• türkiye'ye sempati besleyen son kadroların da tasfiye edildiğini düşünüyorum.
  • amerika müttefiklik anlamında türkiye'yi büyük ölçüde gözden çıkardı. yeni müttefik suudi arabistan. hem paraları da var. 300 milyar dolarlık silah anlaşmalarının, ılımlı suudi arabistan değişim hareketinin (abd kamuoyunu ikna için imaj düzelttirme), abd-suudi arabistan müttefikliğini tehlikeye sokabilecek pek çok prensin gözaltına alınması ve mal varlıklarına büyük ihtimal el konulacak olmasının başka bir anlamı olamaz. tüm malvarlıklar tek bir elde toplanacak. abd-israil-suudi arabistan ve mısır ittifaklığıyla yemen'e sonra da iran'a dalacaklar. türkiye'nin böyle bir durumda elinden bir şey geleceğini sanmıyorum. rusya bile müdahale edemeyebilir. türkiye'ye askeri bir harekat gerçekleşmese bile bölgede tamamen izole edilerek ekonomik olarak çökertilme planı var olabilir.

    (bkz: bugün de büyük resmi gördük çok şükür)
  • rte'nin darbe, marbe demeden ( zaten seçim meçim yok.) koşulsuz destekleyeceği gelişme. birincisi katar krizinde karşısına aldığı suudi yönetimiyle arasındaki buzları eritmeyi düşünecek. ikinci olarak ta ben de ılımlı islam ülkesiyim mesajını amerikaya bir kez daha iletecektir. bunca yanlış işten sonra gerek suudiler gerekse amerika yer mi. yemez. iran konusunda bizi bir yerlere itelemeden rahat duracaklarını sanmıyorum. çarşı çok karışacak. rahmetli atatürk'ün dış işlerine vasiyetinde '' sakın ola ki arapların iç işlerine karışmayın '' sözlerinin ne kadar isabetli olduğunu bizzat görüyor ve yaşıyoruz.
  • yıllarca bizim uhdemizde olan abd'nin ortadoğudaki ileri karakol görevini arabistan devralmış gözüküyor. ama bu onları paramparça edecek haberleri yok. türkler gibi devlet geleneğine sahip olmayan, hatta modern anlamda devlete bile sahip olmayan suud'lar "ılımlı islam" doktrinine yakasını kaptırıp tek parça o cangıldan kurtulamaz. kaç parçaya bölünecekler göreceğiz.

    ek bilgi olarak başkan trump'un damadı jared kushner daha 3-4 gün önce riyad'taymış.

    hadiselerin genel olarak temsili fotoğrafı için

    - ek olarak "birbirlerini yesinler banane", "zaten ne kadar geriye gidebilirler ki" vs. tarzında ucuz bir olay değil bu hadise. ortadoğu o denli sıkıştı ki artık herhangi bir köyde mantar tabancası patlaması dahi herkesi ilgilendiriyor. ışid sonrası düzen ışid'in olduğu düzenden daha sakat bir hal aldı. her hadisenin türkiye'yi yakan bir sonucu olabilir. aksine avantajları da olabilir. türk hariciyesine çok büyük işler düşüyor. umarım tüm alternatif senaryolar ders çalışır gibi çalışılıyordur. artık bölge satranç tahtası değil adeta go tahtası oldu. çok komplike düşünmek gerek.

    - fetö'cülerin ellerini ovuşturup suudlardaki tasfiyeleri "başarılı olan 17-25 aralık operasyonu" olarak selamlamalarını, günlerdir reza zarrab davasıyla aba altından sinyal vermelerini de not olarak düşelim.
  • 4 kasım demokrasi suudi arabistanı
  • #mxktjluyyfg
    çatıdan f-16 üstüne atlama şifresi.
  • dövizi yine zıplatmış.
    işte akpnin geldiği yer 2001 türkiyesi.
    onlar hala 2005-2010 arasındaki icraatlarını anlatadursunlar. ülke bildiğin 94-99-2001 gibi osuruktan nem kapan bir hale büründü. eserinizle gurur duyun.
  • siyaset literatüründeki darbe ile bir benzerlik göstermese de ülkede yaşananları köklü bir değişim olarak nitelendirebiliriz.

    ne olursa olsun, hangi komplo teorisi üretilirse üretilsin, bu teoriler gerçek olsun veya olmasın, bu tarz rejimlerin günümüz dünyasında daha fazla ayakta kalabilmesi zaten söz konusu değildir.

    burada, tüm bu coğrafyada asıl gözden kaçırdığımız şey devlet diliyle konuşuyor olmamız. israil bunu istiyor, abd bunu fişteklemiş, kral bunu yapmış; peki yaşayan insanlar ne hissediyor, bu değişimlerin toplumda karşılıkları nedir? böyle bakıldığında sosyolojik açıdan maalesef sınıfta kalıyoruz.

    spesifik bir örnekle esad'ın neden hala ayakta kaldığı üzerine biraz düşünürsek yaşayanların düşüncelerinin ne kadar önemli olduğunu görme şansımız var.
  • sözlükte ne kadar çok suudi arabistan uzmanı olduğunu görmemi sağlamış darbe girişimi bile sayılmayan aksiyondur.
  • suudi prens'in "radikal islam'in "izlerini ulkeden silip, " ılımlı islam ile bulusturacagina kararli oldugunu beyan ettikten sonra beklenilen bir kipirdanma idi.

    dusunebiliyor musunuz """tanricilik oynamaktan """ pek hoslanan kodoman araplarin ne dusundugunu bu beyandan sonra ?

    turk medyasi bu durumdan haber verdi mi bilmiyorum. ve fakat, hic de kucumsenecek bir sansasyon degildi bu haber ....

    (bkz: https://www.theguardian.com/…ate-islam-crown-prince)

    ps. ozur dilerim. turk medyasi deginmis konuya. ve fakat ana medya degil tabii . buyrun bu da turkce haber ;

    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=wvf5yomwby0)
hesabın var mı? giriş yap