• bir türkiye gerçeği. arkadaşlarıma bakıyorum şirketlerin pazarlama müdürü oluyor, satış mühendisliğini yapıyor. iş ilanlarına bakıyorsun, markayı temsil yeteneğinde olacak, ikna kabiliyeti yüksek olacak, satış-pazarlama deneyimi olacak, kuvvetli ingilizcesi olacak. arkadaş aloo, bu adam mühendis lan mühendis, parça tasarlat ne bileyim yazılım yaptır. her işimiz satış her işimiz pazarlama olmuş. "sen napıyon sanki yarraam?" diye soranlar için de; ben zaten kendi mesleğimden öyle uzağım ki, ama napalım arkadaş? asgari ücretle imalat mühendisliği yapmaya evliyken götüm yemiyor açıkçası. kader utansın.
  • 4 yılın sonunda 1000 tl maaşa çalışmaktansa satış mühendisi ünvanıyla parayı götürendir.
  • sadece türkiyede degil, tüm dünyada gecerli olan bir durumdur, cok normaldir, bazen olmasi gerekendir.

    hic bir sirket rüzgar enerjisi türbinini mühendisten baskasina pazarlattiramaz, sattiamaz, onu satan pazarlayan adam anlamak zorunda mühendisligini bu isin. kimsede zaten standart pazarlamacidan almaz mühendislik ürünlerini.

    p&g, unilever, loreal gibi pazarlamanin hard core sirketlerinde bu durum biraz daha farklidir, mühendisligi anlamasi yerine mühendislik uygulamalarini analizlerinde kullanirlar, genelde zaten böyle yerler standart mühendis degil, sosyal yetenegi yüksek mühendis alirlar, böyle güzelde bir kombinasyon tadindan yenmez sirketlerde.
  • eger endustri muhendisligi okumussa normaldir.
  • şirket palavralarına teknik kılıf uydurma yeteneğine sahip olmaktır.
  • pazarlamayı "şu elimde gördüğünüz alet 5 tl almak ister misiniz?" zihniyetinde zanneden insanların bok attığı iş.

    kendi adıma konuşayım, master derecesinde yapıyorum hem de bunu, çok da memnunum. okuduğum mühendisliğe de lanet olsun.
  • günümüz dünyasında satış ve pazarlama faaliyetleri, üretim faaliyetlerinden daha önemli olduğu için şaşırılmaması gereken durumdur. artık herkes her şeyi üretebiliyor hale geldi bu yüzden şirketlerin satış pazarlama ağlarının daha donanımlı, teknik ve analitik düşünebilen adaylar ile doldurulması bence gayet mantıklıdır.
  • herkesin memur olmak istediği bir ülkede şaşırılmayacak olandır.
  • akilli muhendislerin yaptigi eylem. dunyadaki degisimi dogru okumustur, okumadiysa da sansli secim yapmistir. 10-15 sene gecince sahada, uretimde, projelerde calisan muhendislerden daha iyi yerde olacaktir.

    her ne kadar icerik ve sinema degeri acisindan kotu bir film olsa da genc muhendislere steve jobs'un hayatini anlatan jobs filmini izlemelerini oneririm.
  • maden mühendisleri, orman mühendisleri, jeoloji mühendisleri gibi iş alanı kısıtlı mühendis arkadaşların yaptığı iş.

    edit: bu arada iyi para kazanır çoğu, onu da belirteyim. toplu konutlara laminat parke ve masif kaplama pazarlayan orman müh. bi arkadaş vardı. bizim şirketteki inşaat mühendislerinin 2 katı para kazanıyordu adam. altına da vermişler şirket arabasını...
hesabın var mı? giriş yap