hayırlı işi yapıp bebeklerinin doğru aksanla ingilizce öğrenme çabalarına yatırım yapması her zaman gözlerimi yaşartmıştır helal olsun! ayrıca tıpkı afrika-ortadoğu ülkelerindeki sömürge okullarında süper ingilizce öğrenmiş çocuklar gibi hayatta başarıdan başarıya koşup ülkelerini en müreffeh uygarlık düzeyine çıkaracaklarını bilmek de çok mutluluk verici olmalı. sayelerinde minik terlikler preschool, high hopes anaokulu united gibi muhteşem eğitim yuvaları pıtrak gibi her köşede biterken, bizler de next level sitesi, summer garden cadde konutları gibi level atlatan yerlerde yaşayıp, everybody's nişantaşı pazarı gibi yerlerden alışveriş yapar olduk, çağ atladık bir nevi. artık araplar düşünsün bundan böyle!
  • eksi sozluk bi siki de begenmeme timi işbaşında.
    bu kurslara cocuk ebeveynleri ile katılıyor. yani ilk olarak bizim gibi çocuğuyla vakit geçirmeyi bilmeyen bir topluma çocukla vakit gecirtiyor!
    ikinci olarak, bu kursların faydası eğer öğreten kişi iyi ise cocuğa ikinci bir anadil kazandırmak olur, yani 30 yasına gelmiş yüksek mühendis suser'ler gibi gelip "yazıyorum ama konuşamıyorum" gibi başlık acmayacak o cocuk.
    kesinlikle yararlı kurs.
  • saçma diyenlere, 4 yaşında, slovakça ve türkçeyi ana dili gibi konuşabilen* * bunun yanında çat pat ingilizce anlayabilen bir miniği örnek verebilirim.

    saçma felan değil. dil biliyorsanız çocuğunuzla konuşun. bilmiyorsanız bu kurslar da siz kadar olmasa da faydalı olacaktır.
  • chomsky'ler falan bosa yaşıyor, yalandan dil araştırmaları yapıyorlar zaten! adam çıkmış saçma diyor ya! arkadasım cocuk anası babasıyla ingilizce konuşsun diye verilmiyor o kurslar!
    ne demişler;
    (bkz: bir lisan bir insan, iki lisan iki insan)
hesabın var mı? giriş yap