• indiewire tarafından 15 ekim 2019'da yapılan listenin güncellenmiş halidir.

    christopher nolan - / - alien

    imdb 8.4
    yaratık, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. tarihin en ünlü uzay gemisi nostromo görevini tamamlamış bir şekilde dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar.
    _

    martin scorsese - / - the innocents

    imdb 7.8
    kraliçe victoria ingilteresi’ndeyiz. deneyimsiz dadı bayan giddens, bir papazın kızı olarak yetişmiş, deneyimsiz bir mürebbiyedir. annesiz babasız kalmış iki kardeş flora ve miles’e bakmak için amcaları tarafından tutulur. zamanla bu yeni yerleştiği evin sırlarını keşfetmeye başlar.
    _

    quentin tarantino - / - odishon

    imdb 7.2
    aoyoma, 7 yıl önce veda ettiği karısından beri hiçbir kadınla birlikte olmamıştır. yakın bir arkadaşı halen depresyonda olan bu adamı kurtarmak için ilginç bir plan yapar. bir tv şovu için bir mülakat hazırlıyormuş gibi yaparak aoyama'ya uygun bir eş bulacaktır. birçok adaydan sonra asami adında oldukça güzel bir kadın kendini gösterir. aoyama, ikna olmuş gibidir. ancak bambaşka planları olan asami, başka bir gezegenden gelmiş gibidir.
    _

    tim burton - / - the wicker man

    imdb 7.5
    neil howie isimli bir dedektif polis iskoçya'daki summerisle adası'nda meydana gelen gizemli bir davayı çözmek için bölgeye gider. bir genç kız esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştur ve howie onu bulması için görevlendirilmiştir. adaya vardığında bir sürprizle karşılaşan dedektif yerli halktan aslında öyle bir kızın asla var olmadığını işitir. koyu bir pagan inancına sahip olan yerli halk genç kızın varlığını kabul etmedikçe neil howie burada paganizme dair öğrendiği şeylerle birlikte olayların göründüğü gibi olmadığına kanaat getirecek, genç kıza ne olduğunu öğrenebilmek için ada halkına karşı zorlu bir mücadeleye girişecektir.
    _

    wes anderson - / - rosemary’s baby

    imdb 8.0
    tanınmış bir aktör olmak için çabalayan guy ve güzeller güzeli karısı rosemary, new york'taki yeni hayatlarına başlamak için eski bir binada mütevazi bir daire kiralarlar. genç çiftin bu yabancı yere alışmalarındaki en büyük yardımcısı üst katlarında oturan yaşlı castavet çifti olur. castavet çiftinin 'fazlaca' misafirperver olan tavırları güzel rosemary'i şüphelere sürüklerken kocası guy olan bitenin farkında değildir. günden güne tedirginleşen ve şüpheleri kocası tarafından önemsenmeyen rosemary gördüğü tuhaf ve korkutucu bir rüyayla derinden sarsılır. rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın gerçek hayatında da hamile kaldığında komşuların gizemi giderek artacaktır.
    _

    gaspar noé - / - un chien andalou

    imdb 7.7
    genç bunuel ve genç dali, her zamankinden daha gerçeküstücü bir anlayışla, beyazperdeye unutulmaz kareler kazandırdılar. öncelikle akla gelen sahnelerden biri ise bu sıradışı filmde karşılaştığımız ay ve bulut görüntüsünü takip eden göz kesme sahnesi. sinemacılar burada saf düşsel ve sinemasal anlatımı bozan yapılarıyla dönemin sinema seyircilerini son derece şaşırtırken sadece sinema dünyasına değil, sanat dünyasına da bomba gibi düşen bir kısa filme imza atmışlardır.
    _

    pedro almodóvar - / - rapture

    imdb 7.0
    düşük bütçeli bir korku film yapımcısı, uyuşturucu kullanımı sırasında bilincini filme almaya çalışan biriyle iletişime geçer. bu kişi filme takıntılı hale gelir ve ortadan kaybolan yazara ne olduğunu araştırır.
    _

    jim jarmusch - / - american psycho

    imdb 7.6
    patrick bateman, aileden zengin bir adamdır. gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir.
    _

    guillermo del toro - les yeux sans visage

    imdb 7.7
    doktor génessier, kızı christiane’ın bir trafik kazası sonucunda mahvolan yüzünü normal hale getirmek için ona söz verir. maske takarak yaşayan kızına yeni bir yüz nakletmek için yardımcısı louise ile birlikte genç kızları kaçırıp onların yüzünü alır. fakat hiçbir deri christiane’ın dokularıyla uyuşmaz.
    her seferinde başarısız nakiller gerçekleştiren doktor, genç kızları kaçırmaya devam eder. bu sırada christiane, nişanlısıyla iletişime geçme çabası içerisindedir. kaçırılan genç kızlar ise tek tek ölmektedir...
    _

    john carpenter - / - the exorcist

    imdb 8.0
    yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris chris macneil, kızını doktora götürür. doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. ancak regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan peder merrin'e götürür. peder, regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.
    _

    rob zombie - / - 28 days later..

    imdb 7.6
    ölümcül bir virüs, ingiltere’yi tehdit altına almıştır. bir araştırma laboratuarındaki hastalıklı şempanzelerden yayılan bu virüse yakalanan insanlar zor durumdadırlar. bu işle mücadele eden kişiler sadece virüsü yok etmek değil, hastalığa yakalananlarla da büyük sorun yaşamaktadırlar. çare olarak askerler tarafından yönetilen sığınağa taşındıklarında çok başka sorunlar ortaya çıkmaya başlar.
    _

    bong joon ho - / - midsommar

    imdb 7.1
    ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının isveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor. geleneksel midsommar festivaline katılmak isteyen dani ve christian, üniversiteden arkadaşları ile birlikte isveç’e doğru yola koyulur. ilişkilerinin üzerinde kara bulutlar dolaşan çift, isveç’in köyünde gerçekleştirecekleri bu tatili ilişkilerini kurtarmak için son şans olarak görür. çılgın tatillerini geçirecekleri mekanı gören gençler, yemyeşil cennete benzeyen mekanı fazlasıyla sever. ancak bir süre sonra yerel kutlamaların ve pagan ritüellerinin yapıldığı bu yerin pek de düşündükleri kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir düzenlenen gizli bir ayine katılan gençler, kendilerini korku labirentinin içinde bulur.
    _

    sam raimi - / - night of the living dead

    imdb 7.9
    film zombilerin saldırısından kaçmaya çalışan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. bulunduğu kasabayı istila eden, önüne çıkan herkese dehşet yaşatan yaratıklardan kurtulmaya çalışan kadın, gece boyuncu hayata dönen ölülerden kaçabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.
    _

    james gunn - / - green room

    imdb 7.0
    punk rock grubu the ain't rights gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar.
    _

    bo burnham - / - raw

    imdb 7.0
    jutine 16 yaşında genç ve normal bir kadındır. tüm ailesi veteriner olan justine de onların yolundan gitmek ister. başarılı bir öğrenci olarak 16 yaşında veterinerlik fakültesine girmeyi başarır. ancak burada onu üst sınıfların sınamaları ve okulun büyüsü ile gelen acımasız, cezbedici ve sallantılı bir dünya beklemektedir. sırf akranlarına uyum sağlayabilmek adına kurallara boyun eğen justine ailesinin prensiplerini yıkarak hayatında ilk kez çiğ et yer. ancak bu kendi içinde yatan tehlikeli bir yanı keşfetmesinin sadece başlangıcı olacaktır...
    _

    edgar wright - / - dead of night

    imdb 7.6
    mimar walter craig çalışmak için gittiği kır evinde kendini tekrar eden bir kabus içerisinde bulur. kabusun yaklaşan sonundan korkerken toplanan misafirlerin tuhaf hikayelerini dinlemek zorunda kalır.
    _

    james wan - / - the others

    imdb 7.6
    amerika ikinci dünya savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. new jersey'de hayatını devam ettirmekte olan grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. grace'in kızı olan anne ise, victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.
    _

    eli roth - / - creepshow
    imdb 6.9
    çektiği zombi filmi başyapıtlarıyla tanınan george romero ile stephen king'i bir araya getiren ve beş öykünün derlenmesinden oluşan film, bir neslin çocuklarını tesiri altına almış bir animasyon serisinden perdeye uyarlanıyor.
    _

    jordan peele - / - misery

    imdb 7.8
    paul sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri misery chastain’in öldürüp diziyi bitirir. paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. onu bulup evinde bakmaya başlayan annie wilkes, şans eseri paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı misery chastain’in de sıkı bir hayranıdır. son kitabı okuyup misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca paul’ü ararken o, gardiyanı annie’ye özel bir misery macerası daha yazmak zorundadır.
    _

    robert eggers - / - nosferatu

    imdb 7.9
    thomas hutter almanya'nın wisborg isimli bir şehrinde, knock isimli patronu için çeşitli işler yapan sıradan bir adamdır. patronu genç adamı, kont orlok isimli yeni bir müşteriyi ziyaret etmesi göreviyle transylvania'ya gönderir. yolcuğa çıkan hutter, carpathian dağlarına eriştiği sırada mola verir ve burada karşılaştığı yerli insanlarla sohbete başlar. kont orlok'u görmek için geldiğini söylediğinde ise herkes dehşete kapılır. yerliler hutter'a bir an önce geri dönmesini, orlok'un esrarengiz bir kişilik olduğunu ve civarda bir kurt adamın dolaştığını söyleyerek onu vazgeçirmeye çalışsalar da hutter tehlike ve gizem dolu bu yolculuğa atılmak için bir an bile tereddüt etmeyecektir.
    _

    william friedkin - / - funny games

    imdb 7.6
    anne, georg ve küçük oğulları georgie, gözlerden ırak bir göl evine tatil amacıyla gelmişlerdir. şehir hayatının yorgunluğunu bu tatil sayesinde üstlerinden atmayı hedefleyen aile korkunç bir saldırıyla yüzleşmek üzerdir. evlerine musallat olan ve nereden geldikleri belli olmayan iki genç, sorunlarından uzaklaşmaya çalışan bu ailenin başına çok daha büyük dertler açacaklardır. şiddet dolu bir tatil başlamak üzeredir. kaçış şansı yoktur.
    _

    ana lily amirpour - / - antichrist

    imdb 6.6
    film, çocuklarını kaybettikten sonra, bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarıyor.
    _

    luca guadagnino - / - the fly

    imdb 7.6
    seth, kendine güvenen, işine bağımlı ve kafayı bozmuş bir bilim insanıdır. veronica ise bir maddeyi ışınlamak gibi planları, daha da tuhafı icatları, olan bu adamla röportaj yapmak isteyen bir gazetecidir. veronice, seth'in deneylerinden ilk sonuç alışına tanık olur. seth kadının önünde kendisini bir noktadan bir diğerine ışınlamayı başarmıştır. ancak deney esnasında tüpe giren bir sineğin varlığından kimse haberdar değildir. seth, kısa bir süre sonra karmaşık başkalaşımının sonucu olarak sinek özellikleri edinmeye başlar. bu kendi kimliğinden uzaklaşmasına sebep olacaktır.
    _

    mike flanagan - / - the blackcoat’s daughter

    imdb 5.9
    film, okullarında yaşanan lanetli olaylar sonucunda birbirine bağlanan rose ve kat isimli iki genç kızın hikayesini anlatıyor.
    _

    ti west - / - the shining
    imdb 8.4
    cinnet, yazar jack torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan overlook oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

    karyn kusama - / - habit

    imdb 6.5
    new york'ta sonbahardır. babasını kısa süre önce kaybeden sam, kız arkadaşından ayrılır. dünyadan bıkmış ve çaresiz hisseden sam onu arkadaşlarından uzaklaştıran ve çılgınlık ağına çeken vampir anna'nın kollarında geçici bir teselli bulur.
    _

    peter strickland - / - climax

    imdb 7.1
    climax, fransa’daki köhne bir dans kulübünde geçen uzun bir geceyi takip ediyor. 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı bir okulda bir araya gelir. birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. gençler bir süre sonra tamamen kontrollerini kaybeder. artık onların içine düştükleri girdaba direnmeleri neredeyse imkansızdır. müzik, dans, gerilim ve cinsellik dolu bu ortamda kimileri cennette olduğunu hissederken kimileri içinse durum cehennemden farksızdır.
    _

    anna biller - / - peeping tom

    imdb 7.7
    mark lewis, küçükken, insanların sinir sistemleri üzerinde korkunun etkisini inceleyen bilim adamı babasının deneylerine maruz kalmıştır. londra’da bir film stüdyosunda çalışan mark, babasının kendisine yaptığı deneyler nedeniyle bir takım kişilik bozuklukları yaşayan yalnız, içine kapanık, cinsel dürtülerini bastıran bir adam haline gelmişti.

    kızların fotoğraflarını çektiği süre içinde kendine bir de hobi edinmiştir. kadınları kamera önünde öldürmekte ve babasının deneylerindeki gibi öldürdüğü kadınların yüzlerindeki dehşet ifadesini kameraya almaktadır. bir gün helen isminde bir kadınla tanışan mark için bu kadın, yaptığı şeyden vazgeçmesine mi neden olacaktır yoksa daha öncekiler gibi bir kurban mı olacaktır?
    _

    david lowery - / - hereditary

    imdb 7.3
    graham ailesinin sert maderşahisi ellen öldüğünde, kızı annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır...
    _

    ben wheatley - / - eraserhead

    imdb 7.4
    henry spencer, uzun zaman önce yaşadıkları bir ilişki sırasında mary'nin hamile kaldığını öğrenir ve onu kendi evine getirir. mary, zamanı geldiğinde doğumu gerçekleştirir ancak dünyaya getirdiği şey insandışı bir yaratıktır. mary evden kaçar ve spencer için kabus dolu günler böyle başlar. spencer, birlikteliklerinin ürünü olan 'yaratık', hayali bir kadın ve sıradışı karşı kapı komşusuyla başbaşa kalır.
    _

    andre ovredal - / - poltergeist

    imdb 7.3
    freeling ailesi oturdukları evin eski bir mezarlığın üzerine inşa edildiğinin hiç de farkında değillerdir. bu bir süreliğine sorun değildir; ancak ne zaman ki hayaletler bu evin sakinlerini rahatsız etmeye başlar, işte o zaman bu mezarlık meselesi büyük bir sorun haline gelir. işin kötüsü küçük kızları annie de hayaletler tarafından başka bir boyuta kaçırılmıştır. anne ve baba kızlarını kurtarmak için elinden geleni yapacaklardır. bunun için de metafiziksel kimi yöntemlere başvuracaklardır. hayaletlerin küçük kızı kaçırmaları ise amaçsız bir hareketin tezahürü değildir.
    _

    andy muschietti - / - near dark

    imdb 7.0
    caleb colton isimli genç çifti, küçük bir kasabada sıradan bir hayat sürmektedir. ancak bu yerde yaşanan hiçbir şey göründüğü gibi değildir. mae isimli genç ve çekici bir kadınla karşılaşan colton, bu gecenin sonlarına doğru vampir olduğunu öğrendiği bu kadın tarafından ısırılır. sonrasında ise mae, kendisi gibi vampirlerden oluşan ailesini de yanına alarak colton'ı almak için geri döner. mae ve ailesinin avlanmaya çıktığı bu gecede genç adamın oldukça zor bir karar vermesi gerekecektir. colton, seçme hakkını ya ailesinden ya da ölümsüzlükten yana kullanmak zorunda kalacaktır.
    _

    nia dacosta - / - under the skin

    imdb 6.3
    insan formunda dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan ısserley, iskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...
    _

    patrick brice - / - jacob’s ladder

    imdb 7.5
    vietnam savaşı’na katılan jacob singer, savaşın ardından evine geri dönüp hayata yeniden adapte olmaya çalışan bir adamdır. eşi ve çocuğu ile birlikte yaşayan vietnam gazisi, akıl sağlığını korumakta zorluk çeker. sık sık halüsinasyon gören jacob, aklını kaçırdığını düşünmeye başlar. yaşadıklarına bir türlü anlam veremeyen jacob, vietnam'da askerler üzerinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun etkisinde midir? yoksa jacob’ın başına gelenler sadece savaş sonrası bunalımı mıdır ya da tahminlerin de ötesinde daha da korkunç bir durumla mı karşı karşıyadır?
    _

    julia ducournau - / - dead ringers

    imdb 7.3
    mantle kardeşler, tüm hayatlarını birlikte geçirmiş, aynı mesleği ve mesleklerini birlikte yürütmeyi tercih etmiş çift yumurta ikizleridirler. aralarındaki en büyük fark ise kadınlara karşı olan tavırlarından ileri gelmektedir. birisi kadınlara karşı oldukça çekingen ve utangaç; diğer ise yakın ve özenlidir. bu nedenle kadınları paylaşarak, tek bir kişiymiş gibi davranarak yaşamaktadırlar. aralarındaki bu mutualist ilişkiyi birinin yaşamaya başlayacağı aşk bozacaktır.
    _

    jennifer kent - / - the texas chainsaw massacre

    imdb 6.2
    texas sınırlarının ötesine yolculuğa çıkan beş genç, yolda saldırıdan kurtulmuş travma geçiren, bir otostopçu bulurlar. kadın, kendini, bindiği aracın içinde vurur. yaşanan bu intihar olayı ile sarsılan grup, kadının cesedinden kurtulabilmek için bölge sakinlerinden yardım isterler.ancak uzaktaki bir çiftlikte yer alan bir evin kapısını çaldıkları andan itibaren konumları, ziyadesi ile gerçeküstü bir hale bürünür. kapısını çaldıkların evin sakinleri resmen doğuştan psikopat bir ailedir. talihsiz gençler, bu kez kendi hayatlarını kurtarmanın derdine düşerler. ateşli bir kovalamanın içinde leatherface adındaki yamyam ile karşı karşıyadırlar.
    _

    josephine decker - / - suspiria (luca guadagnino versiyonu)

    imdb 6.8
    yeniden uyarlama film, 1977 yılının berlin'inde geçiyor. amerikalı bir genç kadın olan susie bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu markos tanz company'e katılır. tam susie'nin geldiği sıralarda, okulun başka bir üyesi olan jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. okulun devrimci sanat yönetmeni olan madame blanc'ın rehberliğinde susie olağanüstü bir ilerleme kaydederken, kendine sara isimli bir arkadaş da edinir. zaman içerisinde iki arkadaş bu prestijli okulun ve yöneticilerinin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlar...
    _

    natalie erika (james) - / - ringu

    imdb 7.2
    gizemli bir video, onu izleyen herkesin ölümüne sebep olmaktadır. izleyici mevcut gizemi çözene dek de bu böyle sürüp gider. videoyu izleyen herkes yedi gün sonra ölür. bu konuya dair söylentiler her tarafa yayılır. bu konuyu incelemek isteyen bir gazeteci aslında anlatılanlara pek inanmaz ancak çok geçmeden kendisini korkunç bir oyunun orta yerinde bulur. japonya’nın stephen king’i sayılan yazar koji suzuki’nin aynı adlı romanından uyarlanan film, japon sinema tarihinin en çok hasılat getiren filmleri arasındadır. ardından devam filmleri de çekilmiştir.
    _

    osgood perkins - / - the strangers

    imdb 6.2
    mckay ve hoyt bir dostlarının düğününe katılırlar. dönüşte, james’in ailesinin yazlık evinde bir gece geçirmeyi planlamaktadırlar. romantik başlayan geceleri, kimliği belirsiz üç kişinin ortaya çıkması ve hayatlarını bir cehenneme çevirmesiyle devam edecektir.
    _

    coralie fargeat - / - akmareul boatda

    imdb 7.8

    kyung-chul sırf kişisel tatmin için insanların canını kıymaktan çekinmeyen psikopat bir seri-katildir. o kadar vahşi ve acımasızdır kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden herkesi öldürebilir ve bu haliyle polis için daha da zor, bir sonraki adımı tahmin edilemez bir hedef haline gelmiştir. fakat emekli bir komiserin kızı olan joo-yeon’u kaçırınca kyung-chul bütün hıncı da kendisine çekecektir.
    yetenekli, gizli bir ajan olan dae-hoon ise vahşi biçimde öldürülen genç kadının nişanlısıdır. sevdiği kadının hunharca öldürülmesi dae-hoon'u tek başına bu vahşi seri katile karşı harekete geçirecektir... canavarı engellemek için kendisi bir canavara dönüşmeye hazırdır...
    _

    edit: sıralamayı yönetmenlerin başlıklarındaki sayfa sayısına göre düzelttim. film açıklamaları beyazperde üzerinden alınmıştır.
  • eraserhead'a korku filmi diyen bir adet öküz yönetmen barındıran liste.
  • gaspar noe, quentin tarantino, martin scorsese, christopher nolan, guillermo del toro gibi usta yönetmenlerin arasına bo burnham'ın nasıl karıştığını merak ettiğim liste.

    ayrıca izleme listeme birkaç yeni film daha eklememi sağlayacak olan listedir.
  • (bkz: climax) korku filmi miymiş?
    ayrıca onca usta yönetmen varken, bo burnham kim amk.
  • the exorcist'lerin, ringu'ların, the shining'lerin havada uçuştuğu listede gaspar amcamız yine artistliğini konuşturmuş ve sürrealist akımın göz bebeğini 'korku'ların arasına sokuşturmuştur.

    (bkz: un chien andalou)
  • american psycho'nun korku filmi olduğunu öğrendiğim başlıktır.
hesabın var mı? giriş yap