• 7 nisan’da mısır’da gerçekleştirilecek ve discovery channelda canlı yayınlanacak açılıştır. bir arkeolog olarak, beni oldukça heyecanlandırmış olaydır aynı zamanda.

    --- spoiler ---
    bilinen ilk firavunlardan birine ait olduğu düşünülen 4 bin yıllık lahdin açılışı, 2 saatlik bir yayınla tüm dünyadan izlenebilecek
    yayında piramidin tünelleri ve soylu bir aileye ait 40 farklı mumyanın olduğu odalar ziyaret edilecek. yayın discovery channel’da 7 nisan’da yayınlanacak
    --- spoiler ---

    kaynak: birgün

    edit: (bkz: #88675053)
  • on edit: caylak arkadasimiz mnkhprre’den gelen paylasimi aktariyorum,

    birgünün yaptığı haberde yanlışlık var. bilinen ilk firavunlar protodynastic dönemde yani 3200 ler ortaya çıkmıştır. narmer paleti bunu anlatır bize. piramitler devri ise 2630'larda djoser'in basamaklı piramidiyle başlıyor. yani ııı. hanedanlık (eski krallık devri )bu demek oluyor ki proto hanedanlık ile ııı.hanedanlık arasında yaklaşık 570 yıl var. bilinen ilk krali mezarlar ise abydos şehrindedir umm el-qaab bölgesindedir.

    ————————

    umarim oncesinde mezar hirsizlari tarafindan yagmalanmamistir.

    oldukca heyecan verici bir yayin olacaktir.

    edit: discovery channel yayin akisinda gozukmemektedir.
  • saat bilgisi var mıdır yok mudur diye merak ettiğim yayın.

    izlenilesi.
  • oldukça heyecanlandığım olay.bayılıyorum tarihe.arkeolog olmak isterdim ama nasip.saat bilgisi talep ediyorum.
  • son zamanlarda beni heyecanlandıran şeylerden biri. sevindiğim nokta daha açılmaması , kaçırsam üzülürdüm. bence insanlık için önemli bir durum.
  • olm sonunda nosferatu'yu, godzilla'yı, alien ve predator'ı yeryüzüne indireceksiniz, yapmayın böyle şeyler...
  • online açılacak diye içine bskılmadığı sanılan lahid. birincisi mezar hırsızları tüm para eden meteryali hali hazırda boşaltmıştır. kapağı açılmadan içerisine bakılmasına imkan veren bin tane görüntüleme yöntemiyle bakılmıştır. cesedi kalsın o da olumlu.
  • mersindeki kazıda canlı yayınlansaydı keşke.
  • yine mi sandik acilisi bekleyecegiz. verin firavuna mazbatisini, 4 bin yildir bekliyor adam arkadas.

    saka bir yana tarih meraklilari icin guzel dusunulmus olay.

    pesin edit: aktroll degil sade şakacı bir vatandasim.
  • bundan 15 sene önce falan zahi hawass mısır'da daha önce hiç girilmemiş bir odanın açılışını yapmıştı canlı yayında. nat geo yayınlamıştı. minik bir kamera sokabilmişlerdi odaya ve içeride bir tane böcekten başka bir şey çıkmamıştı ve sabaha kadar oturup yayını beklemiştim. onu hatırlattı bana. umarım aynı şeyleri yaşamam. umarım bu lahit daha önce yağmalanmamıştır ve arkeoloji dünyasına güzel bir katkısı olur. yayını beklemekteyim.
hesabın var mı? giriş yap