• hollanda'nın gana'nın intikamını alacağı maçtır. gyan'la beraber ben de ağlıyordum nerdeyse.
  • çeyrek final, yarı finallerde elenmeyi çok seven hollanda'nın her an dünyaya güzel bir sürpriz daha yapabileceğini düşündüğüm maç. ikiside pis takım şu an itibariyle. bir tarafta luis suarez future'u yazmak istediğinden kesin yok, savunmadan jorge fucile de sarı kart cezalısı, diego lugano ve diego godin belirsiz. hollanda cephesinde ise nigel de jong ve van der wiel cezalı. enteresan maç olucak sanki sayın üründül.
  • hollandayı finale taşıyacak maç olacaktır..
  • forlan'da bu bal oldugu surece uruguay'la oynayan herkesin elenme ihtimali yuksektir dedigim mac. adam atletico madrid ile gote bala uefa kupasini aldi, dunya kupasini da kazanirlarsa sasirmayacagim.
  • "üşüyoruz suarez reis" dedirtmemesini umduğum maç. forlan ve arkadaşları* finalde top oynasın, kupayı kucaklasınlar istiyorum be sözlük.
  • uruguay'ın fenerbahçelilerin duasıyla yeneceği maç..

    ccc lugano reyis ccc
  • hollanda'nın uruguay'ı elemekle kalmayıp tecavüz etmesini beklediğim maç.
  • uruguay'daki son gelişmeleri şöyle yazalım; diego godin büyük olasılıkla sahada olucak fakat orta saha'nın yıldızlarından nicolas lodeiro'nun dünya kupasını kapattığı açıklandı. lugano'da yüksek ihtimalle yok. herifler resmen write the future için çıkıcak.
  • maça günler var daha ama bir istatistiki bilgiyi daha siz sözlük severlerle paylaşmak boynumun borcu. hollanda cephesi bu maç öncesi bir hayli enteresan durumda, zaten futbol çok enteresan bir oyun. takımın şu anki teknik direktörü bert van marwijk yönetiminde çıktığı 25 maçtan sadece 1 kez sahadan boynu büyük ayrılmış. o maçta 2008 yılında oynanan dostluk maçında avustralya karşısında. kısaca 23 maçtır kaybetmeyen bir hollanda var. maç çok enteresan olucak, amma velakin gereksiz detaylarla dolu olup tv'de söylenir mi ulan kaygısı taşıyan entryler daha enteresan.
  • daha önce oynanacak olmasına rağmen sözlükte henüz 7 temmuz 2010 almanya ispanya maçı kadar dikkat çekmeyen maç.

    maç tahminlerim genelde tutmaz ama yenilen pehlivan misali bir tahmin daha yapmaktan da alıkoyamıyorum kendimi. peşinen söyleyim ki, gönlüm de mantığım da hollanda takımından yana. çünkü gol yollarında uruguay kadar kısır bir takım değil. uruguay forlan gibi iyi bir forvete rağmen henüz gollü bir maç izletemedi bizlere. ayrıca avrupa takımıyla veya çok güçlü bir takımla karşılaşmadan buraya geldi. adı var kendi yok olan fransa'yı saymıyorum. tersine o fransa'yı yenemediği için uruguay'ı eleştiriyorum. ikinci turda forvetsiz güney kore, sonra da çok güçlü bir takım olmayan gana'yı futbol tanrılarının yardımıyla elediler. yani fikstür uruguay'a şimdiye kadar fazlasıyla yardım etti. ama en sonunda hollanda çıktı karşısına.

    hollanda ise dişli bir avrupa takımı olan danimarka'yı gruptan eledi. sonraki turda ise yine bir avrupa takımı slovakya'yı eledi. çeyrek finalde ne yaptığını hepimiz biliyoruz. brezilya gibi bir takımı hem de 1-0 geriden gelip 2-1 ile elediler. yani fikstür hollanda'ya hiç yardım etmedi. iki dişli avrupa takımı ve brezilya elemiş bir hollanda var. maçları gollü geçmese de, hem kağıt üzerinde hem de pratikte uruguay'dan üstün bir forvet hattına sahipler. üstüne bir de gol kralı adayı bir orta saha oyuncuları wesley sneijder var.

    hollanda adına endişelendiğim konu, turnuvalardaki geleneksel cenabetlikleri. 1974 ve 78'de iki kez final oynadılar ama ikisi de hüsran. aynı şanssızlıkları tekrar eder diye korkuyorum. ayrıca o yıllardan sonra 1988'deki avrupa şampiyonluğu dışında hiç turnuva finali yüzü görmediler. onun da baskısı olacaktır. ama aynı dert uruguay'da da var. çok eskilerde kalmış iki dünya şampiyonluğu var ama hepsi o kadar.

    sonuç olarak kesinlikle hollanda diyorum ve gol veya gollerin kesinlikle wesley sneijder'den gelmesini diliyorum. kendisinin hem takım hem de turnuva gol krallığına bahis oynadığım için bunu istiyorum.

    şu gözünü sevdiğim futbol eğer futbolsa bizden bir almanya-hollanda finalini esirgemez. allah aşkına uruguay-almanya diye dünya kupası finali mi olur? veya uruguay-ispanya diye? hollanda-ispanya da olmaz. ağıza yakışmıyor. kulağımı tırmalıyor. çocuklarımıza bunları mı anlatıcaz? en güzel almanya-hollanda olur ve olacak! söylemesi höyhöylü bi kere. baba bana şu almanya-hollanda finalini anlatsana. nasıl?
hesabın var mı? giriş yap