• önliberosuz eğitim bir boka benzemiyordu. her eğitim sistemine böyle bir çapa lazım.
  • gerçekleşir mi, içi doldurulur mu iyi şekilde, bilemem ama ilkokuldan sonraya yabancı dil senesi koymaları kesinlikle iyidir.

    7 yıllık anadolu liselerinden mezun bir nesiliz biz ve yabancı dili öğrenmenin en iyi çağının 11-12 yaştan itibaren olduğunu düşünüyorum. yabancı dili liseye bırakınca, çok ekstra okullar haricinde, çocuklar üniversite telaşından yabancı dili salladı hep benim gördüğüm.
  • ben hep `ln(4+1)*(µ^-2)/e^arctan$` lik eğitim sistematize ettirdiğimden beni ilgilendirmiyor, kim köpek lan bu sistem.
  • eğitim sistemi değil futbol takımı sanki anasını satayım. sürekli taktik değiştiriyorlar. 4+4+2 yapın bence her zaman gideri var.
  • oyun hamuru mu bu eğitim lan? deneme yanılma yöntemiyle eğitim sistemi mi değiştirilir? o zaman lisedeki hazırlık duraydı be arkadaş. yine de eğer kıvırabilirlerse yabancı dil için daha iyi olacaktır.
  • 4 sahada, 1 kulübede, 3 tribünde, 4 de ebesinin amında manasına gelen yeni yabancı oyuncu kuralımızdır.

    türk hentboluna hayırlı olsun...

    edit: dayanamadım, ekleyeceğim; ulan ne arap yarrağı yalandı be arkadaş şu ortamda, yeter gari.
  • yine öğrencilere hiçbir faydası olmayacak sistem. yahu siz bakanlıksınız ve öğrenciler ingilizce öğrensin istiyorsunuz değil mi? peki bu konuyla ilgili uluslararası uygulamalara hiç bakıyor musunuz? eğer şu anda milli eğitim bakanının önünde fransa nasıl yabancı dil öğretiyor, almanya nasıl yabancı dil öğretiyor, japonya nasıl yabancı dil öğretiyor gibi en az 30-40 ülkeye ait detaylı dosyalar yoksa, bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmadıysa ki yapılmadığına eminim hiç boşuna debelenmenin, amerika'yı yeniden keşfetmenin alemi yok.

    biz her konuda böyleyiz. dünyadaki uygulamaların çok detaylı analizini yapıp kendi şartlarımıza göre eklektik bir yöntem geliştirmekten aciziz. neden? çünkü koltuklar iş bilen insanlara emanet değil. milli eğitim bakanlığında yabancı dilde eğitim üzerine bilimsel çalışmalar yapan kaç kişi var merak ediyorum. keza hazırlık sınıfı projesi herhangi bir lise öğrencisinin 15 dakikada falan ortaya atabileceği basitlikte bir proje.

    şimdi bir ders düşünün. öyle kalitesiz bir ders ki hoca doğru düzgün bir şey anlatamıyor, sınıftaki kimse bir şey anlamıyor. şimdi de bu dersi bir seneye yaydığınızı, her gün aynı dersi öğrencilere verdiğinizi düşünün. ne değişecek? ders hala kalitesizse sayısını artırsan, tüm sene aynı dersi versen ne olur? öğretim yöntemin yanlışsa, içeriğin çöpse niceliği artırsan ne olur?

    eğitim çok ciddi iş de eğitimden anlayan nerede?
  • sorarlar adama.

    ha 4 4 4 muhteşem şekilde işledi . ülkedeki bütün okullarda sınıf mevcutları en fazla 22 kişi, temel bilimler derslerinde başarı zirvede, türkçe _ edebiyat desen kaza. fizik_kimya labaratuvarları full dolu deney üstüne deney yapılıyor.

    öğretmenler her sene yeni eğitim teknikleri konusunda eğitiliyor, hepsi hayatlarından memnun, bazıları yurtdışına yeni eğitim sistemlerini yerinde görmek için gönderiliyorlar eğitime.

    öğrenciler matematik, fizik, kimya'yı yemiş yutmuşlar . o derece ki okul birincileri sıralamasında ders başarısı kadar öğrencinin dahil olduğu sosyal sorumluk projelerinin sayısı etkili hale gelmiş. tüm derslerin içerikleri günümüze uyarlanmış, ab standartlarını bile geçmiş eğitim sistemimiz, özgür düşünen , özgüveni yüksek , karar verme yetisini ve sorumluluk alma becerisini kazandırmış tüm öğrencilere .ülkedeki tüm okullarda dil labaratuvarları var, her öğencinin elinde tabletler

    veeeeee

    derdimiz öğrencilerin global dünyaya daha rahat uyum sağlayabilmeleri için ( ve elbette her okulda bolca bulunan, kitaplardan dil labaratuvarlarına, meslek içi eğitimlerine kadar tam donanmış ingilizce öğretmenlerimizden hakkıyla yararlanmak için ) bir sene dil eğitimi mi.

    bi gidin ya. ben nazikçe bi gidin diyeyim siz anlayın.
  • futbol sahasında uygulanabilirliği olsa her maçı kazanırız. 4 forvet hiç fena durmuyor. eğitim alanında zaten yap boza dönen sistemin yeni bir versiyonu. ümitli değilim.
  • milli eğitim bakanının yılmaz vural, ya da hikmet karaman olması gereken sistem.bu ne amk hadi ismail kartal yapsa neyse de eğitime uygulayınca çok abes duruyor.
hesabın var mı? giriş yap