• bu sefer şampiyonaya ev sahipliği yaparak doğrudan katılacağımız gruplardır.
  • yine göteborgla eşleşeceğimiz gruptur.
  • hepsi ölüm grubu olacaktır.
  • italya'nın bu sefer doğru grupta yer almasını dilediğim gruplardır.

    hala kabullenemiyorum o yaptıkları mallığı amk, nasi bir vizyonsuzluk.

    çekilişi de gianni ınfantino yapacakmış
  • karşılıklı iki grup olacaktır.

    batı müttefik grubu
    abd
    fransa
    ingiltere
    italya(sonradan diğer gruba geçmez inş *)
    israil
    türkiye
    suudi arabistan

    asya müttefik grubu
    rusya
    çin
    iran
    suriye(esed rejimi)
    lübnan(hizbullah)

    almanya savaşa sonradan dahil olacak. ortadoğu'daki muhalif grupların şu an birbirini kesmesi bildiğiniz üzere savaşın provası. yemek öncesi başlangıç yani. ara sıcaklara muhtemelen türkiye ve iran ile, ana yemeğe ise abd-rusya füzeleri ile gireceğiz. tabi abd-rusya'nın sahneye girmesiyle bugün dünya gündemini belirleyen barbarlar ve küçük gruplar "la biz ne bok yiyoz" deyip toz toprak olacak.

    mevcut silahlar zaten insanlık türünü yok etmeye fazlasıyla yeter.

    gün gelecek, karadeniz'deki rus donanmasından mavi duman çıkaran bir füze bağcılar'a doğru yola çıkacak.

    işte biz o gün tükeneceğiz.
  • a grubu
    türkiye
    suriye
    iran
    ırak

    zorlu bir grup olacak ama istediğimiz oyunu sahaya koyduğumuz taktirde ilk ikiye girip çeyrek finali göreceğimize inancım tam. suriye süpriz yapabilir.
  • çok satış olacaktır gruplarda,
    demedi demeyin
  • birinci ve ikinci dünya savaşlarının dünya savaşı olarak nitelendirilmesinin en önemli sebebi, ingiltere fransa gibi ülklerin afrikada ve avusturalyada hala bağımsızlıklarını kazanmayan kolonileri olmasıydı. buna japonya, amerika ve kanada'yı da eklerseniz size bütün dünya haritasını kaplayacak bir cepheler zinciri çıkar.

    şimdi bahsedilen sözde 3. dünya savaşı ise orta asya merkezli bir kıta svaşı olacaktır. çünkü artık ülkeler diğer dünya savaşlarındaki gibi kendi sınırlarını geliştirmek için değil, varolan ülkeleri nüfuslarına alma üzerine bir taktik gütmektedir. dolayısıyla eskisi gibi bir doğu - batu cephesi, asya/afrika sınır savaşları, bütün ülke topraklarında çatışmalar falan olmayacak.

    bu bilgiyle duruma bakan arkadaşlar göreceklerdir ki, arap yarımadası üzerinde yapılacak bir üçüncü dünya savaşında birilerinin türkiye'nin yanında olmamasına imkan ihtimal yoktur. tersine bütün ülkeler hadiseye sınır komşusu olan ülkeleri kendi saflarına çekmek için kapışmaktalar. yani yanlız bırakılaxağız diye ağlamak saçmalık.

    neden? çünkü artık 20. yy'da değiliz. postmodern ülkelere evrilmiş avrupa ve amerika devletleri asla tekrar büyük çaplı askeri hareketlenme yapmaz. her devlet tersine kendi sivil halkını çatımadan uzak tutmak, siyasi muhalefeti körüklememek için piyon aktörler bulmak zorunda. onlar uçaklarını, pastada süs olacak bölüklerini yollarken birilerinin bedenlerini ortaya koyması, ülkesini bir savaş makinesi çevirmesi gerek.

    işte bu yüzden türkiye çatışmada önemli bir karededir. hatta küresel siyasette büyük koz sahibidir. aynı şekilde iran'ın mısır'ın ve ırak'ın kapısına gidenlerin yaptığı kuyruğa bakarsnız, onların da ne derece önem kazandığını anlarsınız. bir on beş sene önce kim ağız kokusunu çekiyordu bunların?

    bunalar güzel şeyler değil ha. okuyup da sevinmeyin. özetle bir üçüncü dünya savaşı çıktı diyelim, türkiye bir dolu müttefikle her türlü içinde olacaktır. bu da kan demek, olağanüstü hal demek, belki meclisin kapanması demek, askere geri çağırılma demek, tonlarca paranın mermiye topa tüfeğe gitmesi demek.

    soğuk kışlar, fakir sofralar, elektrik kesintileri ve sürüyle cenaze demek.

    keşke biraz daha şeffaf, güvenilir, akıllı insanlar yönetseydi de ülkeyi, birilerinin ucbeyi ya da gerilim hattı olmak yerine, tansyon düşüren, huzurdan taraf tutan bir lider olabilseydik.
  • her zamanki gibi ilk karşılaşmalarda sıçıp sıvadıktan sonra baş komutanlığa fatih terim'i getirip bir süre de onun balıyla idare ederiz. sonrası tamamen muamma. işgal yaşayacaksak da italyanları tercih ederim.
hesabın var mı? giriş yap